Instant Pot - тема 6 - мнения, рецепти и съвети

• 14 196
  • 299
  •   1
Отговори
# 270
  • София
В старата тема съм чела за пържоли на налягане и след това със запичащия капак за тен, но не мога да открия поста. Ако някои се сеща за коя рецепта говоря, моля да я припомни. Благодаря!
Правих така ребра.Вие може да го използвате за пържолите.Мариновани ребра сложих върху решетката в съда налях около 400 мл вино с вода.Пуснах за 20мин на високо налягане(за пъжолите сигурно ще трябва по малко време),свободно освобождаване на парата.След това намазах ги със смес от ладко-лют сос,гранулиран чесън,барбекю сос,горчица.Запекох докато ми харесат на външен вид.

# 271
Защо трябва друг съд да се сложи в ИП? Каква е целта?

# 272
Имам един джолан с кожа около килограм и половина и се чудя дали ще стане с бира в пота, с базовия модел съм и нямам запичащ капак. Мисля първо да го запечатам за кратко, после да му сложа бирата и зеленчуците и да го пусна на един час?

# 273
Този един час под налягане ли имаш предвид да е? Множко ми звучи на мен ако е така, макар че не е уточнено от какво животно е.
Останала съм с впечатление че под налягане не е добра идея да се готви с алкохол и не го правя. Джоланът според мен би станал добре и на бавно готвене.

# 274
Свински е джолана и да, за час под налягане смятах да го сложа. За алкохола и налягането ме накара да се замисля, досега съм го правила с бира само във фурната, но сега фурната ще ми е заета и се чудя.

# 275
  • Бургас
По тово, което виждам месата стават като варено-задушени с налягането. Според мен искат и малко запичане след това, поне джолана така си го представям.

# 276
Редовно готвя и с бира и с вино - никакъв проблем - и пиле, и свинско, и телешко Wink Спокойно действайте.

# 277
Бих го направила на бавно готвене

# 278
Ако е купешки джолан един час е твърде много. Пробвайте първо за половин час, макар и това да е много време.

# 279
Аз пък нямам решетка и се чудя ребрата дали не мога направо в съда с малко марината и 200 мл вода за 20 мин на налягане и след това да си ги запека малко?

# 280
  • На брега на реката
Аз купувам джолан с кожа от Лидл и за да е сварен хубаво, му трябва час, час и 10 мин. В противен случай при кокала остава малко жилаво , а на нас не ни харесва.
Уреда е Про крисп и варя на ВН.

# 281
  • Berlin
Аз пък нямам решетка и се чудя ребрата дали не мога направо в съда с малко марината и 200 мл вода за 20 мин на налягане и след това да си ги запека малко?
Може, аз така си правя едни малки агнешки джоланчета. Първо хубаво под налягане, да се отделя месото и после овкусявам (някакъв гъст сос си правя) и запичам. Аз слагам повече вода и ползвам после бульона за готвене.

# 282
  • София
Търся - хартиена тавичка - трябва ми за купа 6L (Cocotec, стените са 20-21см, а самото дъно 19,5см).
Но с такива размери -  дъно = 18-19,5см не попаднах.
Масово са 16см (попаднах и на 20см, но доста по-скъпи)
Скрит текст:
Какво правите от "тестените" неща в кукъра (имам и запичащ капак)?  Доста бързо загравя и ми се ще да пригодя нещо в него от тестения свят.

# 283
Аз купувам джолан с кожа от Лидл и за да е сварен хубаво, му трябва час, час и 10 мин. В противен случай при кокала остава малко жилаво , а на нас не ни харесва.
Уреда е Про крисп и варя на ВН.
И моя беше лидълски, килограм и половина. Запечатах го и го сложих за половин час на ВН с лук и моркови, но беше полусварен и жертвах един десерт, който трябваше да се пече и го преместих във фурната с бира, че ме достраша да не го прецакам. Следващия път ще го пробвам на час и десет.

# 284
Търся - хартиена тавичка - трябва ми за купа 6L (Cocotec, стените са 20-21см, а самото дъно 19,5см).
Но с такива размери -  дъно = 18-19,5см не попаднах.
Масово са 16см (попаднах и на 20см, но доста по-скъпи)
Скрит текст:
Какво правите от "тестените" неща в кукъра (имам и запичащ капак)?  Доста бързо загравя и ми се ще да пригодя нещо в него от тестения свят.
Добруджанки, мъфини, кекс

Общи условия

Активация на акаунт