Осмокласници 2024/2025 - тема 10 - лято, море и още нещо...

• 28 518
  • 769
  •   1
Отговори
# 420
При наборката нямам спомен да са им дали задължително наизуст още в началния курс, за прогимназията да не говорим. Давано е наизуст, но поне за нея не е имало слаба оценка или забележка, че не е научила стихотворение. Малкият при същата класна 1-4 клас отказваше да учи стихотворенията, защото били по желание, а той не искал. Тя в началния курс си ги учеше, но понякога закъсняваше, ако срокът е твърде кратък заради проблеми с работната памет и дислексията. Даже участваше в рецитала "За да я има България" със стихотворения извън училищната програма. Не знам дали само нея са подминавали със зададено задължително домашно 5-7 клас, но дори и така да е, пак не говори добре за учителката им.

# 421
Слагахме на хрущяла и втора на ухото, но нещо взеха да се възпаляват, а даже тази на мекото все едно се изроди самата дупка.
Ahoney, по повод патетата:

Имало колекционери, та снимах един магазин само за патки Blush

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 15:49 от lalla^oopsi

# 422
  • София
lalla^oopsi, в Мадрид беше пълно с магазини за гумени патета. Не можах да разбера защо.

# 423
  • София
bibi, благодаря.

# 424
  • София
Скрит текст:
Слагахме на хрущяла и втора на ухото, но нещо всеха да се възпаляват, а даже тази на мекото все едно се изроди самата дупка.
Ahoney, по повод патетата:

Имало колекционери, та снимах един магазин само за патки :blush
:
През май купихме поредните 3 бр. от Пула, Хърватия (ег@си цените м/у другото за гумена патка), ама все сме филмови маниаци дОма и имаше страхотни попадения.
Наборката към продавачката: Бих искала да работя в такъв магазин!

# 425
И при моята ваканцията върви лежерно. Спи до обяд, изслуша няколко произведения, чете книги рядко, вечер навън, много телефон. Промени по външен вид е абсурд да се случат при нея. Само косата ми дава аз да я подстрижа, друг човек не приема да я пипа.
Патета не събира, а някакви смайлинг критърс са на дневен ред, но и 1 лабубо взе.

# 426
  • Варна
При нас също ваканцията е  в пълен разгар.
През ден са на плажа ,играят плажен волейбол ,се гмуркат ...днес пък във Варна доста ветровито ,морето е бурно ,червен флаг почти навсякъде..седя го мисля сега. И не ми вдига...Sweat
Иначе вчера тръгна да чете откъси от  История славянобългарска..с голямо нежелание.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 15:47 от Velina_p

# 427
  • European Union
Наборката се е отдала на мързелуване. Не чете нищо на български, поне ми е обещала, че ще си прочете задължителната книга на чуждия език. Не знам как ще се върне в “работен” режим след 1 месец.
 С брат й мъчим “Под игото”. Той сякаш втория срок учи “Хайдути” . Някъде две седмици ни отне (пиша в множествено число, защото той държи заедно да учим наизуст). Сега съм сигурна, че дума не може да каже.

# 428
  • София
Наборът се върна от сърф лагера в Лимнос и в момента най-големият приоритет му е да се разберат с групата от там кога ще ходят на зимния лагер в Австрия. Учебната година стои някъде нереално в далечината.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 16:46 от sanaka

# 429
  • София
И при нас ваканцията тече д пълна сила.

Бяхме за една седмица на къмпинг Якото място- изкарахме си и аз, и те - екстра. Аз с моята програма ранно ставане, тичане, плаж. Те с тяхното ставане към 11:00 , закуски, пристигане на плажа по обяд , битка с вълните и това им беше плажуването. Наш приятел склони и ги заведе на изоставени сгради да рисуват графити - набора беше в екстаз.

На поредното напомняне да чете, ми каза " За какво като почна училище пак ще трябва да го прочета".

# 430
  • София
На поредното напомняне да чете, ми каза " За какво като почна училище пак ще трябва да го прочета".

Ми кое не е така? Joy

# 431
  • София
Абсолютно вярно е. Мен сестрите му още са ме научили, че задължителната литература се чете, когато й дойде времето. Изобщо не отварям дума през ваканцията. Само го попитах как смята да процедира с читателския дневник, който класната им е възложила върху четири от произведенията. Каза, че за това си има ChatGPT.

# 432
Наборът се върна от сърф лагера в Лимнос и в момента най-големият приоритет му е да се разберат с групата от там кога ще ходят на зимния лагер в Австрия. Учебната година стои някъде нереално в далечината.
Може ли линк към този сърф лагер?

# 433
И моят е ходил на сърф на Лимнос. Ама нещо не беше уау.

# 434
Моето момиче това лято пробва стендъп падъл, познати носеха. Много хареса изживяването. Доста навътре влизаше в морето, но там вълни няма.

Общи условия

Активация на акаунт