За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 17

• 17 672
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
The First Night with the Duke
Ще бъда много кратка, защото говоренето за този сериал е загуба на добро настроение.  Той има положителен край и всички са щастливи, но най-вече аз. Толкова бях радостна, че свърши и няма повече епизоди. Няма. Края. Нула. Финито. Нямам представа как успяха от толкова добро начало да го докарат до това което е. Каква божествена сила са използвали?

И защото съм в “добро” настроение. ☺️

Low life
Гледах епизод 1 и си оставам само с този. Едвам преминах през него. Всичките кражби ме изтощиха, гоненето по улиците, затвора и мислите ми, които блуждаеха и се чудих какъв грях да съм извършила в миналия си живот, който ме е довел до това, че съм си пуснала доброволно този сериал.

Искам да е петък…чакай днес е петък. 😱 Искам да е събота.

# 31
# 32
  • пак на Рив Гош
Tuon, но поне завърши както и започна - с Cocktail
Жалко, че вкараха толкова драма в иначе хубавото комедийно начало. Драми си има достатъчно, но качествените комедии са рядкост. Сега, сериалът е по уеб-туун, който аз не съм чела и нямам представа дали са се придържали към първовачалното съдържание, в което също е имало драма...

За утешение изгледай тазседмичния "Кекон" (Watashi no Otto to Kekkon Shite), удовлетворяващ е (поне 7ми епизод) Grinning

Low Life съм си го оставила за уикенда. Много харесвам Ян Се Джонг, макар и да не съм съвсем съгласна с избора му на роли откакто излезе от казармата. Не че някой ме пита де, ама аз да си кажа Joy

И като казах "казарма" - влизането на Роуун се отлага. Получил е повикване за допълнителен медицински преглед (доколкото разбрах), който трябва да се осъществи в началото на август.

Скоро във Viki Rakuten ще пуснат The King's Avatar. С удоволствие бих изгледала отново Янчо (Ян Ян) как играе Glory.

# 33
Tuon, но поне завърши както и започна - с Cocktail
Всъщност - да. Имаше момент за нейните парти способности и правенето на коктейли, но вече не беше същото.

Страхотна новина за The King's Avatar. И аз бих го гледала пак, а и няма да го има момента на "веднага искам да знам какво ще се случи" .😁

# 34
  • София
Чисто научно ми трябва фитнес инструктор, който да ми обясни как китайците постигат такава талия - все се чудя дали е до структура или е до тренировки на горната част на тялото. Обаче при европейците тази фигура "пирон" не изглежда по този начин. И наживо като съм виждала такива китайци (но облечени, за съжаление) - не изглеждат неестествено широки в раменете, за да докарват такава разлика с талията. Буквално ми изглеждат все едно са си махали ребра.

С моята коса до бедрата мога да го разбера - идеална е за криене на какво ли не. Grinning

Ето, абсолютно съразмерна талия.

Петъчна новина от Китай (не включва никой известен):
https://www.instagram.com/p/DMNoItwouYy/?img_index=1

На риболов в Китай:
https://www.instagram.com/reel/DLzfrEzzvCH/?utm_source=ig_web_copy_link
За следващото пътуване ще си подготвя такъмите!

И, сигурно вече съм го слагала тук, но повторението на Сяо Джан в басейна с гореща вода си заслужава:
https://www.instagram.com/reel/DJ9bZmbzheb/?utm_source=ig_web_copy_link

# 35
Връщам се да си допиша за "Дука"- ами ще ми липсва. Най-вече Ушко с неговия тембър, осанка, широки плещи, усмивка. Последната серия дори ми хареса- да не забравяме, че това е все пак приказка. Оставих пространство да има продължение- при всеки от персонажите. Простиха и дадоха шанс и на най-лошите. И да - всички ние знаем какъв е "краят" и въпреки това живеем и се радваме. Прекрасен уикенд желая.
За талийте- ако така се пише- според мен си е малко фотошоп. Дори гимнастиците им не изглеждат така. На мен ми се вижда неестествено. Малко като нашите "батки" , но на друго ниво... Аз харесвам по-естествени и хармонични форми. Сега ще се смеете- например като Ушко...

# 36
  • Русе
Май не се различавам особено от мненията тук за "Дука"...
Както писа Роца "страхотно комедийно начало", което премина в драмата, за жалост. Друг сценарист ли дописа, чудеха се как да завършат по-бързо ли...не знам, но нещо им се изплъзна на авторите ( може и парите) и пата-кюта, финал! Това ни най-малко не ме отблъсква от Ушко, все така си го харесвам и , Дай, Боже, по-добър проект да му се падне. А за комедията...така се смях като им се "скапа Интернета" точно на екзекуцията?!! Joy Не е истина, тази хрумка им изми всичките ми мрънкания.

# 37
  • вятърничава
Няма да коментирам The First Night with the Duke, защото още не съм го гледала. С 4 епизода, драми и разочарования съм назад. Едва ли ще им се разсърдя, все пак съм доволна,че докараха Тек пак на екран и то все пак прилично. Беше приятно да го гледам в роля на войн и принц, а не на вампир в ковчег.

Продължавам да си гледам Good Boy, нищо че всеки епизод се върти все едно и също и само 5 човека от полицията се борят срещу организираната престъпност. Това, което ме държи като зрител са добрите екшън сцени, много бой изядоха добрите момчета, актьорите, отношенията в екипа бромансът е доста бавен, но е по-интересен от романса.Вече му взе и пижамата с кученца.

Лошите са доста атрактивни и красиви. Oh Jung Se се справя впечатляващо в ролята. Помня какъв мухльо беше в Мистър Планктон. Ko Jun говори на руски, сигурно руските му фенки са във възторг,ой,мамачка клас.
Скрит текст:

Чакам с нетърпение Watashi no Otto to Kekkon Shite и S line. И Low Life ще погледна, за да не ми се обиди Ян Се Джонг.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 17:34 от bb6

# 38
Пускам го и тук.
Днес се състояха Blue Dragon Series Awards, а ето ги и победителите.

Голямата награда (Daesang)
Победител: When Life Gives You Tangerines (Netflix)

Най-добра драма
Победител: The Trauma Code: Heroes on Call (Netflix)
Номинирани:
Family Matters (Coupang Play)
Way Back Love (TVING)
Karma (Netflix)
The Trauma Code: Heroes on Call (Netflix)
When Life Gives You Tangerines (Netflix)

Най-добър актьор
Победител: Ju Ji-Hoon (The Trauma Code: Heroes on Call)
Номинирани:
Park Bo-Gum (When Life Gives You Tangerines)
Park Hae-Soo (Karma)
Lee Byung-Hun (Squid Game 2)
Lee Jun-Hyuk (Dongjae, the Good or the Bastard)
Ju Ji-Hoon (The Trauma Code: Heroes on Call)

Най-добра актриса
Победител: IU (When Life Gives You Tangerines)
Номинирани:
Park Eun-Bin (Hyper Knife)
Seo Hyun-Jin (The Trunk)
IU (When Life Gives You Tangerines)
Hyeri (Friendly Rivalry)
Cha Joo-Young (The Queen Who Crowns)

Най-добър поддържащ актьор
Победител: Lee Kwang-Soo (Karma)

Номинирани:
Park Byung-Eun (Hyper Knife)
Yoon Kyung-Ho (The Trauma Code: Heroes on Call)
Lee Kwang-Soo (Karma)
Lee Jun-Young (Weak Hero Class 2)
Choi Dae-Hoon (When Life Gives You Tangerines)

Най-добра поддържаща актриса
Победител: Yum Hye-Ran (When Life Gives You Tangerines)
Номинирани:
Gong Seung-Yeon (Karma)
Kim Guk-Hee (Family Matters)
Soo-Hyun (Gyeongseong Creature 2)
Yum Hye-Ran (When Life Gives You Tangerines)
Jung Eun-Chae (Your Honor)

Най-добър нов актьор
Победител: Choo Young-Woo (The Trauma Code: Heroes on Call)

Номинирани:
Kang You-Seok (When Life Gives You Tangerines)
Lomon (Family Matters)
Bae Hyun-Sung (Gyeongseong Creature 2)
Choo Young-Woo (The Trauma Code: Heroes on Call)
Heo Nam-Jun (Your Honor)

Най-добра нова актриса
Победител: Kim Min-Ha (Way Back Love)

Номинирани:
Kim Min-Ha (Way Back Love)
Lee Su-Hyun (Family Matters)
Lee E-Dam (The Queen Who Crowns)
Chung Su-Bin (Friendly Rivalry)
Ha-Young (The Trauma Code: Heroes on Call)

От това, което прочетох и видях, Мандарините и Травматологията са били сред най-отличените.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 18:29 от starzy

# 39
  • Русе
Браво за всички, спечелили наградата Десан! Особено за  женския състав на "Мандарините", а и най-голямата награда е за филма! Радвам се и то при положение, че не съм догледала сериала...

# 40
  • България
Аз Feud съм го позарязала за момента. Прекалено много неразбиране има там. Хич не си говорят тези хора. А понеже и работни драми се случват заради липса на комуникация, Feud ми дойде в повече. Иначе казват, че по-натам става по-интересен и се разбира защо героите постъпват както постъпват, та ще се върна на него най-вероятно.
Така е, но вече 7 епизода не можах да се начудя на третото колело.
Обясни защо нищо не ѝ е казал, но беше много плитко.
Обаче ми допада повече от главния, жалко.

# 41
Чудих се  какво да гледам между Watashi no Otto to Kekkon Shite и S Line.
И изгледах S Line.  Реших първо да се травмирам с него и после ще се забавлявам с Animal Turtle
Разказах на половинката сюжета и той каза, че по-добре така, а не червените нишки да показват броя на актьорите, които харесвам.  Моите нишки щели да захранят фабрика за конци 😱😵 Представяте ли си какви неща ми говори….Imp

# 42
  • Русе
Oх, Tuon, половинката ти има страхотно чувство за хумор! Joy Представи си как наричат планетата ни "Червената", а не Синята...

# 43
# 44
  • пак на Рив Гош
Tuon, половинката ти е голям образ! Това за броя на актьорите е нещо, което и моят Благоверен би могъл да каже, между другото Joy
И други си правят гаргара с червените нишки:
https://www.instagram.com/p/DMRsyvuykdd/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==

Само се чудя с какво ли е намазана косата, за да стои така изправена Grinning

Видяхте ли за наводненията в Корея? (след Япония преди десетина дни...)
https://www.instagram.com/reel/DMMVufRpzrF/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

Пет непреводими корейски думи: https://www.instagram.com/p/DMIlpdQiSfk/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==

Довършвам втория сезон на "Божурите" - In the Name of Blossom - е, остават ми епизод и половина, но е ясно накъде подскачат еднорозите. Според скромното ми мнение, нямаше нужда от втори сезон, можеха да посъкратят нещата и да вместят всичко в 30 епизода. Но, трябваше да има прослава на жените-предприемачки, несломимия женски дух и женското приятелство. Абе, добре, че беше Тя, че да спаси Империята, особено след еквивалента на "червената сватба" Joy. Най-хубавото нещо бяха Ли Сян и Ян Дзъ, мноооого са симпатични заедно и чудесно им се получава динамиката Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт