Отслабване със Саксенда. Отношение на ендокринолог.

• 4 716
  • 127
  •   1
Отговори
# 120
На такива неща се начетох в постът, който бях направила от три абзаца и се чудя да се смея ли, да плача ли. Искам да благодаря на всички, които ме подкрепихте, но и да благодаря на тези, които не го направиха. Това беше първият и последният ми пост в бг мама. Искам да отговоря на тези прекрасни дами, толкова притеснени за моето здраве. От всички изследвания, които съм си пускала, единствено  имам нисък витамин Д заради високите мазнини и ниско желязо. В перфектно здраве съм, ако не броим излишните килограми, които впрочем горя. Нямам инсулинова резистентност, не съм и близо. На тези дами, които се хранят толкова правилно, пляскам ви силно с ръце от разстояние, браво на вас, но не смятам че съм ви искала мнение как да се храня правилно. Да ме диагностицирате и да говорите за семейството ми, не сте в правото си. Много е лесно през виртуалното пространство, ако искате да излезем на по кафе и тогава ще ми обясните. Още малко бих желала да ви разкажа за себе си. Уча медицина и съм четвърти курс, няма да стана лекар като госпожата при която бях. На 22 години съм, комуникативна и усмихната, понякога се водя повече по емоциите. Имам прекрасно подкрепящо семейство. Майка ми ме съпътства при часът за ендокриноложката. Смятам се за красива, интелигентна и не ми липсва самочувствие. Грижата, която полагам за себе си е изцяло за моя сметка. Не се впечатлявам от негативни коментари, просто въпросната лекарка ме беше предразположила на първата ни среща и втората я почувствах като шамар. Бях афектирана и заради това реших да напиша този пост, за което съжалявам. Много е лесно да насметеш някого, когото не познаваш, да му извиваш думите и да го изкарваш лъжец. Пожелавам ви всичко добро, не си хабете повече времето да ми казвате каква съм, ако ще ви накара да се почувствате по-добре или по-слаби продължавайте. Нямам намерение да чета повече глупости Heart

ПС: О, да и за госпожа Елора,  специално ще Ви прегледам зрението и купя диоптрични очила, няма нужда да си взимате направление от личната. Цялото това писане и ровене много измаря очите и натоварва нервната система, надявам се да се погрижите за себе си и очите си

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 00:46 от Lore123

# 121
ОМГ, само доказваш правотата ми.
Имам си очила, благодаря. Астигматик съм, няма да се промени диоптъра Grinning
Виж си щитовидната.  Всичко. ФТ 3 и 4,тсх  и антителата. Че това Д и тая докачливост е плашеща.
Силно се съмнявам, че нямаш ир, но щом казваш Grinning
Я дай изследванията да ги видим.
Преди саксенда и след.
За семейството ти не съм говорила, не ги познавам. Пак прочети, може да стоплиш какво съм имала предвид.
Килограмите не са от въздуха. Вгледай се в себе си и се смири малко.
След като пускаш тема е нормално да има и коментари за храненето ти. Няма да пишем за прераждането примерно.
И сме си в правото да го дадем. Наклони кой какво да пише няма как да даваш.
Няма за какво да пия кафе с теб.  Все пак времето си е мое. 
Но и да те видя, ако ме питаш, същото бих ти казала.

Може да поискаш и локване на темата.
От триъгълничето под всеки пост може да го направиш.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 06:55 от Елора

# 122
Хм, а защо млада жена в "перфектно здраве" и която се гриже добре за себе си би имала нужда от всекидневни инжекции, щом нищо ѝ няма, аз пък това не мога да не се зачудя.
Търси си какъв е проблемът че да го лекуваш. Не при тая лекарка, на която зорът е да предписва инжекции, де, а проблем не вижда.
Защото ако действително нямаш никакъв здравословен проблем (силно се съмнявам ако си с наднормено тегло), тогава няма какво да се обиждаш на всичко изписано защото ще излезе че е от лакомия и кофти хранене. За които човек не ходи точно на лекар, та някои ги изключихме като опция поначало.
А това че съм здрава като кон и "само трябва да отслабна" и аз съм го чувала безброй пъти, и други които споделихме опит тук. От лекари,за срамотите.

# 123
  • София
Има нещо гнило в Дания, хора.
Писах - майка ми е ендокринолог и мой лекуващ лекар. Категорично ми отказва да ми изпише Оземпик и подобните му, каза, че избягва да го изписва по принцип, заради ужасните му странични реакции. Питах я, каза, че и колегите ѝ са пестеливи по въпроса. А аз си имам показания за изписването му. Медформинови съм пила, ужасно ги понесох и след курса бях насочена към диета и ограничения, защото медофрминът не ми понася.

Отказвам да повярвам, че лекар, който за първи път вижда пациент, ще предпише Озампик - подобно лекарство. Отказвам да повярвам, че студентка по медицина 4 курс, когато вече ходят по практики, няма да е изчела всичко от-до за заболяването си от научен интерес. Отказвам да повярвам, че студентка по медицина няма да е поговорила с някой преподавател по темата и да се е поинтересувала.

# 124
  • София
Оземпик е друга тема и да не разводнявам, но всеки път като прочета, че лекар отказва да го изпише заради страшни странични реакции, съм убедена, че въпросния лекар не е чел нито едно клинично изследване или публикации по темата. 

Иначе и аз бая се опулих на последния пост на авторката, не мога да си представя 4 курс студентка по медицина да не изчете от-до за лечението, което й е предписано.

# 125
Те са в една група всичките такива инжекции и принципът им на действие не е особено различен. Различни пептиди са, разбира се, но целта е една.
Имат си приложението, просто не са и безобидни. Отделно че си мисля и че част от лошата им слава е базирана точно на предписването гьотере, а не само при истинска нужда от такъв препарат. Но като всичко от което могат много пари да се изкарат, нещата са доста изкривени и при тях. А потенциалната таргет група е огромна, всички виждаме колко народ е с наднормено тегло.
Ако авторката действително е 4та година стедентка по медицина, аз също бих очаквала да си проучи предписаната терапия, може и затова лекарката да е предписала инжекциите без да обяснява много. Освен отиването на лекар с мама, което автоматично кара някои лекари да третират пациента като незрял - на децата рядко някой им разяснява нещо по лечението им.

# 126
  • София
Отделно че си мисля и че част от лошата им слава е базирана точно на предписването гьотере, а не само при истинска нужда от такъв препарат.

Абсолютно съгласна!

# 127
  • София
Моето мнение за "лошата слава"  е, че се дължи на непроследяване на бързо-отслабващите пациенти (не се гледа на УЗ жлъчката, а тя е първа жертва на всякакъв вид бързо отслабване, вкл. на решението "гастрален пръстен"). Много малко са лекарите, които го правят, повечето даже не знаят защо трябва.

...
GenZ-то за пореден път доказва колко малко са научени на мислене и четене GenZ-тата . Обидила са на лекарката за коментарите какво яде, а то точно от това, което яде ѝ е лошо, ама това "причинно-следствена връзка" е нещо много сложно.

Общи условия

Активация на акаунт