Instant Pot - тема 6 - мнения, рецепти и съвети

• 14 086
  • 300
  •   1
Отговори
# 240
От известно време се  каня да купя мултикукър , в немския Амазон е на по- добра цена ( в България е 619 лв. ), но ако се наложи сервиз незнам как ще се процедира. Какво бихте ме посъветвали? БЛАГОДАРЯ

# 241
  • На брега на реката
Изпуснали сте промоцията. Преди 2 седмици беше на 439 лв, а в Амазон беше 215 Евра.
Гаранцията ще си я имате, но най-вероятно ще трябва да връщате до Германия,  ако се наложи.

Аз от Амазон си взех фраера Косори и слава Богу,  не ми се наложи да ползвам гаранцията.

# 242
Благодаря, аз не бързам така че мога да изчакам някоя промоция.

# 243
Хм Амазон не си ли поемат те грижата за неща в гаранция, закупени от тях? Ако е така, за клиента няма значение до къде евентуално трябва да отпътува уред, ако изобщо се стигне до това.
Немският Амазон има доставка до България, не говоря за поръчка до Германия и после превозвач.

# 244
  • На брега на реката
Нали и аз това казвам, че Амазон ще поемат гаранцията, но ще се праща уреда в Германия. Има безплатна доставка до Бг и съответно , връщането ще е безплатно. Ако е ползван превозвач, май лицето си заплаща връщането.

# 245
ИП България поемат сервиз, само ако е закупен уреда от тях или от някой от официалните им представители, Технополис или Техномаркет. Преди месец ми се счупи херметическия капак и им писах. Нямаха наличност на сайта им. Такъв отговор ми върнаха.

Не успях да си намеря касовия бон от Технополис, тъй като го купих от физически магазин. Докато се чудех какво ще правя и пуснаха на сайта им резервни капаци за моя модел. Та вече си имам отново функциониращ уред.

# 246
От днес до 5 януари е в промоция 499.99 лв. плюс подарък

# 247
  • На брега на реката
Чудесна цена! Самата кощница е около 40 лв. така, че е супер! Може в полето за код да напишеш "IPFEN" и би трябвало да ти приложи и книжка с рецепти /безплатно/, а и тя е около 30 лв. Поне на миналата промоция ставаше! Пробвай.
Да се похвалиш задължително!

# 248
За съжаление вчера пуснах поръчката и не знаех за този код. Ще дам отзиви за покупката.

# 249
  • Пловдив
Някой може ли да сподели изпитана рецепта за боб? Имам Смилянски сух, не от буркан и го накиснах сутринта.

# 250
Аз също бих се възползвала от рецепта за боб , първо да пристигне " готвачката "

# 251
  • 1st floor
Някой може ли да сподели изпитана рецепта за боб? Имам Смилянски сух, не от буркан и го накиснах сутринта.
Аз кипвам на соте и хвърлям първата вода. След това затварям за 20 мин под високо налягане заедно с зеленчуците, може и някое пушено месце или пуешки бутчета. Важно е да не пълниш вътрешния съд повече от 1/2 при бобови. Оставям свободно да спадне налягането и после досготвям. Запръжки не правя отадвана, само разбръквам боба и той си пуска нишесте във водата. Добавям само мазнина, сол и джоджен. Тази година ми донесоха от Добруджа 5кг някакъв боб, който става по-бързо - него го пускам на 18 минути без предварително накисване. Само хвърлям първата вода. Така че, времето зависи от боба.

# 252
Смилянски боб в кукъра не съм готвила. Преди години, много готвех смилянски и го харесвам най-много запечен или на яхния с много лук и маслини. Ако те интересуват рецептите мога да ги напиша. Важна е водата, да не е много, да не стане чорбалив и ако ще се запича като се свари, задължително запръжка и малко ориз, според течността да я обере.

# 253
  • София
Времето за готвене на боб много зависи от сорта и от това колко е стар. Аз готвя египетски боб (насипен се продава) - накисвам го за поне 5 часа, после на 7-8 минути високо налягане с естествено освобождаване. Идеално става - нито твърд, нито разкашкан.

# 254
  • Бургас
Днес правя боб със зеле. Накиснатия от предния ден боб го пуснах 5 минути на налягане с малко вода и малко сода бикарбонат, изхвърлих водата, измих го и още 5 минути, като оставам само да спадне. Зелето с олио, подправка сушени зеленчуци +праз+чесън също на около 10 минути с естесвено освобождаване. Всичко на ниската степен налягане.Смесих, като махнах водата от боба и го добавих към зелето, сложих червен пипер, крива мерудия, малко лют пипер и кимион и ги пуснах на слоу.

Бобът е египетски.

Общи условия

Активация на акаунт