Седмокласна Изпитна 14.07 - 20.07 До класирането отброяваме, на най-желаното място се надяваме …

• 88 889
  • 1 503
  •   1
Отговори
# 1 470
  • Бургас
Късмет на децата днес! Да си е заслужавало допълнителното чакане!

# 1 471
  • софия
Здравейте, класиране втори етап ли трябва да проверяваме
Успех на всички дечица

# 1 472
  • гр. София
Ох не знам тези от МОН докога ще ни пилят нервите. Колко да е сложно да натиснеш едно копче в този софтуер.

# 1 473
  • Куциндрел
Чакаме и ние да видим какво е решила съдбата. Ако бала за желаната специално падне с 30на точки ще е чудо.
Аз по специалността, в която е прието чавето, вече разучих и университетите. Joy
Първото му желание му дава по-свободна професия, но каквото - такова.

# 1 474
Ох не знам тези от МОН докога ще ни пилят нервите. Колко да е сложно да натиснеш едно копче в този софтуер.
Още няколко часа само Grinning
В срок са си, няма какво да им кажем...

И аз чакам падане с повече точки за близката госпожица Hands Pray

Успех на всички!

# 1 475
Ами попадала съм на няколко такива обяснения, че видиш ли поста е тип спам, че не е по темата и т.н. Дразнещо е, щото е форум и всеки споделя, ама...
За руския- споделила съм своето мнение, но нали търсенето определя предлагането? Ако не е желан, то би трябвало към паралелките да няма засилен интерес. Но пък се замислям, че ако се предлага в "елитни" училища, то много хора биха го приели компромисно. Е, това е като с всичко "на пазара". За да кажем на "предлагането", че не ни се нрави, че ни е скъпо, некачествено, неприятно и т.н. трябва да спрем "търсенето". Ама, не...това не се случва поне тук у нас, дори само да е с една бойкот-възпитателна цел. Та, явно за паралелките, които се предлагат в момента ще има достатъчно търсене, така че...
Моите чувства към руския не са свързани с политиката...даже хич...просто не го харесвам от ученичка. Но смятам, че си има пазар за него и само мога да съжалявам, че го недолюбвам (същото и за немския).

# 1 476
  • София
По-скоро има учители по руски език, които не могат да се преквалифицират да преподават физика примерно. Няма да ги уволняват я. А че да се пълнят паралелките, пълнят се, защото децата са много и училищата са желани като цяло.

# 1 477
Подочу се, че някое РУО не е готово със списъците си още, та затова се бавят.

# 1 478
Кхм. Извън София няма учители по чужд език, различен от английски. В моя град половината училища имат един учител по руски или по немски и всички учат какъвто език има. За целия град има 1/2 паралелка с испански и 1/2 с френски първи език, тази година няма да има и руски като първи, защото повечето колеги са на пенсионна възраст. И с немския е зле положението откъм преподаватели. Френски не се предлага от 30 години сигурно, даже и група за курс не се сформира.

# 1 479
Скоро няма да има паралелки с руски. Повечето учители се пенсионират. Вероятно става въпрос за още две - три години, не повече. Млади учители по руски почти няма.
Много отдавна има отлив от руския и някои се преквалифицираха като начални учители.
И изобщо не става въпрос за пропаганда, просто не могат да си изхвърлят хората преди пенсия.

# 1 480
При нас положението с немския не е много по-добро и не знам какъв втори език ще учат изобщо.

# 1 481
Аз пък харесвам руския, но въпреки това си мисля, че няма много смисъл да се учи Blush. Освен ако нямаш много свободно време и се чудиш с какво да си го запълниш.
Не харесвам немски и френски, тях пък никога не бих ги учила, освен ако не изместят английския. Което не вярвам някога да стане. Пу-пу Joy

# 1 482
  • Пловдив
В ПУ винаги е имало хибридни специалности БЕЛ и чужд език. По мое време бяха само АЕ, ФЕ, НЕ и РЕ, обаче за последните 20 години се увеличиха. Сега има вече и с италиански, испански, китайски, турски език, може и да изпускам нещо. Руска филология също има от доста време, а в по-ново време вече и Френска филология има. Друг е въпросът обаче колко точно студенти влизат и най-вече - колко успяват да завършат, за да разчитат училищата на тях като кадри.

# 1 483
  • София
И аз да пожелая късмет на всички, които участват на второ класиране. И да помрънкам, че още няма резултати - надявам се около обяд да се появят и да приключваме с тази одисея.

Че е жега, жега е, чакаме и трябва да си чешем езиците (клавиатурата в случая) ама на какво се дължи това желание отново да се дъвче темата за руския език?

# 1 484
Успех на всички чакащи. Дано да се преместят баловете.

Общи условия

Активация на акаунт