Instant Pot - тема 6 - мнения, рецепти и съвети

• 14 079
  • 300
  •   1
Отговори
# 285
  • Ст.Загора
Кекса става страхотен , 50 мин. на 150 градуса . Свински голям джолан с кожа и аз го пуснах на един час , след това добавих гъби , моркови и картофи за още 10 мин. и във фурната само за коричка на джолана запекох .

# 286
  • На брега на реката
Ами зачудих се на съветите, за 30 минути готвене на джолан.  То зависи от големината, от това дали е с кожа или не.
То е проба-грешка, но и съвета трябва да е адекватен!

# 287
  • European Union
Ако е покрит с вода напълно и след това се остави на естествено освобождаване, 30 минути може и да са достатъчни. След това се отлива водата и се запича. При мен обаче една част остава над водата и го пускам за повече време, без да го обръщам.

# 288
  • На брега на реката
Е, то ако ще го пълня с вода и ще го оставя на естествено, по‐добре да си го заредя за час с по-малко вода. Пък същото ще стане, пък от течността ще направя сосче. Оставяла съм пълен кукър на естествено  и ми отне над 40 мин.

# 289
Винаги оставям на естествено освобождаване, без значение какво готвя. Джолан ми се сварява добре за 30-40мин, с естествено освобождаване. Не купувам голям джолан, не пълня с вода да го покрия.

# 290
Май съм тъкмо по темата с въпроса си Blush
Загледах тази рецепта: https://www.facebook.com/reel/867672515847334  

Дали мога да го пусна под налягане за 40-45 минути и после, след shredding-a, само да запека във фурна за коричка? Имам Tefal Cook4me. Не мога да влияя на налягането, изпуска си го сам и веднага мога да отворя уреда.

Струва ми се достатъчно време, но знам ли...

# 291
Здравейте! Този мултикукър https://instantpot.bg/produkt/instant-pot-pro/ някой има ли го? Сега е с намаление изстива се ориентирах към него, но пише, че не може да пече. Само бейк има, значи не може да пече пържоли, месо с картофи, риба и т.н., така ли?
Иска ми се да може и да запича. Някъде дали има на промоция от тези започващите? Трябва ми спешно за подарък
Благодаря

# 292
Този е с един комбиниран капак и е на промоция сега.(т.е. готви под налягане и запича)
https://instantpot.bg/produkti/kombinirani-multikukari/
Този, от вашия линк не пече.

# 293
Благодаря, аз го видях, но ме смущава, че е с един капак. Как става това с подложката, сложно ли е? За майка ми е и не знам ще се справи ли. То и аз дали ще схвана, де. Някой има ли го, доволни ли сте? Какви минуси има този дуо ултимейт?

# 294
Назад в темата мисля, се коментираше Ултимейт. В старата тема също. https://m.bg-mamma.com/?topic=1706893.555
Дано се включат и сега потребители, които го имат. Моят е дуо крисп и не мога да дам достоверно мнение за Ултимейт.

# 295
  • sofia
Потърсете ревюта и сравнения в ю-туб, на английски са най-вече. Точно от такова ревю се отказах от този ultimate. Обаче вече не си спомням баш защо 😂
Но печенето не ми беше важно и нужно.

# 296
Благодаря, май основният проблем е несвалящият се капак и подложката...

# 297
  • Враца
Проблемът на Ултимейт е, че понякога след края на програмата не може да се отвори капакът за продължително време. Такива отзиви имаше във фейсбук групите, редовно някой пита какво да направи и какво се случва.

# 298
Здравейте, може ли да ми кажете рецепта за зеленчукова супа (картофи, морков, лук...) с фиде и застройка? Как се прави - стъпка по стъпка?

# 299
  • Бургас
Аз бих направила супата по следния начин

1.Задушаване на основата за супата-лук, морков, целина и т.н. на соте около 15 мин на слабо или ръчно 2 степен
2. Налягане заедно картофи и вода, сол и сухи подправки 5-10 минути като бих го оставила само да излезе ако не бързам.
3. Фиде, магданоз-слагам и оставям да омекне, то си продължава да работи в режим претопляне.
4.Застройка, оставям още малко и изключвам.

И аз това доста често чета за Ултимейт, че дава проблеми, не се отваря, дава някакви грешки. Освен това е хубаво да се види дали има място с отворен капак между плота и шкафовете, защото става доста висок.

Общи условия

Активация на акаунт