За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 17

• 17 684
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Поне този не прецакаха Queen Mantis , доволна съм.
Да.
Честно казано много се притеснявах да не завъртят така историята и майката да се окаже невинна. Защото се е случвало, но това е което е. Сценаристът се справя чудесно, показвайки как хората реагират различно на травмата - някои я обръщат навътре, други я изкарват върху други  и двете са еднакво разрушителни. На мен на моменти ми беше малко повтарящ се и бих могла да се съглася,че можеше да е по-кратък, но ако направят сезон 2 (защото завърши като за сезон2) бих го гледала.
Съгласна съм с теб. Заради това обичам да гледам такива трилъри точно заради психологията и различните начини на възприемане на дадени ситуации и реакцията на всеки при дадените обстоятелства.

# 706
  • пак на Рив Гош
Нямам толкова отпуска за всичките мухи.
Аз затова отдавна казвам, че е крайно време да започна работа на половин работен ден (платен цял, разбира се), защото трябва някакъв баланс между отпуска/почивни дни и бюджет за мухите (щото те са много лакоми откъм финанси) Joy
Кога е следващото ти пътуване към Поднебесната империя?

Ох, не са се сетили. Да им се обадим, а? Все още има време. Аз като някакъв мазохист днес ще изгледам и последната серия , поне тя да е нормална. Макар ,че си мисля ,че ще има тъжен край. Готвачката ще се върне от където е дошла. Освен ако не са замислили 2 сезон Thinking
----------------------------------------------------
Не искам да казвам нищо, но в една част от тези сюжети героя се връща в своето време, а другия тръгва с него. Друг вариант е другия да съществува там и да се срещнат.
----------------------------------------------------
И аз като Дани, мазохистично ще изгледам все пак последната серия (иначе маниакщината ми няма да ме остави на мира Joy), но и аз очаквам "кофти" край. В смисъл, няма да успеят да променят хода на историята, Кралят ще си остане с репутацията за царуването и със съдбата, която познаваме, а Тя ще се върне в наши дни да поеме тризвездния мишленски ресторант с книгата рецепти, записани от кралската ръка, като тъгата ѝ ще даде нов полет на кухнята ѝ.
Освен, разбира се, ако сценаристите не са решили да поръсят еднорозите със захарен памук и един ден Той (известен и страховит кулинарен критик) влезе в ресторанта на Тя и пак му засветкат очите при опитване на чосонско-френската фюжън кухня и прочита на кимчи-чиге като фрикасе и на рамьона като буйабес Grinning.

# 707
  • София
Joy Роца, то и на половин ден не върши работа. Трябва да е 6 месеца работа, 6 месеца почивка, иначе никакъв шанс.
Скоро, съвсем скоро надявам се. Трябва да си нахраня някои от мухите.

Ами, не мога да не споделя Сяо Джан от днешния концерт. Все пак имал и годишнина от дебюта си (не разбрах вчера или днес). Можеха да ми спестят черния костюм с бяла, полу-разкопчана и развлечена риза и развързана вратовръзка, но явно са искали да тестват ще издържи ли сърцето ми:

Скрит текст:

Tuon, специално за теб - танцуването му:
https://x.com/i/status/1972313962260873314
Joy

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 18:32 от ElzaFB

# 708
Такааааа.... Готвачката и Кралят
Скрит текст:
си получиха еднорозите накрая, така че гледайте спокойно newsm47.

# 709
  • гр. София
По едно време бях сериозно разстроена. И ми останаха някои въпросчета, но да хубав сериал беше. Хареса ми Simple Smile

Гледа ми се някой друг исторически Simple Smile

# 710
Да, имаше еднорози. Познах на половина, признавам си не се сетих ,че и императора може да отиде в бъдещето Smiley Напълно излишна беше вчерашната никаква серия, само дето ме ядоса.
Жалко само ,че Юна не измисли нещо по-така с кимчи. Сега доволно мога да загледам и нещо друго.
На бързо приключих и още една китайска приказка, не беше лоша When Destiny Brings the Demon

# 711
Tuon, специално за теб - танцуването му:
https://x.com/i/status/1972313962260873314
Joy
🤣
Дава всичко от себе си,но това не е танц,това е имитация на свирене на китара.
По-добре от Стив, който стои на един стол.
Скрит текст:

# 712
  • София
Grinning Добре, признавам, беше си имитация на китара докато китаристката свиреше.

Стив нека си седи на стола, като гледам, не му пречи. Heart Eyes

# 713
  • пустинен пъпеш
В края на финалния еп. на Бон апетит вниманието ми привлякоха няколко кадъра,с които чрез обстановката някак се продължава съотнасянето минало/настояще:хубавия старинен дом с градина на гг на фона на модерните съседни сгради;стаята й с излъчване за собственик,чийто дух е отворен към изкуството,разкрито чрез картините по стените,множеството книги(предполагам поне тези на пода да не са за кулинария),двата вертикални надписа на стената зад леглото(интересно е какви са и дали имат някаква връзка с  историческото минало),интерес предизвиква и съдържанието на покритата със завеска картина между тях.Дори има постигнато хармонично съчетаване на бяло и синьо в облеклото на гг и килима и леглото й.Кадрите:
Скрит текст:

]

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 13:37 от rududu

# 714
  • пак на Рив Гош
Да, имаше еднорози. Познах на половина, признавам си не се сетих ,че и императора може да отиде в бъдещето Smiley Напълно излишна беше вчерашната никаква серия, само дето ме ядоса.
Мдааааа, финалът беше ... задоволителен за Animal Unicorn . Мен ме ядосаха последните 2 - 2,5 серии, защото стояха като превързани палци. Сериалът започна леко, забавно и на моменти напълно нелепо и така си карахме между потаж и самгетан, кулинарно доказване и наченки на романс, примесен с по малко дворцови интриги, докато в един момент не ни стовариха отведнъж историческата действителност и минахме от комедия на кървав екшън. Ако екшънът е бил замислен още от началото, можеха да ни го подават на час по лъжичка и да стане един плавен преход от разноцветна анимация на вкусове към мечове, обагрени в червено... и да се върнем отново към бибимбапа с бьор ноазет, като в първия епизод и цикълът да се затвори. Та това ми беше големият дерт с този сериал (изключвам кулинарните недомислици).
Обаче, корейските сценаристи трябва да вземат да се попросветят как точно се дават звезди Мишлен. Вече два пъти тази година (и в Bon Appétit Your Majesty, и в Tastefully Yours преди няколко месеца) пишат небивалици и това ме тригър-ва.
С две думи, готова съм за Сузи и Джин У Бин в петък.
Дани, видя ли как Юна накрая изрекламира женшеновото кремче на Sulwhasoo? Joy
rududu, и на мен ми хареса ханока, където живееше Главната.

Joy Роца, то и на половин ден не върши работа. Трябва да е 6 месеца работа, 6 месеца почивка, иначе никакъв шанс.
Скоро, съвсем скоро надявам се. Трябва да си нахраня някои от мухите.
Добре, добре, ще чакаме снимки на мухите Grinning

Ако днес успеем да стигнем до 49та страница, довечера след работа ще пусна новата тема. Ако ли не, "утре е друг ден", както казва Скарлет О'Хара.

П.П. Аууууу, Ли Сян ми е бил на гости (може и да не е било тази година, но дава кураж да се метна на тръстиката Grinning)
https://www.facebook.com/share/r/1AMqSXPB92/

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 09:58 от Роца

# 715
Дани, видя ли как Юна накрая изрекламира женшеновото кремче на Sulwhasoo? Joy
LaughingLaughing Видях, как няма да го видя! Значи съм в тренда и аз го ползвам, точно този Smiley

# 716
  • София
П.П. Аууууу, Ли Сян ми е бил на гости (може и да не е било тази година, но дава кураж да се метна на тръстиката Grinning)
https://www.facebook.com/share/r/1AMqSXPB92/
Значи като го гледам как си кара колело из Париж и си мисля, че каквато съм блейка и някой, който познавам да се блъсне в мен с колелото, няма да се сетя кой е.

Вчера съм пуснала вкъщи концерта, на който щеше да участва Сяо Джан и съм инструктирала да следят като дадат кадри от масите, за да го видя ако не гледам в тв-то. И ми обясняват "Ама то, те всички са еднакви, само Джеки Чан се различава".
Unamused
Но пък Сяо Джан беше на масата на Джеки Чан, та не можаха да се измъкнат от това 3 часа да гледат тълпа китайци на маси в тъмното. Joy

# 717
Привет, дами!
Още ми е в главата последният епизод  на "Бон апети..." Започвам да се притеснявам от това романтизирано представяне на кървави сблъсъци. Може би преди години нямаше да ми направи впечатление, но сега  сме практически самите ние насред война. Наивно е да представяш готвачи и шутове като противопоставящи се на редовна армия. И вредно. Избегнаха стълкновение с Мин, за да се сблъскат със собствените си хора- т.е. гражданска война. Не знам дали корейците познават собствената си история, но една наивно романтична любовна история с готвене  превърнаха в  неоправдана касапница. С щастлив финал някъде в бъдещето... Не одобрявам.

# 718
  • Русе
Мда, "Бон апети" приключи с хепи-финал. Както го предположих, Готвачката трябваше да умре, за да се върне в своето време. Кралят май тогава повярва на 100%, че е от бъдещето и листа от книгата му( предполагам) му е помогнал в това пренасяне. И аз като Роца смятам, че политическата част трябваше да ни я поднасят по малко , а не така изведнъж. Впрочем пред-последния епизод го прекарах по диагонал точно по тази причина, но последният си го изгледах. И каква изненада: целият екип, че и със сходни имена, е и в настоящето. Майтап, бе Уили?!
Някой започна ли "Амбиция на любовта"?
Скрит текст:
Може нещо да съм изтървала от руския превод, но ми е странно поведението на родителите към дъщеря им. Не е тяхно дете? Или е от друга майка? Бая си подсмърчах при спомените й от детството...Напълно обяснима ми е смяната на име и дистанциране от семейството й, не ми е ясна неговата реакция. Защо? Кому е нужен този контрол и то върху съпругата му?

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 15:06 от winona

# 719
Вчера съм пуснала вкъщи концерта...
Не ти завиждам. Всяка седмица следиш някакви концерти. 🤣

Цитат
Стив нека си седи на стола, като гледам, не му пречи.
😱 Той и пее.
Ето,избери си кой се справя най-добре
https://www.youtube.com/shorts/G9q-vxe3eB4

Общи условия

Активация на акаунт