Осмокласници 2024/2025 - тема 10 - лято, море и още нещо...

• 28 521
  • 769
  •   1
Отговори
# 405
Какви неща видях в травматологията на пирогов от ел.тротинеткиииии.. 😵

# 406
Nelika, аз като разреших веднага и при нас пък имаше обратен ефект Simple Smile Сега едва ли някога повече ще посегне към боя.  ( Значи добре съм направила. )

Мен ме е много страх от тротинетки и мотори Sad Не ми пука с каква коса ще бъдат децата, нито с колко обици ще се закичат, само да не се качват на някое от тези транспортни средства. За съжаление наборът иска мотор. Няма да съдействам и се надявам да го завее вятъра в друга посока до година - две.

# 407
  • София
Bеа_2022, голям сладур е русият младеж.

Цяла година боядисвам наборката - бретона и долния пласт коса в розово (тя е на етажи и се вижда). Много хубаво й седи, но спря да хваща боята и я убедих да остави косата да почине и израсне. Сега тези зони са ръждиво рижави, ама й седи много сладко. Вече прави планове за следващите видове нашарване на косата. Смеем се, че ще го правим, докато цялата стане рижава. На нея много й отива да е цветна и шарена и аз много й се радвам. Кичи се като коледна елха.
На летището в Мадрид не беше свалила всичкия метал (гривни, обеци, верижки, фото карти, ключодържатели и т.н.) от себе си и се започна едно сваляне, пищене на скенера, после още сваляне, после пак пищене. Накрая я дръпнаха встрани да я проверяват. Тя се поизнерви доста, а и после трябваше да си намери всичко по тарелките и да го закачи обратно на себе си. Говореха й само на испански, а аз не знам, но го разбирам добре и не се сещах да й преведа всичко, та циркът беше пълен.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 10:27 от Ahoney

# 408
Мойта наборка също се пазари за кичури червени или лилави , аз се боядсвам с такива цветове и тя да не остане по назад. При баба и дядо на село е , спи до обяд мотае се вечер с приятелки,чете уж задължителната литература.Виждаме се петък, събота и неделя иначе се чуваме всеки ден. Септември сме пак на море.

# 409
Няма такива мераци за сега, единствено обираме леко връхчетата чат-пат, че не си дава косата. Принципно лятото косата й става на кичури от слънцето (средно руса е), но това лято не ще да излиза от вкъщи и ще си остане без естествените кичури. От седмица свали и обеците. Казах й, че трети път, ако пробиваме дупки ще стане много, веднъж зараснаха и после трябваше наново да пробиваме и сега има и белези на ушите от старите дупки, пък й пистолетът й причинява стрес.

# 410
  • София
И аз си помислих, че има нова тема и съм я изтървала Blush
И при набора лятото си върви лежерно - четене, спане до обяд, мързелуване на квадрат ...
С дребното ще видя зор - учи " Хайдути"  почти месец. Той се нерви, че не може да запомни архаичната лексика, а аз се ядосвам, че е мързел, и става тягостно.
Но, да, прави сте, лятото привършва.

# 411
  • София
Чете ли Хайдути ...? За 5ти клас дете, нали ? Аз Дръндьо едва пробутвам... малечка гледа от кака и вече всичко е Не!

# 412
  • София
Почти измъчи задължителната литература
Мнооого ми хареса това! И при нас така, с тая разлика, че Гъливер и Крузо вървят по-гладко. Laughing
От новото даскало има 2 пъти по-голям списък с пожелателни книги на АЕ, като поне една е задължителна. Този списък върви далеч по-добре и по-голямо желание.
От задължително прочетената трябва да представи пред класа любим момент, глава, фраза, сентенция или цялостен разбор защо е избрала точно нея пред класа. После ще дебатират в клас. Много готино !

# 413
  • София
bibi, може ли да споделиш някоя от пожелателните книги, току-виж нашият мързел  пожелае да я прочете.

# 414
  • София
bibi, може ли да споделиш някоя от пожелателните книги, току-виж нашият мързел  пожелае да я прочете.
И аз ще съм благодарна за пожелателни предложения на английски. Наборът чете Конан Дойл в момента. И при него английските книги са доста по-предпочитани.

# 415
И аз си помислих, че има нова тема и съм я изтървала Blush
И при набора лятото си върви лежерно - четене, спане до обяд, мързелуване на квадрат ...
С дребното ще видя зор - учи " Хайдути"  почти месец. Той се нерви, че не може да запомни архаичната лексика, а аз се ядосвам, че е мързел, и става тягостно.
Но, да, прави сте, лятото привършва.
Имат да го учат наизуст ли? При нас е в задължителната литература, но само за прочитане. Никой не е споменавал наизустяване.
Наборката също има голям списък препоръчителна, която е много хубава. От задължителната е чела Робинзон и Гъливер преди години и сега остават по-неприятните. От препоръчителната също е чела голяма част, но има такива като Брулени хълмове, Да обиколиш света за 80 дни, Портретът на Дориан Грей, които съм сигурна, че ако ѝ остане време, много ще хареса.

# 416
  • София
И при каката, и при набора " Хайдути" се учеше наизуст и ги изпитваха. Само че ни казваха в началото на пети клас на родителската среща, когато се запознавахме с учителите.
При нас, поне досега, по- големите, когато бяха 5-7  клас, всички стихотворения ги искаха наизуст.

# 417
Нищо от задължителната не е пипнала.
Чете си някакви съвременни автори на английски.
Относно боядисването- април направи кичури. Няколко отпред около лицето и няколко в задния пласт. Изгоряла е обаче косата с пустите преси, а освен връхчета, не дава да се издума дума за скъсяване. За протокола: има накъде, косата е до началото на д-то.
Миналото лято си проби носа, лично я отведох. Нямам против, аз също имам халка на носа и пиърсинг на езика.

# 418
  • София
bibi, може ли да споделиш някоя от пожелателните книги, току-виж нашият мързел  пожелае да я прочете.
Novels:
Novels by Agatha Christie, Jane Austen, Emily and Charlotte Bronte, Arthur Conan Doyle, J.K.
Rowling, Charles Dickens
1984 (George Orwell)
The Adventures of Huckleberry Finn (Mark Twain)
The Catcher in the Rye (J. D. Salinger)
Fahrenheit 451 (Ray Bradbury)
Frankenstein (Mary Shelley)
Great Expectations (Charles Dickens)
The Great Gatsby (F. Scott Fitzgerald)
Lord of the Flies (William Golding)
The Lord of the Rings and The Hobbit (J. R. R. Tolkien)
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban by J.K. Rowling
One Flew Over the Cuckoo's Nest (Ken Kesey)
Pride and Prejudice (Jane Austen)
Slaughterhouse-Five (Kurt Vonnegut)
To Kill A Mockingbird (Harper Lee)
Of Mice and Men (John Steinbeck)
The Perks of Being a Wallflower (Stephen Chbosky)
The Hunger Games (Suzanne Collins)
The Secret Life of Bees (Sue Monk Kidd)
Short stories by
Edgar Allan Poe
Roald Dahl
Oscar Wilde
J.D. Salinger
F.S. Fitzgerald
O. Henry
Stephen King

И моята има нова придобивка - 2 нови дупки на ушите. Искаше на хрущяла отгоре, ама я убедих да изчака.

# 419
  • София
Моята точно хеликс иска - обеца на хрущяла горе на ухото. Не виждам нищо лошо, ама отлагам решението. Сигурно за някой празник ще я получи. Само там още не се е накичила с нещо. Обожава шантави обеци - малки гумени патета, котешки лапички, яйца на очи, швепс, често на двете уши има различни - едната дълга, а другата къса.

Общи условия

Активация на акаунт