Осмокласници 2024/2025 - тема 10 - лято, море и още нещо...

• 28 478
  • 769
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Bea_2022, да е жив и здрав младежът, да минава с лекота през всичко, което му се изпречи по пътя към успеха Flowers Hibiscus

Преди няколко години казах на ММ да ме изчака да вляза в книжарницата за тетрадки, моливи и т.н и за тримата. Беше в пОтрес от сумата, изписана на касовата бележка Joy Сега купувам по-малки количества, нали са големи. Купувахме нещо от Джъмбо на племенницата преди месец и тогава забърсах няколко тетрадки, няма да купувам нищо засега.

Трябва ми chromebook за училище, още се ослушвам, че не намирам налични два броя, които да са "като на бате"

# 541
Бебчо, пробвай да отидеш на pazaruvaj.com и да напишеш модела на батковия Хром. Би трябвало да ти изкара наличности по онлайн сайтове и цени. Преди да купя някаква техника, винаги сравнявам там, понякога разликата в цената е била повече от 200 лв. спрямо различните доставчици Flushed

# 542
  • София
Аз вчера взех мимоходом тетрадки от Фантастико. Много хубави тетрадки зареждат там преди началото на учебната година. Скъпички са, но са хубави. Той най-много харесва серията Nature на Black and white, защото не са с искрящо бели страници, а по-тъмни, а и са доста леки. Взех му от тях по основните предмети, а за разказвателните по-тънички голям формат. Гледам да олекотявам раницата.

# 543
И аз поръчах основно на Black and white, но избирах първо по характеристики, после по цена. И пак за двете направих голяма сума, а вече бях взела няколко за малката от Хит. Там между другото също пуснаха на прилични цени преди месец, тъкмо ги зареждаха, но сигурно още се продават. Липсват ми тетрадките от завода в Мизия за стотинки...

# 544
По кои предмети купувате по-големи - бел, мат и език? По разказвателните много ли пишат или не е "като преди"?
Досега обикновено изчаквах всеки преподавател да сподели, но то не е лошо да се види какво има в резерва и някои неща да се купят по-рано.
Раница каза, че няма да сменя, несесер си купи още лятото, някакъв онлайн.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 14:41 от zlatenceto

# 545
По разказвателните най- много от 40 листа вземам, при нас поне малко пишат, даже се чудя тази година дали да не взема по 20 листа, че ще имат много предмети, да не тежат
Видях ги и аз тези тетрадки Black and white , ама все много листи бяха -150,180 , не са ли много тежки?
Иначе много ми харесаха, че и кориците са хубави, какъв формат вземате от тях-А 5 или В5?

# 546
Аз голям формат предпочитам не повече от 60 листа дори, просто много тежат раниците. По история, биология, философия,  география, ИТ стигат и от малките А5.
Най-много тежи английският - учебник, учебна тетрадка и две голям формат - за работа в клас и за домашно. Дано сега нямат в един ден два чужди езика, че то и по втория ще е сигурно същото.
Ще купя и от двата вида, но с 40 и 60 листа, и няколко А5 с 20 листа за ИТ, рисуване, музика, философия...
Ако някое дете учи втори чужд руски да напомня, че тетрадката речник е само с две полета. То май само по английски е с три?

# 547
А по немски - с две или три полета ?

# 548
Ние на времето бяхме с две, мисля, че само по английски са с три, че пишат и транскрипция, ако пишат де. По другите езици няма транскрипция. Моята ще е на френски.

# 549
  • София
По разказвателните най- много от 40 листа вземам, при нас поне малко пишат, даже се чудя тази година дали да не взема по 20 листа, че ще имат много предмети, да не тежат
Видях ги и аз тези тетрадки Black and white , ама все много листи бяха -150,180 , не са ли много тежки?
Иначе много ми харесаха, че и кориците са хубави, какъв формат вземате от тях-А 5 или В5?
Аз взех тази серия https://proanima-bg.com/product/911/tetradka-black-white-nature- … a-pp-koritsa.html - А4, 100 листа, олекотена хартия цвят екрю. Много са леки.

# 550
Много са красиви, ама за един брой 10 лева, мерси. Че то за училище им трябват 15+ и това на първо време.

# 551
  • София
Аз взех 4 от тях - за бел, мат и езиците. Другите са по-тънички и на друга фирма.

# 552
Аз я накарах да пита някой от 9-токласниците какви тетрадки им трябват и на база това взех. Предимно са голям формат. Дори да не се използват тази година, все ще влязат в употреба, а имам и малко дете. Всички са от 60 листа А4 или А5, само по математика взех 80.
Поправям се - повечето А4 са 80 листа.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 18:17 от Nelika

# 553
  • Пловдив
Ама в 9 клас имат ли рисуване? Scream
Да ходя,да набавям боички и прочие, че си мислех, че само за шестокласничката ще трябват.
Тетрадки взимам от Метро аз, не знам какви са, но кориците са им средно твърди, а самите тетрадки не са толкова тежки.
И двамата не искат със спирала, пък на мен ми е най-удобно на такива да пиша Joy И за химикалите всеки си има предпочитания, затова вкъщи има разнообразие и количества колкото за една малка книжарница Joy
Запазих се и с листове от Лидл - има предмети, по които ми е най-удобно всичко да е на листове и класифицирано е папки.
Остава да направим профилактика на лаптопа на набора и да изпера и трите раници, че ц ла лято не остана време за тях.
И да се похваля,че тази година за пръв път няма да купувам цветни моливи и флумастери - миналата година явно съм прекалила с тях Joy

# 554
Ох, за боички, флумастери, моливи и прочие, да си призная, че в края на всяка учебна година откривам, че имаме много неизползвани, ама после като ида да пазарувам за новата забравям и пак си купувам всичко по протокол - транспортир, моливи, триъгълник, и т.н .. Та сигурно имаме 64 транспортира, 16 линийки и тригълника и около 1200 цветни молива и флумастера.. та тъй, тази година тържествено се заклевам, че няма да купувам LaughingLaughing

Общи условия

Активация на акаунт