За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 17

• 18 290
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • вятърничава
Много си добра 👍👍👍
Моето е много постно, но все пак е само идея. Ама, аз мислех, че е правено за американския и европейския пазар и ще е от типа на ДжърнитУ, ще се засичат случайно по разни локации, за да им се развие още туризма след това и истинските фенки на Той да се снимат на тях ( Elza 😉) . И накрая ще осъзнаят, че не могат един без друг и това е съдба.От твоя сценарий разбирам, че Тя всъщност знае много добре китайски, а грешката не е случайна, а преднамерена.
Сега очакваме предложения за каста и дата на излъчване.

# 481
И аз преди време успях да го изгледам - 📺 Tokyo Salad Bowl (2025)
Днес попадам на тази снимка и ме заболя корема като се сетих за тез ястия.

Нали сме вълна готвене и ядене Joy

# 482
JoyJoyJoyJoy Tuon, добре, това ми хареса. Жалко, че китайците на дават да се показват прераждания в сериалите.
Това не е прераждане.Те просто идват от друга вселена 🤣

Сега очакваме предложения за каста и дата на излъчване.
Ааааа ElzaFB да си ги избира.Аз мога да помогна само с костюмите и домашните любимци и то ако са зайци.🐰

# 483
  • София
И аз преди време успях да го изгледам - 📺 Tokyo Salad Bowl (2025)
Днес попадам на тази снимка и ме заболя корема като се сетих за тез ястия.

Нали сме вълна готвене и ядене Joy

От тези всичкото съм го пробвала. Joy Joy

Joy Момичета, ако бях едни 10+ години по-млада, щях аз да се цаня за каста като ГГ. Така добре ги измислихте тия сценарии. И все пак идеята на Tuon може да се преплете с тази на bb6 - в сегашния живот (вселена) тя Е европейка, която работи като секретарка по проект за розово масло.

Сега остава само да намерим някой, който знае много добре, китайски, да го напишем този сценарий и да го предложим на Youku като оригинална творба. Joy После пък корейците ще поискат да му направят ремейк и ще оставя вас да избирате каста там. Китайците ще са за мен...със съвети за облеклото. Белите кецове ме впечатлуха като идея! Heart Eyes Tuon, домашните любимци определено ще са зайчета! И тук-таме някоя котка. Куче може...ако е корги, лудо влюбено в стопанина си.

# 484
  • пак на Рив Гош
Tuon, свалям ти шапка за сценария! Hands Clap Hands Clap Hands Clap
Аз мисля, обаче, че за да вкараме още малко съспенс в историята, бихме могли да добавим следните два елемента - стожери на почти всеки китайски сценарий:
- Майката на Той, която от висотата на положението си на Мадам на HS Group, не може да приеме връзката на Той с някаква си там секретарка, дори и познанията на преждеспоменатата секретарка за розовото масло да са енциклопедични, а способностите ѝ - ненадминати и, най-важното - Тя е тази, която безценният син Той иска Joy ;
- Третото Колело в лицето на адвокатката, която помага при преговорите за розовото масло и която само прави спънки на Тя, защото е тайно влюбена в Той и е сложена на адвокатския пост от Майката на Той, понеже Майката вижда в нея идеалната снаха;
Joy

# 485
Роца, съгласна съм с добавките. Все пак става дума за китайска драма и трябва да има майка,която да се пречка(в краен случай при корейския римейк и без това ще я добавят) и не знам как пропуснах третото колело. Не може без такова ☺️☺️☺️

Цитат
Белите кецове ме впечатлуха като идея!
Не може с кецове.
Сега открих в един сериал с бели сникърси и ми хареса повече

Скрит текст:

# 486
  • София
Не може ли третото колело да е измислен герой/героиня, който не съществува, но главната двойка е решила, че го има и се ревнува? Че все пак бюджети ще се гонят - много пари за каст.
Бели маратонки, добре! Пак съм съгласна. 😄

# 487
  • пак на Рив Гош
Може за Трето Колело да се сложи някоя млада актриса, която ще струва по-малко и няма да натовари много бюджета. Но ако наистина ще трябва да гоним бюджет, може да е някоя приятелка (или приятел) от детските години, който учи в чужбина и заради часовата разлика винаги праща съобщения на Той (или Тя) късно вечер и текстът задължително трябва да е двусмислен, поне в първите 2-3 думи (с йероглифите, както гледам, това ще е лесно постижимо Joy). Така, когато Той (или Тя) случайно погледне телефона, ще види само началото на съобщението и ще стане мазало Joy Така ще вържем бюджета, ще трябва само някой асистент на снимачната площадка да пише съобщенията, даже и за актьори няма да има нужда.
(и от мен един глас за белите кецове или маратонки Hands Plus1, тъкмо ще отиват на бялото Animal Rabbit2)

Да видим днес Юна какви ще ги сготви за халмони-то.

# 488
Не може ли третото колело ...
Не може. С Роца се уточнихме, че адвокатката е идеалната снаха според майка му.
Обаче … нали трябва да има и втора двойка и ще сложим там измисления герой. Нещо подобното,но  не съвсем.

Може ли  - Втората двойка Той2 и Тя2. Той 2 ще SEO на X Holdings (не оставяйте на мен да измислям имената, моля),която е конкурент на HS Group,а Тя 2 още не знам какво ще прави, но трябва да има ужасно семейство. Баща и ще е в болницата  брат и ще е откраднал цялото и наследство.
И те още ще са в  началото и ще се чудят дали се харесват или не. За да има повече драматизъм (все пак и тайландците да му направят римейк) Той ще си мислите секретарката е влюбена в Той2,а секретарката ще е сигурна, че Той в влюбен в Тя2. Но все пак Тя и Тя2 да са приятелки после това,което предложи Роца??? Цялото объркване с любовта да е от SMS???

# 489
  • вятърничава
Така, така, момичета! Знам си аз, че можете, стига да поискате. Само ви трябва посока и вече вървим към втори сезон. Предлагам да поискаме розовото масло да свързано с България. Щото, нали творческият екип сценаристки е 🇧🇬 Може и лавандуловото, защото и лавандула се отглежда/ше тук доста. Например да произвеждат сладолед с вкус йогурт и аромат на рози и на лавандула 🍦Трябва и храна да включим, тя продава.
Tuon, признай си, че ни пробута човека в сивия костюм, уж заради сникърсите. Хъм, на краставичар краставици ще продаваш Wink Е, ние нямаме нищо против.
Забравих да пиша, че тайския плувецо-певец беше голям пожар на снимките от петък. Добре, че го поливаха с вода 🫣

# 490
Аз исках да изпробутам отново тай плувеца, но този беше и с костюм и са върза повече.

Обаче героят е голям идиот. Крещи на служителя си “Ата бихлал холех ле бейт сефер? Тра кàма тауйот йеш ба мейл азе…”
Което трябва да се преведе като Ти изобщо ходиш ли на училище? Виж колко грешки си допуснал в този имейл, а става дума за някакво подравняване.

☺️ И нямам представа защо се обяснявам толкова☺️

# 491
  • София
Ако оставят на нас, и 5-6 сезона можем да скалъпим. То ще са майки, свекърви, бивши съученици, някой паднал Бог, който трябва да премине изпитанията на смъртните, оппа, гъгъ, рокли, дълги коси, бели сникърси, трети и пети колела, загубени в превода и липсата на комуникация. Всичко можем да подредим!

Ако не се лъжа, май в Moon Lovers Главната продаваше козметика с българска роза. Така че дори в това сме подготвени!

Обаче, вижте сега...ако ще пробутвате разни мъже с извинение за обувките им, аз тогава ще пробутам как виждам секретарите в компанията на ГГ:

Не ме питайте защо трябва да са с мокри ризи... ще бъде режисьорски похват!

# 492
Кроасанчо, нещо се е покроасанчил преди казармата Joy. Отпуснал му е края, но си го е заслужил.

Скрит текст:

# 493
  • пак на Рив Гош
Например да произвеждат сладолед с вкус йогурт и аромат на рози и на лавандула 🍦Трябва и храна да включим, тя продава.
Ето, Тя2, предложена от Tuon, може да се занимава с това - да разработва нови вкусове за продуктите на Х Holdings. И за да имаме достатъчно драматизъм за цялата Поднебесна империя, професията ѝ може да доведе и до подозрения в конфликт на интереси, след като най-добрата приятелка на Тя2 (Тя) работи за конкурента. Зли сили ще ги набедят двете за споделяне на производствени тайни (примерно, Адвокатката - Трето Колело) и ще им стъжнят живота. И само Той и Той2 ще им вярват Grinning

Боже, с какво се занимавам в неделя следобед! Joy
Отивам да си гледам новия епизод на Ю Бари, където гостуват Катерицата и партньорката му от започващия другата седмица My Youth.

П.П. Мократа риза работи безотказно още откакто мистър Дарси (Колин Фърт) изплува от езерото на Пембърли Wink.
П.П.2 Заслужил си е Кроасанчо малко да му отпусне края. Да не говорим, че те май всички качват килограми в казармата.

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 15:36 от Роца

# 494
"Размечтались", са казва на руски език... Развихрили сте се подобаващо, но има защо - тези дни сме пропуснали Китайският „Свети Валентин“, известен още като празникът Циси (Qixi Festival / Double Seventh Festival), се отбелязва всяка година на седмия ден от седмия месец според китайския лунно-слънчев календар.
За 2025-та година това се пада на 29 август (петък) по григорианския календар. Това е ден, когато в Китай се празнува любовта, но не е официален държавен празник.
Празникът произлиза от древна романтична легенда за:
•   Жулиената (Zhīnǚ, 织女) – небесна тъкачка, дъщеря на богинята Небе.
•   Ниулян (Niú Láng, 牛郎) – обикновен пастир.

Не ме питайте защо Шекспир пише за Жулиета, поразена съм от това съвпадение!

Скрит текст:
Двамата се влюбват, но любовта им е забранена. Небесната богиня ги разделя – Жулиената е върната в небето, а Ниулян остава на земята. Те могат да се срещат само веднъж в годината, на седмия ден от седмия лунен месец, когато ято врани образуват „мост“ над Млечния път, за да могат влюбените да се съберат.
Затова празникът е символ на вечна, вярна и жертвоготовна любов.
Традиционни обичаи
•   Молитви за любов и брак – в миналото момичетата се молели на Жулиената за добър съпруг и щастлив брак.
•   Изкусно шиене и тъкане – младите жени демонстрирали своите умения (свързано с легендата за тъкачката).
•   Поднасяне на плодове и цветя – символи на плодородие и хармония.
•   Наблюдаване на звездите – двойките гледали небето, където Млечният път разделя двете съзвездия (Алтаир и Вега), смятани за олицетворение на влюбените.
Съвременни празнувания
Днес празникът е много подобен на западния Ден на влюбените (14 февруари):
•   Двойките си разменят подаръци, цветя, шоколад и любовни послания.
•   Ресторантите и магазините организират специални кампании и промоции.
•   Някои двойки избират тази дата за сватба или предложение за брак, заради символиката на вечната любов.
•   Младите хора често посещават романтични места или храмове, за да си пожелаят дълга връзка.
Символика
•   Млечният път – преграда между двама влюбени.
•   Враните – приятелство и помощ от природата за любовта.
•   Тъкачката и пастирът – олицетворение на любов, която устоява на изпитания.

Общи условия

Активация на акаунт