Осмокласници 2024/2025 - тема 10 - лято, море и още нещо...

• 28 500
  • 769
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Bеа_2022, да ти е жив и здрав младежа!
Плами, не така с лошо! Не съм готова да свършва лятото, а още по-малко да започне 9 клас. От сега ми прилошава като знам какво ще е по разказвателните предмети.
Не съм мислила още за тетрадки, вероятно ще купуваме, след като види какви ще са й необходими. Макар да се зарече вече да ползва само малки, за да може да ходи с малката раница (оптимистка). Маратонки й накупих, сега се разправяме, че не е подходящо да ходи на училище с изкуствени нокти (дълги остри с камъчета, отврат).

# 496
Bеа_2022, честит рожденик, да е жив и здрав, много щастлив и да постига мечтите си с лекота.

Наборката пораства другия месец и ще видим какво ще пожелае като празник с наборите.

В началото на лятото от училище изпратиха помагалата и ги купих. Преди учебната година изпращат и какви точно тетрадки ще искат по отделните предмети - давам пари и се оправя сама с всичко, че то са претенции за дизайни на корици, цветове, бяла хартия ...
Униформата много ме улеснява, дънки и маратонки лесно харесва и бързо купува.
Букети не носи - обикновено изпращат писмо за някаква кауза или инициатива. Миналата година трябваше да носят настолни игри, предишни години - книга за библиотеката, за болно дете събираха пари.

# 497
  • Пловдив
Беа, да е честит рожденика!

Тетрадки, химикали и прочие ученически неща накупих, че в неделя заминавам аз и да не се разправя баща им, пък и на мен ми трябваха, да си попълня запасите Joy
Дрехите и обувките си ги хареса сам набора и са ми в количките на съответните магазини, чакам само заплатата тези дни и да ги викам.
Сутринта го изпратихме на лагер с компанията му от тук и с бившата му класна - много са въодушевени, защото са им обещали, че ако слушат, ще ги заведат и на дискотека Flushed Аз съм много, много резервирана към последното, но попълних декларацията като тайничко се надявам, всъщност да не ги заведат Joy
Снощи говорихме за книгите - всичко бил прочел вече Rolling Eyes Кога успя не ми е ясно, но той си знае.
На лагера ще е и бившата му учителка по математика, сутринта я видяхме, та го подкачих, че може и да тренира задачите с нея JoyJoyJoy Изкара "погледът на Девата" и се качи в автобуса даже без чао да ми каже Joy
Ще подновя абонамента за уча.се - уж заради сестра му го пуснах, пък той го ползва - каза, че тази година определено ще му е от полза.

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 13:00 от sweet_maniche

# 498
Bеа_2022 честит да е!

В магазин тип левче купувам тетрадки с вестникарска хартия вече от години, мисля пак от там да взема, основно на голям формат пише. На първия учебен ден са с официална униформа задължително. Класната им има рожден ден на съседна дата та букет със сигурност ще има. В края на годината изпрати какъв учебник трябва по специален предмет та другата седмица ще го поръчам.

# 499
Много ми харесаха инициативите в училището на Merilen, чудесни идеи !
Моето дете предпочита голям формат тетрадки, харесва и със спирала, ама понеже не внимава като ги прибира, още на втората седмица приличат на мекици Laughing то важи за всички видове тетрадки де. И понеже си го познавам, учебниците давам да ги облечат машинно, че поне издържат тези облекла
Като бях ученичка много обичах началото на учебната година, обичах да ми мирише на нови учебници и тетрадки, харесваше ми идеята, че започваш всичко на чисто LaughingLaughing Та и досега единствената ентусиазирана от 15.09 май съм аз вкъщи

# 500
Bеа_2022, да е жив и здрав рожденика!
Моят се завърна от екскурзията в Скандинавия много доволен и сякаш пораснал за една седмица. Направил е много снимки и супер много неща е успял да види. Оставяли са ги относително самостоятелно да си обикалят и са се оправяли с транспорт, пазаруване, храна и т.н.
За тетрадки гледам си говорите - ние май имаме, а и гледам някои не са напълно изписани от миналата година Satisfied Той не ми дава да ги изхвърля - щял да преговаря моля ви се Satisfied
Аз от друго съм уплашена - най-накрая е пораснал .... Доста е дръпнал на ръст, размер обувки и килограми. Всичко му е малко. Мисля да го пращам с ММ да пазарува  - да видим дали ще ми се получи. Онлайн не знам дали ще посмея да пазарувам, защото в момента нито младежкото му става, нито S мъжко. И раница трябва да купувам. Него ако го питаш нищо не му трябва.

# 501
Jsed, тази екскурзия от училище ли е ?
Моето дете е същото, никога никакви дрехи не са му нужни, с каквото има- с това ще ходи, ако го оставя.
Наистина сега е най- неприятния период - ни с децата, ни с мъжете Laughing

# 502
При нас въвеждат униформи в училище.
Обаче ми се струва, че малко са се уляли в цените. Основните неща 425лв. Обаче няма как да караш цяла седмица с една тениска или един панталон. Хайде, сакото може само едно, но панталон/пола и т.н.
А имам познати с по две, дори три деца там...

# 503
Ужас ще напиша! Ще кажеш в Оксфорд учат тези деца.

# 504
В училището на набора до седми клас имаше униформи и осем години перяхме и гладихме ризи и тениски като луди. И за обувките правеха въпрос - да са черни тип офисни, да не са спортни. Сега в АК няма и си отдъхнах най-после от тоя въпрос.

# 505
  • София
При нас въвеждат униформи в училище.
Обаче ми се струва, че малко са се уляли в цените. Основните неща 425лв. Обаче няма как да караш цяла седмица с една тениска или един панталон. Хайде, сакото може само едно, но панталон/пола и т.н.
А имам познати с по две, дори три деца там...
Как 425 лв. за униформа, бе!!!!! И то основните неща. За тези пари трябва и Ролекс да включва. Вярно сериозно са се уляли. Какво включва?

# 506
Тези цени ми звучат като да са на Бонита. В основното имат униформи, предимно техни, но за щастие училището позволява и други, стига да са в правилните цветове. За щастие си намираме лесно. Винаги съм харесвала носенето на униформи в училище. Спестява много драми, а и разходи, ако са на нормални цени. Но Бонита са безумни.

# 507
Аз като цяло не съм против. Но финансово ми се струва малко нанагорно.
Редактирам за да отговоря на горните постове.
Включва панталон, пола, тениска, худи и сако.
В класа на наборката има детенце от нашия град. Сестричката също учи там в по-горен клас.
Ами без да се изхвърлят, само по 1 бр да вземат, отиват на 850 лв. Отделно ще се купуват тетрадки и т.н. Майката много се е притеснила, че няма да смогнат финансово, а работят и двамата. И е права жената. Пак е добре, че учебниците вече са безплатни.
Имам чувството, че цените на всичко се покачват със скоростта на светлината.
Вчера поръчах тетрадки от озон- голям формат, със спирала. Поръчах 15 бр, има някакви останали и от миналата година, та ще скалъпим положението.

# 508
Знам ползите от униформите, но никога няма да ги заобичам. Помня как ни проверяваха на входа за комсомолските сака. Много се радвам, че децата ми са в училища без униформа.

Моя приятелка миналата година беше платила около 1000 лв за униформи на първолаче. Това още през Септември платено. Нормално училище, не в София. Аз мислех, че се шегува, но тя ми показа фактурите. Понеже има есенни и зимни. Аз за толкова ще облека и двете си деца в ученическа възраст заедно с раниците и пособията и ще ми останат.

# 509
Aко нямате нещо от миналата година и купувате всичко отначало, 425 лв. даже е добре.

Общи условия

Активация на акаунт