Осмокласници 2024/2025 - тема 10 - лято, море и още нещо...

• 28 473
  • 769
  •   1
Отговори
# 585
По принцип входно се прави по предмет, който е учен предходната година.
И още нещо, не знам дали знаете, но в девети клас продължават физиката от седми, така че преговаряте седми клас, тези, които не са с интензивно изучаване на езика и са учили в осми клас предмета. Това от колежката, при която ходи на уроци моята.

# 586
Много се надявам, че и в нашето училище ще се съобразят с това, че не са учили предмета и няма да имат входни, защото на моя позната детето, в друг град, миналата година правиха, нищо че не бяха учили в осми клас тези предмети.

# 587
  • София
По наредба не трябва да се правят входни по предмети, които не са изучавани в предходната година, но масово се правят. Joy Наборът ще отсъства първата седмица от учебната година, така че ще е съвсем неподготвена работа. Ще ходя да питам в темата на 2АЕГ дали и те са от масовия случай.

# 588
Аз не се притеснявам. Понеже моето дете си е винаги супер спокойно - каквито и изпити да предстоят, каквито и входни / изходни нива, той си е доволен. Та за какво аз да се тревожа Simple Smile

# 589
На мен са ми казали, че "никой не го интересува минимум до началото на самата учебна година" и аз спрях да се интересувам също, по план поне до 20 септември. Laughing

# 590
  • София
При голямата правиха преговор в началото на 9-ти клас. И на преговора по два-три предмета имаха тест. Почти съм сигурна, че имаше тест по физика върху преговора. Там нямаше драми. По история или география обаче беше страшно тръшкане 'ма-как-така-тест'.
Та, ако учителите са решили да препитват, учениците ще бъдат препитани по някакъв начин.

# 591
Като цяло входното ниво е начин да се провери с какви трайни  знания влизат в новата учебна година, съответно на какво да обърне учителят внимание и да повтори още веднъж. Ако ученикът има достатъчно присъствие и не се е скатавал, съответно има достатъчно оценки, входното ниво не го вземам предвид при формиране на срочната оценка, а това са над 95% от случаите. Но пък ми показва дали има прогрес или спад спрямо предната година.

# 592
Пълна катастрофа ще е при нас, ако има входни нива по разказвателните.
А като се сетя колко доволна бях, като им дадоха учебниците още в края на годината, наивно смятайки, че ще успее да преговори малко през лятото. Joy

# 593
А, няма нужда от входно ниво, и без него мога да им гарантирам, че моето почти нищо не помни от седми клас LaughingLaughing

# 594
  • European Union
На теория не се правят входни нива, на практика 90% от нашите деца ще правят. Ако искате, можем да се преброим през октомври. Говоря за тези, които не са учили разказвателните в осми клас.
Може да се обзаложим и че голяма част от учителите не си правят труда да проверят какво са учили децата предходната година. Масово дават готови входни нива, които са правени от издателствата на учебниците още преди години и има включени раздели, които не се изучават.

Бебчо, щях да пиша вчера, но се заплеснах. Когато търсите хромбук, имайте предвид, че Гугъл спират да поддържат старите си устройства след петата година. Да не се намамите с много стар модел.

# 595
  • София
Ние от днес сме с нови директор Елена Маринова писаха ни в Школо.
Пък защо избраха нова старата си беше много добра Мая Гешева. За НФСГ става дума. При вас има ли нови директори. Дано е за добро де, но не ми се иска да вкара униформи така ни е добре.

# 596
В пмг правят входни и никой не го интересува, че не си учил предишна година даден предмет. Да не казвам, че на 15 започват и на 16 правят входни, буквално.
Блузите / тениските от униформата мин.година бяха по около 20 лв- официална с якичка и емблема и бяла тениска с емблема за физическото. Други изисквания за униформа няма- препоръчителни поли и панталони за момчетата.
За тетрадки- в Бургас в блока на спестовна каса в Бр. Миладинови има огромен магазин с всякакви тетрадки- формат, страници, спирала, квадратчета, вид хартия на супер ниски цени.

# 597
  • София
И аз наметках тетрадки от Озон, както и справочни таблици по МАТ и БЕЛ. Ще се погледнат ли - Божа работа.
С боички, четки, гланцови блокчета, ножици и лепила, мога да отворя книжарница.
Купихме и по-прилични дрехи (без голи пъпове и къси панталони до под дупето) на промоция от солунски аутлет на връщане от морето. Поръчах един закачлив шоколад за новия класен за 15.09 и май чакам с нетърпение последното море за сезона.

# 598
Добре де, аз нещо не разбирам явно...
Нали ще се пънем да подобряваме резултати по точни науки?! Пиза-миза, интегрирани тестове и т.н.
Защо био, химия и физика са с 2.5 часа, а история с 4?

# 599
Остави, ами и в 10 клас пак е така. 126 часа история срещу х 72 часа химия, физика и биология. Общо за двете години хорариумите са 270 ч. към 162 ч. за природните науки. А ще режат от чуждите езици…

Общи условия

Активация на акаунт