Осмокласници 2024/2025 - тема 10 - лято, море и още нещо...

• 28 477
  • 769
  •   1
Отговори
# 570
Оф, не ми говорете за история, че и аз много се газирам.
Обожавам история и до ден днешен си се интересувам, чета си любителски, но материалът в училище е потресаващ. Могат да употребят тези часове за нешо далеч по смислено.

Напълно съм съгласна, все едно аз го писах 👍

# 571
faviana, ако знаеш как те разбирам. Тези моите са такива и аз така ги открих покрай малките квадратчета. Голямо издирване беше Laughing
Моят по история чете. Купи си от последната алея на книгата История на втората световна война и май я чете. За най-омразни предмети е обявил философията, компютърните технологии (за ужас на майка си и баща си) и химията. Всичко друго е поносимо.

# 572
  • София
За тетрадки може да погледнете и в Плесио. Има и по-скъпи и по бюджетни неща, а разнообразието е голямо.

# 573
  • София
Ама в 9 клас имат ли рисуване? Scream
Мъниче, уктц е като туес и се съмнявам да имат рисуване. Моят със сигурност нямаше музика и рисуване тази година в туес. Няма и да има.

И аз се чудя каква е тази история по 4 часа. По-малко от Бел и мат.
То барем учебниците да ставаха. Пълен потрес са. Аз, със спомени от преди почти 30г и малко подсказки от нета, обяснявам по-добре. Че и не попадат на читави учители. Поне моите де.

Голямата се отърва. Наборът, ако не друго, разбра как да си прави рефератите по история и там вече нямам отношение. Но виж, при малката ще е интересно. Да видим ря какъв късмет ще има с учителите по разказвателните предмети.

# 574
Рисуване и Музика имат до 10 клас  по 18 часа за годината, т.е един срок по един час седмично. Важи и за ПГ, и за СУ, и за другите гимназии

# 575
Музика до 10-ти клас, това не е истина. Още 2 години ниски оценки. Не знам дали съм споделяла, но максимума на моята по музика е 4-ка.
До н-ти клас Технологии и предприемачество и после и Човек и общество....
Нямам търпение след 4 година да се разведа с МОН.

# 576
Какви ТП? Професионалните гимназии и паралелки имат в 8 клас Предприемачество, мисля, че е нагоре. Отделно си имат практика по специалните предмети.

# 577
  • Пловдив
Нямаха рисуване миналата година и тази най-вероятно няма да имат. Музика също, а Предприемачество имаха, та най-вероятно ще го и с пак.
ves+, благодаря.
Току-що установих, че няма тетрадка речник за втория език - напълно съм изключила за него, та утре ще пратя сестра му, да купи една.
Иначе набора си прекарва страхотно - от вчера сутринта, откакто е тръгнал, се чухме преди малко - приятеля му изгорял днес на плажа, та се обади да пита как се казваше спрея. Трябваше да са с още едно момче от компанията в стая, но в последния момент нещо се обърка и си останаха само двама, от което пък той е много доволен. За снимкa не съм и питала - - за разлика от сестра си, той изобщо не е по тази част Joy
Сега ми дадохте идея, да разгледам програмата на бившите второкурсници - поне да видя какво ще учат Joy

# 578
Много познавате значи!
Сега се рових в сайта на МОН и да ни е честита новата началничка на РУО - Елисавета Лилова
https://www.mon.bg/news/chetiri-regionalni-upravleniya-na-obrazo … novi-nachalniczi/

# 579
Рисуване и Музика имат до 10 клас  по 18 часа за годината, т.е един срок по един час седмично. Важи и за ПГ, и за СУ, и за другите гимназии
При нас едната паралелка е профилирана другата професионална. Профилираната има ТП другата предприемачество. Рисуване си имат, но той има е специален при тях. При синът ми нямат музика и рисуване имат си техен специален предмет

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 08:04 от J_M_M

# 580
Влизам да погледна, а то - изписали сте си писането...
Аз купих тетрадки от Т-Маркет... Случайно видях, че са пуснали. 3 бр А4 с по 60 л за 4,30лв. Имаше и по 80л за 5 лв и нещо (пак 3 бр в пакет). Ще взема вероятно и с 40л. Иначе честичко и аз, като J_M_M, взимам от магазини тип "1 лев" или китайски мол. Единствено по англ наборката държи да са по-лъскави и fancy Grinning
Историята и мен ме срази... Също не е любима. Ще се мъчим, то е ясно.

# 581
И аз сега погледнах- наистина 4 часа история Anguished не знам как ще го преживеем това
Нямам логично обяснение

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 08:16 от Plami80

# 582
  • София
Това са часовете, които по старата учебна програма се взимаха в 9 и 10 клас. Сега се взимат в 9 клас.

# 583
  • София
Важното е и разпределението на часовете по история. Скоро съседка се оплакваше, че изминалата учебна година дъщеря й имали втория срок вторник и сряда по 2 часа история, като в един час могат да вземат 4 урока. От днес за утре 4 урока са ненаучваеми, при положение че имаш още предмети за утрешния ден. Равносметката - 4 за годината и нежелание да чуе за предмета. Това е девойка, която четеше по история, знаете, поредиците за Химлер, Хитлер, Ромел ....
Започнах да се притеснявам дали ще добута наборът до "Добър" , че петицата ми се струва недостижима.
И друго нещо ме притеснява, защото чувам разнопосочни мнения - прави ли се в 9. клас входно по разказвателните, след като миналата година не са ги учили?

# 584
  • София
Когато предметът не е изучаван в предходната учебна година, не се прави входно ниво.

Общи условия

Активация на акаунт