За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 17

• 18 288
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Днес от френската кухня се прехвърлихме на корейска кухня.
И аз съм много горда и аз мога да готвя Sigeumchi-namul JoyStuck Out Tongue Winking Eye на другите трябва да им хвърля един поглед и да видя дали стават за моето капризно семейство Satisfied
Захващам се да гледам "Дяволът Шики" до сега нямаше много действие от негова страна, само светкащите му червени очи Laughing Дано вече се включи да видя колко лош може да бъде Wink

# 496
  • пак на Рив Гош
Днес от френската кухня се прехвърлихме на корейска кухня.
И аз съм много горда и аз мога да готвя Sigeumchi-namul
Joy
От потажа, казваш минахме на guk Joy

Аз пък довърших My Lovely Journey - ядосва ме този сериал! Започна толкова добре и после тръгна надолу. В последния епизод и аз, и еднорозите тръпнехме в очакване нещо да се случи... и накрая всички дружно риехме с копита от фрустрация, понеже финалът беше един такъв никакъв... След което се сетих, че му предвиждат и втори сезон и огънче надежда затля някъде дълбоко в мен.
Но все си мисля - амазащотакабехора? Не можете ли да заснемете едно 12-14-16 епизода с нормален край, вместо да ни правите втори сезон? То, докато го излъчат, драгите зрители ще сме забравили първия! Но поне ни радваха с гледки от непознати места.
Харесва ми тази тенденция в сериалите в последните години да излизат извън Сеул. Ясно е, че Сеул е пъпът на Корея, ама нека да видим и нещо друго!

Един нов китайски сериал ми хвана окото, пък и е само 12 епизода, от които има излъчени вече 8 - Twelve Letters - отбелязах си го, но предчувствам китайски край и нужда от тонове кърпички Sob

# 497
  • София
Grinning Не мога да не споделя тази новина от Китай:

https://www.instagram.com/p/DNLcHC1y0vc/?utm_source=ig_web_copy_link

Joy Дано това не го видим в сериали!

Victoria, благодаря за споеделеното за Qixi! Аз се канех онзи ден и на датата забравих.

# 498
Не знам оправдано или не, но в Китай продължават сами да си "изяждат" звездичките- малко информация за Луси и за Актрисата- партнираща на Дилън Уанг в сериала Любов между феята и дявола (2022)
https://youtu.be/GLs-iYB0rSk?si=CdcK2r2JzVBkuw-X
https://youtube.com/shorts/Fo48Z5zi9Ls?si=-uSD83WmN_Z1_SPP
Много жалко!
Елза, може да съм старомодна, но това с бибероните ще ми дойде малко в повече. Това, което можете да прочетете в скрития текст се разглежда като ролева игра, но публично...
Скрит текст:
Сексуалното поведение, при което възрастен (най-често мъж) изпитва възбуда или удовлетворение от това да се държи като бебе, да носи памперси, да бъде кърмен/обгрижван и т.н., се нарича ABDL – съкращение от Adult Baby/Diaper Lover.

🔹 Adult Baby (AB) – когато човекът се вживява в ролята на бебе (носене на биберон, биберонка, говорене като дете, гушкане и др.).
🔹 Diaper Lover (DL) – когато фокусът е върху носенето на памперси, често със сексуален елемент.

Това явление се разглежда като фетиш или парафилия, но важно е да се подчертае, че то е насочено към ролеви игри между съгласни възрастни и няма връзка с педофилия (тъй като не включва деца).

# 499
  • София
Victoria, онова си е фетиш наистина. Преди 15-20 години имаше интересна документална поредица за такива фетиши. Тези биберони на китайците си ги представям по-скоро като някакъв заместител на цигари и емоционално ядене. Но НЕ искам да ги виждам в сериали. 🤣

Естер У е последната със скандал в Китай. Подхванали са я заради баща ѝ. Интересното е, че се говореше още преди седмица-две, че в края на месеца се очаква скандал с една от известните им актриси и тя беше спрягана. Има съмнения, че продуцентската компания на Луси плаща на фенове (черни фенове и водните им армии), които да плюят по Естер, за да отвлече вниманието от това, че Луси искаше да ги съди и т.н.

# 500
  • Русе
Търся идеи от "сценаристките" Blush :
Скрит текст:
От последния епизод на "Бон Апети" останах с впечатлението, че Кралят пише "магическата" книга с рецепти Мангунрок. Накъде ни води това? Закачка, че Тиранинът е първият , въвел кулинарното степенуване "Мишлен"? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 501
Търся идеи от "сценаристките" Blush :
Скрит текст:
От последния епизод на "Бон Апети" останах с впечатлението, че Кралят пише "магическата" книга с рецепти Мангунрок. Накъде ни води това? Закачка, че Тиранинът е първият , въвел кулинарното степенуване "Мишлен"? Stuck Out Tongue Winking Eye
Сценаристите ги е избило на квантова механика и котката на Шрьодингер
Скрит текст:
Експериментът се състои в следното:

В затворена кутия е поставена котка. В кутията има механизъм, съдържащ радиоактивно ядро и съд с отровен газ. Параметрите на експеримента са така подбрани, че вероятността ядрото да се разпадне за 1 час е 50%. Ако ядрото се разпадне, механизмът се задейства, отваря съда с отровен газ и котката умира. Според квантовата механика, ако върху ядрото не се провежда наблюдение, състоянието му се описва като суперпозиция (смесване) на две състояния – разпаднало се ядро и неразпаднало се ядро, следователно, котката е жива и мъртва едновременно. Ако кутията бъде отворена, експериментаторът трябва да види кое да е от двете състояния – „ядрото се е разпаднало, котката е мъртва“ или „ядрото не се е разпаднало, котката е жива“.

Въпросът е следният: кога системата престава да съществува като смесване на две състояния и избира едно конкретно? Целта на експеримента – да покаже, че квантовата механика е непълна без някои правила, които показват, при какви условия се случва колапс на вълновата функция и котката става или жива, или мъртва, но не и едното, и другото едновременно.

Обратно на популярното мнение, Шрьодингер е замислил експеримента не защото е вярвал, че може да съществува живо-мъртва котка; напротив, смятал е квантовата механика за непълна и не докрай описваща реалността в дадения случай. Понеже котката може да бъде само жива или само мъртва (не съществува състояние живо-мъртъв), то това означава, че същото трябва да е вярно и за атомното ядро. То трябва да е или разпаднало се или неразпаднало се.

Най опростено мога да опиша така: Историята от "Бон апети, Ваше величество"

Едно момиче от наши дни намира стара книга. Докато чете, тя изведнъж се пренася в династия Чосон. Оказва се, че самата книга се пише в момента от един княз на Чосон.

Тук възниква парадокс:

Ако книгата вече е написана, значи съдбата на момичето е ясна и тя трябва да преживее точно описаното.

Но ако князът още пише книгата, то какво ще стане с момичето зависи от неговото писане.

Връзка с котката на Шрьодингер 🐱

Докато не отворим книгата до края, ние не знаем дали момичето ще оцелее, ще се върне у дома, или ще остане в Чосон.

В този момент тя е в “суперпозиция” – едновременно жива в нашето време и останала завинаги в миналото.

Когато прочетем края на книгата (т.е. когато я “наблюдаваме”), историята се фиксира: става ясно кое от двете е вярно.

Какво показва това?

Точно както котката е едновременно жива и мъртва, докато не отворим кутията, момичето е едновременно и спасено, и изгубено в миналото, докато не прочетем края на книгата.
Наблюдението (отварянето на кутията или четенето на книгата) е това, което решава кое от възможните състояния ще се случи.
Моята прогноза: всички ще се променят- князът няма да е тиран, и ще има голяма романтична любов.
Хубава седмица!

Много симпатичен японски сериал- препоръчвам, лек и с хубава романтична история, поне засега.
https://doramy.club/28572-tolko-pozhenilis.html

ПС Ако беше жива днес майка ми щеше да навърши 96 години! И е първият ден на месец с "р" в него- зимата се задава...

# 502
  • Русе
victoria vassileva, имах предчувствие, че ще отговориш! Simple Smile За теб Nature Star2 Nature Star2 Nature Star2!
Някой писа за "китайския 14-ти февруари"...
https://www.facebook.com/reel/1463256185099904

# 503
Аз понякога се чувствам като котката на котката на Шрьодингер (нито мъртва,нито жива) преди първото кафе ☕️🧋

В Yu Yu Hakusho Machida Keita вече имаше биберон.
Уловката е,че  играе Koenma, настоящ владетел на Света на духовете (от тяхната вселена). Има две форми - тодлър и тийн, но винаги е с биберон, защото там съхранява духовната си енергия.
Скрит текст:

Twelve
Едва преминах през епизод 1 и всичко беше ужасно. Има интересна идея, която е провалена от скучни диалози, неподходяща комедия, лоши екшън сцени и някакви страни същества, които са дошли да спасяват хората.
Park Hyung Sik и Seo In Guk какво правят  тук?Дали някой отвлече семействата им и трябваше да се снимат насила в това? Дори сюжета на пингвините от Магадаскар има повече смисъл, а те са пингвини.Animal Penguin

Гледам Zombie Detective
Това е комедия и е от гледна точка на зомби, което остава с човешко съзнание (но няма никакви спомени)+има някакъв морал и по стечение на обстоятелства започва да работи като детектив. Някак е забавно, защото в очите на зомбито (в ролята Choi Jin Hyuk) хората са зли(защото е научил всичко за хората от зомби филмите 🤣) , няма романтика и мистерията лесно се разгадава.
Забавлявам се, а дори не го очаквах.Всъщност го пуснах защото в един момент Вики ме ограничи регионално и не бях си подготвила нещо за гледане.😭
В един момент Зомбито мислеше, че всичко трябва да е като в корейска драми където дори мрачните жътвари и извънземните имат кола и пари визирайки Goblin и My Love from the Star, a той трябва да работи, за да плаща наема си.

# 504
  • пак на Рив Гош
Не съм съвсем сигурна, че можем напълно да приложим котката на Шрьодингер към "Бон апети, ВВ",
Скрит текст:
защото нямаме информация, че Тя в същия момент се подвизава и в наше време. Тоест, квантовото й състояние е фиксирано за момента в миналото.
За мен е по-скоро пътуване тип "предопределеност" - причината Тя да бъде изпратена в миналото е книга, причина за написването на която е присъствието на Тя в миналото.
Защото още в първия епизод, когато Тя отвори книгата в тоалетната на самолета баш преди затъмнението и видя, че е книга с рецепти, погледът й се спря на рецепта за "куримо берюле" (крем брюле, който някак си не вярвам да е бил познат по онова време в Чосон, просто защото е тепърва прохождал в Европа, ако не ме лъже паметта). Та тогава си помислих, че всъщност, това може да се окаже книга с рецепти, които Тя е направила, докато е била в миналото (понеже още от описанието на сюжета знаем, че Тя ще пътува в миналото) и която в един момент попада отново в Нейните ръце вече в бъдещето... и я връща в миналото. Още повече, че започваше със: "Скъпа, ако някой ден прочетеш тази книга...", което ми дава индикация, че Тя ще се върне в бъдещето по някое време.
Сега знаем със сигурност, че книгата я пише Принца, макар и под формата на дневник и, вероятно, скоро ще започне да пише и рецептите за ястията.
Между другото, от любопитство са поразрових за живота на Принца, май не е от най-долюбваните в корейската история. Интересното е, че в края на статията, където дават къде Принцът е споменаван, става въпрос и за уеб-туун, разказващ да любовта на Принца с пътувала в миналото гимназистка.

Elza, нещо много са ги погнали китайските селебритита напоследък. Тия дни четох, че след Дилън и Сю Кай, май били хванали и Hu Yi Tian на разходка да се държи за ръка с млада госпожица. И се питаха "кой ще е следващия?"

Tuon, този детектив-зомби звучи забавно.

# 505
Зомби детективът става до към средата, когато се разкрива защо и как е умрял. После го запълниха с някакви тъпи измишльотини, че да докарат 12 епизода. Но, пък съм си запазила една песен от ост-а.

За Краля от Бон Апети съм гледала няколко сериала и филма. В някои от тях всъщност се опитват да го покажат в по-добра светлина или поне да оправдаят донякъде действията му, защото въпреки, че е недолюбван е имал добри попадения в управлението си. Тук, обаче мисля, че ще го карат на измислен образ, без да търсят някаква историческа достоверност в неговото представяне. Все пак сериалът си е романтично фентъзи.

# 506
  • пак на Рив Гош
А, то е ясно, сериалът няма да е исторически достоверен, още повече с този тип сюжет Joy.
Но нали съм на принципа "любопиството затри Роца", се порових за живота и управлението му.

Значи, запращам Зомби детектива в списъка "ако някой ден изнемогвам без енфие, но с безжичен нет на някой остров".

# 507
Роци, като теб съм. Гледам ли сериал за някоя действителна личност или събитие, обичам да попрочета това-онова за тях.

Да спомена само, че Бон апети и Двандесет се превеждат текущо на бългрски от Спирита, за който иска да ги гледа на роден език.

# 508
  • София

Elza, нещо много са ги погнали китайските селебритита напоследък. Тия дни четох, че след Дилън и Сю Кай, май били хванали и Hu Yi Tian на разходка да се държи за ръка с млада госпожица. И се питаха "кой ще е следващия?"
Да, не знам защо и какво се случва. Обикновено отвличат вниманието, но не мога да разбера от какво. Или се опитват да направят реклама на някой актьор ако ще има нов сериал. Но тук са много актьори и не е това. Миналата седмица и с Wang Yibo бяха тръгнали да пускат слухове за гадже, но той бързо ги преряза. Има вероятност да се опитват да прокарат нови ограничения и правила. Обикновено ако станат по-големи скандалите и тогава ги ползват за причина.

Покрай нещата с Дилън четох, че дори обикновените китайци си пазели с години доказателства за връзки, разговори, чатове и всичко останало, защото там било много често срещано като се разделят с някой, след години той да се пробва да ги очерни.

# 509
  • Русе
Относно  звездите, една от "майсторките" на очернянето се изказала, че "Това, което една уста казва, е нужно много време и хора да го опровергаят". Очевидци сме на това, нали? За жалост! Примери много.
Сутринта четох някакъв закон в Китай, от който нищо конкретно не разбрах: касаеше спрени филми и сериали заради скандали с филмови звезди. Едни настоявали, че работата е свършена, вложени са пари и трябва да се излъчат. Други не били съгласни и щели да бойкотират излъчването и виновните. Това няма решение!

Общи условия

Активация на акаунт