Оплюване на медицинския персонал

• 1 028
  • 4
  •   1
Отговори
Онзи ден младите лекари обявиха стачна готовност а именно за достойно заплащане. На всеки е известно че всички студенти по медицина. След като се дипломират отиват на терминал две. На всички също е ясно че липсват мед.сестри и специалисти. И вчера много удобно през целия ден BTV включи лайномета срещу мед. Съсловие. Репортаж за починало младо момче след трансплантация на бъбрек. Със съмнение за лекарска грешка. После разследване на случая с починалото дете в зъболекарския кабинет. И за капак в централната емисия. Заглавието "всяка трета родилка в България е бита". И се започна писането на пумия от най-различни глезени принцеси. Колко лоши били лекарите в България и как заслужавали да ги бият. Кажете ми как може в момет на стачна готовност най-голямата медия в България. Да опетни една от най-важните професии и да настрои обществото против тях. Ма те ги боляло ма нямало кой да им сложи упойка. Много кифли си мислят че раждането е ей така като по-филмите. Това не е като да идеш да си сложиш джуки и филъри. Моята жена е родила 3 деца по-естествен начин. И трите пъти в една и съща държавна болница без избор на екип. И ние като родители сме благодарни и жена ми не е имала никакъв проблем. От къде се взеха изведнъж толкова джукли да обиждат медицинския персонал. Едва ли не влизат в да ги убиват. Направо съм потресен как толкова жени скочиха в коментарите да плюят. А до сега никоя не спомена такова нещо. Една старша акушерка се изказа. Детето тръгна да излиза а нашата принцеса му седна на главата щото я боляло. Опитват се да я хванат и да я издърпат в подходяща поза. После се оплакала че екипа едва ли не се опитал да я бие. Има много глезени момичета които пет пари не дават и не се интересуват колко отговорно е раждането и отглеждането на бебе. Всяка втора гледа другите майки как бута количка и иска и тя. То най лесно е да се направи но от там на сетне се поема отговорност която в повечето случай не е осъзната от младото поколение. А именно те плюеха най-много в коментарите. Случва се понякога пациент да тръгне да губи съзнание. Тогава е необходимо да се плесне лицето един два пъти за да може пациента да се освести. И казвам плескане а не силни шамари. Аз работя в болница и моите наблюдения са че почти всички лекари сестри и санитари си вършат съвестно работата. Има изключения но това не прави всички такива които ги изкараха. Хубав ден на всички! Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 07:55 от Антонио 90

# 1
Младите медици си тръгват точно заради това. От една страна парите, а от друга простия персонал в болницата. Който е кадърен си тръгва, защото вижда какво се случва по болниците (и парите де, но не само). Масово лекарите се държат зле. Особено ако не си на частно. Аз от години не смея да отида в държавна болница. Страх ме е! Остави отношението, но и масово некадърните остават в държавните (с изключения). Не отдавна сглопих да отида в държавна болница (София). Тръгнах си разревана от отношението на една сестра. Аз бях с бебе, а тя така ми се кара, че съм отишла в болницата. Аз нищо не бях направила просто си седяхме и чакахме лекаря, но на нея и беше писнало от пациенти и си го изкара на мен. Не мисля, че мед. персонала е невинен, а точно обратното. Масово се правят грешки, а няма наказани. Масово се унижават пациенти, но никой не му пука. Да, съгласна съм, че има и пациенти малтретиращи лекарите, но масата не сме такива. Съгласна съм, че има много добре лекари, но аз съм срещала такива само на частно. Те просто предпочитат частните болници и можем ли да ги съдим като виждате какво е в държавните ... Трябва да се увеличи значително заплатата на лекарите и тези, който не стават да бъдат гонени. А в момента точно тези дето не стават и не ги взимат в частна болница или в чужбина остават в държавните. Аз не знам, кой кадърен лекар ще остане в държавна болница, ако частна му отвори врата. Не ви ли прави впечатление, че винаги се говори за държавни болници? Да сте чули лоша новина за Токуда, Надежда, Вита ... ? Аз не съм, но защо ли?

# 2
  • София
Ох, да не споменаваме Токуда, че преди 2 години ме правиха няколко седмици любезно на маймуна, докато кървях като заклана и накрая точно нелюбезният и сърдит персонал в Майчин дом ми спасиха живота, пък нека да са били по-груби.

# 3
  • София
Никой не е бит! Крайностите са ми малко в повече вече. Въпросът особено за родилката, която са шамаросали е съвсем друг. Всяка втора жена не знам дали я шамаросват, но груб персонал си има навсякъде. Било то в майчин дом, в друга държавна болница или частна такава. Да не говорим, че те постоянно се местят от едно място на друго. Естествено, че всеки ще си защити болницата от която е доволен на този етап. Но като цяло няма как от цялата болница да сте доволни, а от екипа, които по това време е бил на смяна ( или евентуално сте избрали).

# 4

Общи условия

Активация на акаунт