Осмокласници 2024/2025 - тема 10 - лято, море и още нещо...

• 28 429
  • 769
  •   1
Отговори
# 60
Plami80, дано днес е по-добре младежът и успее да остане докрай на лагера Flowers Four Leaf Clover

sissil, всеки ден са в различни хижи, ходят пеш между 3 и 5 чАса всеки ден, с малки раници на гърба. Микробус извозва между хижите останалия им багаж. Започнаха с хижа Перелик, ще завършат някъде около Дяволското гърло, не знам с точност.

Това звучи чудесно!
Нещо такова обмисляхме за синчето за лятото, но се разминаха плановете с приятеля, с който щеше да ходи и той сам не поиска.
Но пък каза, че на такъв тип преходи ходят от готините мадами Wink

Допълвам се да кажа, че нашата идея беше за тук : https://www.reverso.bg/%d0%b4%d0%b5%d1%82%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0% … 0%b0%d1%82%d0%b0/
@Plami80 - дано детето днес вече е добре!

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 12:02 от Итео8

# 61
Питах моята щерка за задължителната литература и заяви, че няма нокакво намерение да чете целите произведения, а само това, което е казала учителката, т.е. ще върви по най-малкото съпротивление.
Ние сме на 12 дневна почивка. Отдавна не съм излизала 8 дена отпуск. Чак ми е странно, но пък бързо си настроих мозъка да не мисля за работа.
Щерката вече прави планове за следващата редовна почивка, която правим през септември. Като се сетя, че лятото предполови, ми се реве...
Тези дни надничам в 7мокласната тема и следя баловете на желаните от нас миналата година училища. Леко вътрешно се ядосвам, че балът тази година щеше да ни стигне за 164то, което беше много мечтано, но пък виждам детето колкое щастливо във 2АЕГ и си казвам, че Господ си знае работата.

# 62
Чакаме сега на обяд да го прегледа лекарката и да решат какво да правят, той казва, че е малко по- добре, ама не се чувства съвсем добре . И хем иска да се прибере, защото там пък изолиран съвсем не му се стои, хем пък му се стои ... Та и аз съм в изчакване.. Отново ви благодаря за съпричастността, друго си е да споделиш със себеподобни Heart Exl

# 63
Колко време е лагерът и колко ще стои изолиран?
Аз бих си прибрала детето, въпреки че и моята ще е против и разочарована.

# 64
  • София
Леле, кога нова тема Wink
Концертът беше страхотен, тази млада девойка има бъдеще. Супер жега беше, ама пък колко Аперол и Хуго изпихне, сега се влача по летището.
Не съм гледала списък. Моята девойка си купи 3 нови книги от Милано на английски....не знам как ще я карам да чете на български

# 65
  • София
Бебчо, тази екскурзия звучи много хубаво. От училище ли е?

Плами, стискам палци бързо да се възстанови.

Сисил, завидях ти как си се оттървала от набора за 17 дена.

Девойката за която ви питах онзи ден, я приеха в АК, което беше голямата цел. Всички сме много щастливи.
Не си причинявам да гледам в седмокласната. Достатъчно ми е патетично в темата за 164то.

# 66
  • София
Ети, не е от училище екскурзията, наборката за трета поредна година е със skauti.bg, като миналата година за пръв път беше с такива преходи. Именно там момчета и момичета от 2АЕГ я бяха окуражили да участва в трето класиране. Тази година се получи обаче малък гаф, за който разбрахме едва след като автобусът им потегли - бяха ми изпратили датите за лагера, но не с миналогодишните участници, а с по-малки деца. А те всички чакаха с нетърпение да се видят, единствено не са обсъждали датите Joy Но те са в момента групичка от 6 момичета, забавляват се и обгрижват по-малките.

# 67
  • София
Ами, момичета. В такава ситуация наборът щеше да е бесен.

# 68
  • София
О, и наборката е бясна, дори се опитва да прокара идеята да отиде и с големите, но то места няма. ММ се хилеше и каза "сигурно е искала да види някой батко", но в следващата секунда усмивката му замръзна след като осъзна какво е изрекъл Joy

# 69
И моята щеше да е бясна и да омрънка света. Преди 2 години, на гръцкия лагер, прикрепиха тяхната група към група с по-малки деца. Е голямо оплакване беше. Не можели да играят волейбол, не можели това, не можели онова. Другите се забавляваха, а тя мрънкаше. И повече не поиска да отиде на този лагер.

# 70
  • София
Тези дни загрявам бързо колкото едновремешните български печки с румънски жички на албански ток Joy Сетих се, че наборката си беше купила книгите от задължителната литература. Бърза справка в стаята й показа следното :
1. Дядо Горио;
2. Евгений Онегин;
3. Мадам Бовари;
4. Пътешествията на Гъливер.

Не ме издавайте на наборите. И на моята наборка не ме издавайте Hug

# 71
  • София
Ако моят младеж ги прочете тези, ще го водя на екзорсизъм. Rolling Eyes
Много е мъка четенето. Успокоявам се, че и сестрите му бяха така на неговата възраст и се разчетоха на стари години. Малката даже го удари на тежки класики.

# 72
  • София
Изобщо няма да мъча набора и аз, батко му изкласи и той с четене last minute Joy

Ети, страхотна новина за детето на познатите ти, след като АК е бил първи избор- наслука да му е! Flowers Four Leaf Clover

Plami80, как е наборът?

# 73
Plami80, пиши как е наборът?
Няма дя я карам нищо да чете на сила. Тя си чете нонстоп други неща.

# 74
  • при моите любими
Божееее и моят все ми повтаря, как класната нищо не е дала за четене. Накарах го да гледа в класрум и пак твърди, че няма такова съобщение. Уж го навих да прочете нещо. Ще набавя книгите, но съм почти сигурна, че няма го бъде. Но надеждата умира последна. Литературата му е най-трудния предмет и рисуването. Милият един красив снежен човек не може да нарисува. Вече съм се примирила. Дано все пак назубри нещо по тая литература, че не знам какво ще прави на матурата по БЕЛ в 12 клас. Иначе да запаметява го бива, но да изпада в лирични отклонения е пълна скръб.

Общи условия

Активация на акаунт