Осмокласници 2024/2025 - тема 10 - лято, море и още нещо...

• 28 453
  • 769
  •   1
Отговори
# 690
Тази смяна на директори как се случва обикновено - те ли напускат или някой ги уволнява? И ние сме с нов, но не разбрах защо и как е станало.

Детето има много приятели от Френската и те ми се оплакаха от учителите по математика - по техни думи, май за госпожа ставаше въпрос "преподава като видео урок и не се съобразява кой какво е разбрал или попитал" Anguished

Очният лекар задължителен ли е или просто всички ги водите профилактично?

Честито на Санака! Gift Heart

# 691
  • София
Очният лекар задължителен ли е или просто всички ги водите профилактично?

Моята е доста късогледа и обикновено правим прегледа август/септември.

# 692
И от мен честито на бъдещата баба Simple Smile Предполагам само какви са емоции Simple Smile

Моят син след поредния си купон днес ми вика: "Няма вода да измия чиниите! Отивам на протест за безводието!" и така се ската елегантно от задълженията си... хем съм набавила туби и дала указания какво се прави. В момента в почти целия град пускат за много малко водата и дано се намери скоро решение.

# 693
И моята е късогледа, и всяко лято се преглежда, а и тази година тъкмо си беше счупила рамките Simple Smile
За г-жата по математика е малко казаното...

# 694
Моята и тя късогледа, а баща и се оплаква, че не вижда наблизо, така че и двамата вкупом тази година ще ходят на преглед.

# 695
  • при моите любими
Санака, страхотни новини и здрави да са бебе и мама. Мотая се и аз с тетрадките. Но има време. Моят е също късоглед и с растежа му се вдигна и диоптъра. От известно време мина на лещи и е много доволен. Успя и да си счупи очилата , занесохме ги на ремонт, да има резерва, въпреки че не иска да ги носи. В оптиката казаха, че са много натоварени и ще станат чак след 8ми септември.

# 696
А аз днес на касата в Билла се усетих, че въобще не съм спряла при тетрадките и не съм в тренда. Но наборката отиде да се снима и даже е дала имейла ми, та веднага получих и електронно копие на снимката. Остават картоните. А на очен малкият и баща му трябва да идат, но като гледам, пада яко размотаване.

# 697
Дами, аз пак да попитам, тъй като аз нямам код от училището за дигиталната раница - значи не я поддържат ли?

# 698
  • София
Публикуваха заповедите за определяне на учебното време, за провеждане на олимпиадите, НВО и график на дейностите по приема на ученици https://www.mon.bg/dokumentatsiya/normativni-aktove/zapovedi/

# 699
Sanaka, честито!
Сигурна съм, че ще си от КГБ.

Наздраве за прекрасните новини!

# 700
Публикуваха заповедите за определяне на учебното време, за провеждане на олимпиадите, НВО и график на дейностите по приема на ученици https://www.mon.bg/dokumentatsiya/normativni-aktove/zapovedi/

Благодаря за линка! Впрочем веднага се зачетох.
Много ми допадна категорията "Горски многобой" от националните състезания по професии, ама сериозно Joy
Уви, извън училищния профил е.

Синчето онзи ден сподели планове за СЛЕД училище - къде какво би искал да следва. Обаче за идващия девети клас и дума не обели, задължителна литература - нищо от това лято (някои са му позанти от преди), а предстои и ударно завръщане на 5 разказвателни предмета, с материал за 2 години, компресиран в една, плюс нов език. Кеф.

Абсолютно съм сигурна, че е отвикнал да учи дисциплинирано след този лежерен осми клас, а и го мъчи жесток мързел. Горкото даже за тетрадки не се сеща, че ще трябват.

ПП. @sanaka Честито за хубавата бебе новина!

# 701
Санака, чудесна новина! Simple Smile Благодаря за линковете, попрегледах и разпратих на заинтересовани и незаинтересовани майки на 7 и 10 клас. Simple Smile
Златенце, мерси за инфото за тетрадките. Още не мога да стигна до Билла обаче.

# 702
На сайта на МОН са дадени ваканциите за 2025/2026г. 17.06 и 19.06. 2026г. са дадени неучебни, заради нво. За изминалата година в училището на моето дете си бяха на училище в дните на нво, сигурна съм. Въпросът е, сега това новост ли е, грешка ли е?

# 703
  • София
По-скоро "старост". Само миналата година им хрумна глупостта тези дни да са учебни. Преди това винаги са били неучебни.

# 704
Ново е, отчетоха го като грешка. Не може уж са на училище, а до обяд да не могат да влизат в сградата.

Общи условия

Активация на акаунт