Осмокласници 2024/2025 - тема 10 - лято, море и още нещо...

• 28 480
  • 769
  •   1
Отговори
# 555
Боичките на Лидъл са с хубаво качество и имат няколко вида - темперни, водни, маслени, акрилни. Последните години все от тях пазаруваме. Тази седмица в брошурата вече имат back-to-school.

# 556
Аз от 6 клас като беше не съм купувала, цветни моливи и боички изписа каквото имаше. В 8 клас нямаха такива предмети.Обаче калкулатори, има за цел клас баткото докато уцели подходящия... За 5 години смени няколко и сега в университета е с нов. С набора само три раници миналата година сменихме докато си избере такава в която да събира учебници, тетрадки и нещата по физическо. Програмата беше направена така че повече от три учебника да не носи.

# 557
  • София
От седми клас имаме голямо количество триъгълници, пергели, черни моливи и химикалки. Все казваше нямам и някой вкъщи й купуваше, а и аз се бях заредила доволно да имам ако нещо изчезне в последния момент. Даже празни ученически карти имаме няколко.
Аз пък я карам да пише на малки тетрадки с не повече от 40 листа (освен по език), за да не й тежат, но тя иска големи. Тази година пак ще се боря за по-малки.
Плами, да дадеш отчет после дали си спазила обещанието Simple Smile

# 558
Миналата година и цветни моливи, бои и фулмастри ползва наборът Weary Даже по спешност ходих и туш да му купувам да твори. Много сериозно се отнася към музиката и изобразителното изкуство Satisfied
Тетрадки аз купувам на една българска фирма Deis (май българска) - по 4-5 лв са голям формат 100 листа, 80 листа - 3.70 със спирала, но не се намират навсякъде. Аз ги вземам от една книжарница в Бизнес парк, че ни е "ведомствена" и ползваме и 10% отсъпка. Тези nature на Sanaka също са много на почит вкъщи, включително и моите работни са такива. Ето ги:

От Фантастико също заграбвам по някоя друга тетрадка. Чакам да се светнат и да ползват листи. Аз от 9 клас си купувах по един пакет хартия и ходех с листи. Всичко си организирах по папки и джобове. Много по-лесно е. Но пък аз съм педант - ако нещо задрасквах докато го пиша подменях листа с нов и красиво изписан Smiley
Екскурзията в Скандинавия беше от училище. Две направиха от НПМГ и организацията беше прекрасна.
Отметнахме ние офталмолога. Не е вдигнал диоптрите наборът. Остана само зъболекар и здравните карти, но по-нататък.

# 559
Музика, Изобразително даже Технологии и предприемачество имат.
Минала година по рисуване нищо специално не съм взимала...но у нас акварели, графитни моливи, пастелни моливи за лице, цветни моливи, акрил, тънкописци и маркери има в промишлени количества.

# 560
Книжарницата в 12 сграда ли?

# 561
Аз, изтръгвайки се от августовската летаргия, реших да проверя дали не са публикували разписанието на часовете на сайта на училището. Нямаше, ама разгледах от миналия срок на деветокласниците. И озадачена установих, че ще имат по 4 часа седмично история. Най-голям хорариум от всички останали предмети, само английският им е толкова.
Та реших да видя рамковия учебен план, на страницата на МОН има такъв за профили математически и СХН с интензивно език. Ами не са се объркали - история и цивилизации и първи чужд х 144 часа, БЕЛ и МАТ х 108 часа! Информатика х 36 часа! Нашите са добавили, предполагам от ФУЧ и часовете по информатика са х 3 седмично, т.е. стават 108.

Знам, че профилирането всъщност е от 2-ри гимназиален етап, ама що за дивотия?! Рамков план за точно тези профили с информатика х 1 час седмично, а математиката е по-малко от историята. И ще намаляват от часовете по чужд език, за да увеличават математика и природни науки, в същото време история и час на класния са общо 5 часа седмично. А като намалят и часовете по профилите във втория етап, за какво профилиране изобщо говорим. Rage

# 562
  • София
Lúthien, и мен тези 4 часа история ме стресират най-много. Това е най-мразеният предмет от всички за наборката. Направо се притеснявам ще успее ли да завърши. Ще платя отново абонамент за уча.се, дано помогне.

# 563
Оф, не ми говорете за история, че и аз много се газирам.
Обожавам история и до ден днешен си се интересувам, чета си любителски, но материалът в училище е потресаващ. Могат да употребят тези часове за нещо далеч по смислено.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 18:58 от zlatenceto

# 564
И при нас е така с историята. И това е заради ужасните учебници, в пети клас това беше първият предмет изобщо, за който се наложи да помагам с ученето. Бях просто потресена как е представен материалът в учебника. Дано поне преподователят им е читав Weary

# 565
Книжарницата в 12 сграда ли?
Да, в 12 сграда е книжарницата.
Новата програма ние я имаме от юли, някакви сборници също има в сайта, но ще го оставя сам да се оправя.

# 566
В моя град има магазин, който предлага сръбски тетрадки, леки са, с хубави листа. Тази година малък формат са 80 ст. 40листа. Голям формат предлагат турски тетрадки, 40л. по 1,60 лв. Дъщерята много ги харесва.

# 567
Моята обожава история, биология и химия. От физиката само астрофизиката(ако по този предмет учеха само астрономия това щеше да иска да учи), от разказвателните предмети не харесва географията, така и не попадна на добър учител по предмета. Обича български език и езиците. Математика, физическото и музика са в черния списък.  Смята технологии и предприемачество за загуба на време. Рисуването е ясно, че го обича.
Купих 20 тетрадки малък формат, както и 2 бр. тетрадка речник.
От книгите остана История Славянобългарска за четене. За Гъливър само от христоматията.
Почти преговори по всички разказвателни предмети.
Лятото свършва за мое щастие...не обичам жегите.

# 568
  • European Union
sweet_maniche, миналата година учиха ли рисуване? Ако да, най-вероятно и тази ще учат. Ако не са, значи са дали тези 18 часа на специалните предмети.

Не стига, че хорариумът на историята е висок, но с новите планове на министъра го вдигат още повече.

Малкият много къса тетрадките със спирала. В издирване съм на тетрадка за математиката - голям формат с квадратчета и супер издръжлива.

# 569
Най-голям зор ми е да намеря големи тетрадки с малки квадратчета А4 с поле и без спирала.
Тези с редовете са лесна работа.

Общи условия

Активация на акаунт