За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 17

• 18 219
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
При цялото ми уважение към Ju Ji-Hoon, аз много го харесвам, но точно за тази роля ли го наградиха? Confused Пък сериалът взел награда. От изброените съм гледала Травматологията и Карма. Все си мисля,че и нещо по-добро са създали. Как ги раздават тези награди?

Интересно, на мен пък Травматологията ми е може би най-любимата драма за тази година, както и героят, който Ju Ji Hoon изгради. Няколко пъти се опитвах да започна Мандарините, защото ми попадаха доста клипчета из Фейсбук от сериала, изглеждаше ми интересно, а и харесвам главните, но така и не ми потръгна. Вървеше ми някак мудно и скучно. Може би всичко е до човек. Аз харесвам динамични сюжети и смели, дръзки образи като доктор Пек. Невинаги сълзите са ми фактор за емоционалното представяне на герой, защото има още много други емоции, освен тъгата. А и помня, че когато излезе, Травматологията достигна първото място в Netflix за неанглоезични телевизионни предавания, надминавайки дори втори сезон на Игра на калмари. Определено имаше голям успех също като Мандарините. Вероятно това също е критерий. Според мен се очакваше те да са печеливши. За повечето от другите номинирани не мога да коментирам, тъй като не съм гледала героите им в драмите (може би с изключение на Lee E Dam, която гледах в The Queen Who Crowns. Справи се добре, но не мога да кажа, че героинята ѝ беше запомняща се.) И все пак поздравления на всички номинирани и наградени. Неимоверно са положили много труд.

Засега имам изгледани около 11-12 драми тази година, но може би около половината от тях са миналогодишни Laughing Нямам търпението да гледам тепърва излизащи драми и в повечето случаи си чакам да привършат, преди да се лепна за екрана.

Онзи ден така се измамих с Head Over Heels Scream Не знам някой от вас дали го гледа, но аз реших да го започна съвсем спонтанно, защото в момента е доста нашумял и "романтиката" (в кавички, защото е силно казано романтика) между главните ми се стори, че ще е сладка, но до момента е наистина минимална. А и да ви кажа честно, не съм особена привърженичка на шаманизмът, особено на сериали, в които до голяма степен се застъпва като тема. Но една позната ме излъга Smile, че той не е чак толкова очевиден и покрай другите неща, които се случват, трудно се забелязва. Ами... не! Сериалът си е 80% шамански истории, в което, естествено, няма нищо лошо, просто не е моят жанр. Все пак реших да продължа да гледам заради сладурите, които играят, и не бих казала, че драмата ми е супер интересна, но поне започна да става малко по-интригуваща. Та ето как се нахендрих да чакам следващите епизоди Joy Което пък ми напомня, че днес излиза девети епизод и трябва да ходя да го гледам. Ей така, от любопитство. Иначе за момента бих дала оценка на сериала 6,5/10, но ще видим... Има още време до финала. Може и да измислят нещо, което да ме впечатли.

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 21:35 от starzy

# 61
  • София
Tuon, аз го знам къде е, защото си запазих нощувка там. И после прочетох, че се ползва за декор на филми, та издирвам на кои - поне да изгледам някой преди да отида. Joy

Ама мога да ти дам тиган, утре ще ходя да си купувам нов уок.

# 62
  • пак на Рив Гош
Е, нека и другите да си кажат мнението. Гледай, гледай, че да не сме се само ние прецакали.
----------------------------------------------------------
За наградите нека се изкажат тези, които са гледали Мандарините, Dongjae, the Good or the Bastard кой заслужава приза?
Добре, ще му хвърля едно око, от съпричастност към дружките Joy
Ама след като довърша Good Boy. Това, че броят герои от началото (май) съвпада с броя герои в края е... окуражаващо Joy. Защото в Our Movie, дето също го гледам, е ясно че няма да е така.

На мен Мандарините ми напълниха душата, както и Травматологията, макар и по много различни причини. Но вие си знаете, че аз съм добра и благосклонна публика. Та затова им се радвам на наградите. И чакам втория сезон на Травматологията.

# 63
ElzaFB ☺️☺️☺️
Ще взема уок-а?
Един уок е по-тежък от един тиган, нали?
Мога да ти направя списък в кои сериала не съм го виждала. Innocent

Роца изчакай до петък, за да чуеш финалната присъда за S line.

# 64
Сори, сори... oops, извинявам се за нелепата грешка, заслужих си порицанието banned.
Редактирах се Blush.

И на мен Травматологията ми хареса и смятам, че Ju Ji Hoon си заслужи наградата сред другите номинирани за нея.
Мандарините носи съвсем други емоции. И двата си получиха наградите, и двата си имат феновете и критиците. Малко е като да сравняваш "Топ Гън" и "P.S. I love you". И двата са хубави, но усещанията, които ти дават са съвсем различни.

# 65
  • вятърничава
Tuon, не помагаш така Smiling Imp

starzy, както вече писах и аз харесвам Ju Ji Hoon и го гледам с удоволствие. Радвам се,че в последно време е честичко на екран. Забавлявах се с Травматологията, но си оставам на същото мнение за наградата. Което не означава,че не приемам вашите. По същото време го гледах в Light Shop и ролята му там ме докосна много повече. Радвам се,че са оценили и младия му колега от Травматологията Choo Young-Woo, който ми хареса и в Mercy for None, но не бих гледала в Head Over Heels,защото и аз не си падам по шаманизъм и по влюбени по този начин девойки.
Виждам,че си фен на Lee Soo Hyuk , гледаш ли S line? Какво мислиш за него?
Едно нещо не ми дава мира и се чудя Thinking
Скрит текст:
Момичето, което вижда линиите свали от съученика си очилата му и го пита от къде ги има. После си ги сложи. Първо не изключвам и неговите да са от "специалната серия". Чудя се, ако момичето вижда нишките  без очила, като си сложи очила какво трябва да вижда? Пак нишки. Как ще разбере дали очилата са от специалните? Може ли да види разлика?
Колко чифта очила са пуснати в обръщение?
Хареса ми учителката колко е невинно и бързо убеди учителя по английски, че това са неговите очила Nerd Той хич не се дърпа, лесно се нави.
Този човек със съпругата и любовницата е много смел комбинатор, да живее и с двете в една сграда. Удобно му е,не го е страх,че дъщеричката или някой съсед ще го види, че снове между етажите. Интересно ми е развитието след това,но не довършиха историята.

Kim Go Eun и Kang Dong Won обмислят участие в нова историческа романтична корейска драма.
Интересно каква двойка ще се получи, ако се съгласят.

# 66
Tuon, не помагаш така Smiling Imp
Aз спасявам 🦄🦄🦄  от ненужно страдание 🤣

# 67
  • България
Feud
Гледам епизод 11 и не мога да повярвам на очите си.
Един от първите ми любимци се появи за малко, това е първият китаец, който ми харесва повече след като е навършил 30 години, а не на 20+.

Yu Meng Long.
Изгледала съм почти всичко с него, много добър актьор, но явно вече е стар за фентъзита. Sad
И въпреки това е много по-красив и талантлив от главния.

# 68
Радвам се,че са оценили и младия му колега от Травматологията Choo Young-Woo, който ми хареса и в Mercy for None, но не бих гледала в Head Over Heels,защото и аз не си падам по шаманизъм и по влюбени по този начин девойки.
Виждам,че си фен на Lee Soo Hyuk , гледаш ли S line? Какво мислиш за него?

Аз съм доста чешит човек Joy Трудно си харесвам какво да гледам и доста подбирам. Затова и съм съвсем наясно, че всеки може да има различно мнение от другия. Това съвсем не ми пречи Heartbeat Харесва ми да чета различни гледни точки. Мисля, че Роца е доста права със сравненията.

Mercy for None ми е в списъка. Знам, че там играе син на прокурор (или нещо подобно) и героят му е отрицателен. Ще ми е интересно да го видя в такава светлина. Може би скоро ще го гледам. В последно време гледах доста сериали с побоища, та този бях решила да го отложа за по-нататък. Затова и започнах нещо в съвсем различен стил от това, което по принцип гледам. Исках малко да се разнообразя.

На S Line му хвърлих едно око, но въпреки че си падам по мрачни и загадъчни сериали, не ми се стори, че ще е моето нещо, колкото и голям фен да съм на И Су Хьок. По-скоро планирам да го гледам в предстоящия му филм Lost. Така де, той вече е излязъл, но нали знаеш, че филмите ги пускат чак след месеци в интернет пространството, ЗА ЖАЛОСТ Cry

# 69
Стана ми интересно и се опитах да намеря информация и за най-добре платените китайски актриси. Логично е да са тези, които се снимат в Холивуд, и които аз не разпознавам.
Скрит текст:
Нетна стойност – водещи китайски актриси
Zhao Wei (赵薇, Vicki Zhao)
Оценките варират значително. Според Celebrity Net Worth към юни 2025 годината нетното ѝ състояние е около $500 млн . Други източници (включително New York Time и All Celebrities Worth) сочат по-консервативни оценки (≈ $100 млн), като посочват и регулаторни удари и замразяване на активи, които значително повлияха на богатството ѝ
Zhang Ziyi (章子怡)  
Безспорна холивудска и телевизионна звезда, с оценка около $100 млн нетна стойност към 2024 година.
Fan Bingbing (范冰冰)
Преди данъчния скандал е била оценявана на $80–100 млн, с доходи от филми и рекламни кампании. След скандала и санкциите състоянието ѝ вероятно е намаляло или преструктурирано.
Zhou Xun (周迅)  
Оценява се на около $60–80 млн, благодарение на разнообразна кариера във филми и сериали и множество рекламни договори.
Yang Mi (杨幂)
Като водеща в дорами, с успешна продакшън компания, се оценява на $40–60 млн нетна стойност.
Liu Yifei (刘亦菲)
Възможности край Холивуд и китайски филми (Mulan и др.), нетна стойност приблизително $15–$50 млн, а по-често цитирана цифра около $15 млн.
Dilraba Dilmurat (迪丽热巴)
Много активна и популярна в дорами и реклами, но няма публични оценки на нетно състояние. Вероятно в диапазона $30–50 млн, следвайки други сходни звезди в класа й — висок хонорар (22.4 млн RMB за един сериал) и многобройни endorsement-и.
Zhao Liying (赵丽颖)
Също от най-добре платените дорам актриси (~80 млн RMB хонорар за Princess Agents). Оценка около $30–50 млн, макар липсата на официална информация.
Sun Li (孙俪)
Силно утвърдена в телевизионните дорами (рапорт ~60 млн RMB на проект). Подобна оценка в диапазона $30–50 млн, макар да липсват публични оценки.
Yang Zi (杨紫)
Млада и бързо развиваща се звезда. Към 2023–2025 нетна стойност ≈ $5–10 млн, сравнително по-ниска от високо платените актриси.

Някой да гледа поседния сериал с Ли дон Ук "The Nice Guy,"? Нещо не мога да схвана смисъла. Може да е и от жегата. Актьорът ми се вижда доста "повехнал"? Или така си избивам раздразнението от жегата?

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 11:11 от victoria vassileva

# 70
  • София
Реших и аз да поровя и направих дълбоко търсене из китайските медии с ИИ. Даде ми тези резултати, но не съм го карала да разделя по пол, подредени са и двата пола. Също, пуснах го на автоматичен превод, така че може да има някои недомислици, но ме мързеше да оправям. Зададох му да ми направи класация само с актьори от сериали.

Скрит текст:
1. Zhao Liying (赵丽颖) – „Кралицата на телевизионните драми“

Оценено нетно богатство: ¥30 милиарда (приблиз. $420 милиона)

Богатството на Zhao Liying е изключително сред актьорите, натрупано чрез продуктивна актьорска кариера и умни инвестиции. Тя започва като актриса от „народа“ и се издига до така наречения „капиталов крокодил“ с оценено нетно богатство около ¥30 милиарда юана.
Основни източници на доход: Главно участие в телевизионни драми и рекламни договори.

2. Dilraba Dilmurat (迪丽热巴) – „Кралицата на рекламите и любимка на драмите“

Оценено нетно богатство: ¥25 милиарда (приблиз. $350 милиона), според някои индустриални класации

Основни източници на доход: Високоплатени роли в драми, представителства на луксозни брандове и участия в развлекателни предавания.
Dilraba е една от най-търсените телевизионни актриси от поколението след 90-те, участваща в серия от хитови драми. Хонорарите ѝ са сред най-високите за актриси под 35 г. (включена е сред актрисите, които печелят над ¥100 милиона на драма). Според някои източници, само от реклами тя печели около ¥15 милиона годишно – и тази сума расте.

3. Yang Zi (杨紫) – „Магнитът за рейтинги на поколението от 90-те“

Оценено нетно богатство: ¥20 милиарда (до $280+ милиона към 2025 г., според индустриални оценки)
(По-консервативни оценки го поставят по-ниско – между ¥3–5 милиарда, в зависимост от методологията на оценка.)

Yang Zi е една от най-богатите млади актриси, превърнала актьорския си успех в значително богатство.
Основни източници на доход: Участие в хитовите телевизионни драми. До 2024 г. има над 20 активни рекламни договора в 8 сектора (от козметика и мода до храни и електроника), като годишните ѝ приходи от реклами се оценяват на над ¥200 милиона. Това я поставя сред трите най-ценни за брандовете китайски актриси. Освен това Yang Zi е инвестирала в собствено студио и други начинания (козметични марки, недвижими имоти) с обща стойност над ¥1.5 милиарда.

4. Yang Mi (杨幂) – Ветеран звезда и бизнес магнат

Оценено нетно богатство: ¥10+ милиарда (над $140 милиона)

Основни източници на доход: Актьорство, печалби от продуцентската ѝ компания и дългосрочни рекламни договори.
Според съобщения е получила ¥2 милиарда за последна драма, което включва хонорари на епизод и дялово участие в приходите. Освен това Yang Mi е съосновател и основен акционер в Jay Walk Studio (Jiaxing Media) – продуцентска компания, която създава много от нейните драми и управлява артисти като Dilraba. Само през 2024 г. подписва 11 нови рекламни договора, достигайки 20 активни партньорства (7 от които са с глобални марки). Yang Mi не е просто актриса – тя е умела бизнес дама, фигурираща 11 поредни години в списъка на Forbes China’s Celebrity 100, с активи „отдавна надвишаващи ¥1 милиард“.

5. Wang Yibo (王一博) – „Идол, превърнал се в мултифункционален магнат“

Оценено нетно богатство: Над ¥10 милиарда (приблиз. $140 милиона)

Wang Yibo е сред малкото звезди от континентален Китай под 30 г., които притежават 10-цифрено богатство в юани.
Основни източници на доход: Рекламни договори и разнообразни ангажименти в развлекателната индустрия.
Wang Yibo се превърна в „парично дърво“ за своята агенция, допринасяйки за над 60% от приходите на Yuehua Entertainment. В периода 2020–2022 г. дейностите му донесоха ¥1.083 милиарда на компанията. Приходите му включват хонорари за драми (около ¥30+ милиона на сериал), филми, музика и особено – рекламни договори. До началото на 2025 г. има 36 активни брандирани партньорства.

6. Xiao Zhan (肖战) – „Кралят на лукса и любимецът на феновете“

Оценено нетно богатство: ~¥10 милиарда (около $140 милиона)

Основни източници на доход: Рекламни договори, авторски права от музика и драми, и фен икономика.

Xiao Zhan е китайският артист с най-много партньорства с луксозни брандове. Всяка сделка е изключително доходоносна – например, медии съобщават, че само една рекламна кампания може да му донесе ¥29.43 милиона (около $4+ милиона), надвишаваща дори хонорарите на Yang Mi в някои случаи. Освен това печели от участия в драми (макар да е избирателен), както и от продажби на музика. Сингълът му “Spotlight” постави рекорд по дигитални продажби, а през 2024 г. първият му албум “We” реализира ¥50 милиона за минути – демонстрирайки силата на фен икономиката, която контролира.

7. Cheng Yi (成毅) – Продуктивен актьор с новооткрито богатство

Оценено нетно богатство: Приблиз. $40+ милиона (оценено)

Основни източници на доход: Основният доход на Cheng Yi идва от участие в телевизионни драми, особено в жанровете "сянся" (фентъзи) и исторически сериали, където е предпочитан главен актьор. През 2024 г. получава вълна от нови рекламни партньорства, като според доклади е сред актьорите с най-много нови договори за годината, наред с Tan Jianci. Хонорарите му на драма са се покачили до десетки милиони юани. Макар и не толкова активен в музикални или развлекателни програми, той получава приходи и от събитийни реклами и пеене на саундтраци (OST).

8. Bai Lu (白鹿) – Многостранна актриса и нова фаворитка на рекламите

Oценено нетно богатство: ~$40 милиона (оценено)

Bai Lu прогресивно се издига чрез роли в известни драми и наскоро влезе в елита на рекламните лица, като успешно превърна актьорската си слава в значителни доходи.
Основни източници на доход: Телевизионни драми и реклами.
Доклади показват, че Bai Lu е имала над дузина рекламни договори до 2024 г. и месечно увеличавала присъствието си в рекламната среда.

9. Zhao Lusi (赵露思) – Млада идолка актриса на възход

Оценено нетно богатство: ~$50 милиона (оценено)

Основни източници на доход: Участие в уеб драми, реклами насочени към младата аудитория и фен събития.

10. Tan Jianci (檀健次) – Изгряваща звезда и нова сила в рекламите

Оценено нетно богатство: ~$20–30 милиона (оценено)

Богатството на Tan Jianci нарасна рязко благодарение на пробивния му успех в актьорството и вълната от рекламни договори, които последваха. През 2024 г. той се превърна в един от най-бързо изгряващите млади актьори по отношение на монетизация, бързо доближавайки се до по-утвърдени звезди.
Основни източници на доход: Участие в популярни уеб драми и модни/маркови рекламни кампании.

# 71
Днес излиза Omniscient Reader: The Prophecy.
Отново в любимата ми тема,а именно главния герой е пренесен в книга,която е чел и става част от нейния свят. Този път под формата на филм и бих казала, че това е страхотно, но съм запозната с оригинала и просто няма начин всичко да е побрано в 2 часа, дори половината няма как да поберат в това време.

# 72
ElzaFB, чудно ми е откъде идват тези огромни разлики в оценките за Yang Zi (杨紫)
Млада и бързо развиваща се звезда. Към 2023–2025 нетна стойност ≈ $5–10 млн, сравнително по-ниска от високо платените актриси.
Всъщност заради нея започнах да търся информация, защото в един източник в YouTube беше посомено невероятно число- направо към милиард щатски долара. Започвам да си мисля, че всички тези числа са медийни спекулации, които AI безкритично пренася. Сигурна съм че данъчните власти имат по-точна информация. Както някой писа по-рано- дано си плащат данъците...

# 73
  • София
ElzaFB, чудно ми е откъде идват тези огромни разлики в оценките за Yang Zi (杨紫)
Всъщност заради нея започнах да търся информация, защото в един източник в YouTube беше посомено невероятно число- направо към милиард щатски долара. Започвам да си мисля, че всички тези числа са медийни спекулации, които AI безкритично пренася. Сигурна съм че данъчните власти имат по-точна информация. Както някой писа по-рано- дано си плащат данъците...

Да, при моето търсене специално го накарах да ми обяви и източниците и всичко е от медиите. Не съм сигурна, че в Китай изобщо изнасят публична информация за състоянието. Повечето май е изчислено на база слухове и познания за това колко горе-долу средно получават актьорите за сериал. Другото е, че явно голяма част от приходите им са от рекламните договори, а не от сериали, а там съвсем няма начин да оповестят публично каква е сумата. Най-вероятно някои смятат само приходите ѝ от телевизията, други и тези от реклами, а трети и тези от инвестициите ѝ.

Предполагам и, че медиите смятат и приходите от сериалите и ги делят по урегулирания % за главните актьори и по това спекулират за състоянието им.

За нея специално ми е извадил и това от Baidu:

Тя се радва на 91% процент на подновяване на рекламните партньорства – което показва, че почти всички марки, които тя рекламира, продължават да подновяват договорите си с нея.
До 2024 г. тя има над 20 активни рекламни договора в 8 различни сектора (от козметика и мода до храни и електроника), като годишните ѝ приходи от реклами се оценяват на над ¥200 милиона.

Интересното е, че явно от реклами си докарват повече пари отколкото от филми. Гледам Wang Yibo, който не снима често и по много, в някои не се води главен актьор, тоест, по закон там не би трябвало да получава най-голям % от печалбата и най-голямата заплата, но държи 36 (ако не бъркам) рекламни договора с големи компании и марки и състоянието му е огромно.

# 74
  • вятърничава
Днес излиза Omniscient Reader: The Prophecy.
Отново в любимата ми тема,а именно главния герой е пренесен в книга,която е чел и става част от нейния свят. Този път под формата на филм и бих казала, че това е страхотно, но съм запозната с оригинала и просто няма начин всичко да е побрано в 2 часа, дори половината няма как да поберат в това време.
Започва обещаващо : " Ким Док Джа е обикновен офис служител ..." JoyJoy

Mercy for None ми е в списъка. Знам, че там играе син на прокурор (или нещо подобно) и героят му е отрицателен...
Не е точно така, нещо подобно е. Няма да издавам. Mercy for None е доста мрачен, бих го нарекла "мъжки" сериал, защото е основно тупаници и аджушита, жени почти не се появяват на екран. Оцених изявата и на двамата младежи.

Общи условия

Активация на акаунт