Юни 2025

• 23 183
  • 738
  •   2
Отговори
# 690
Аз съм му въвела и трите меса + жълтък.
Започнах с пилешкото на 5м22дни, после жълтък на 5м27дни, пуешко на точно 6м и заешко на 6м10дни - в последните дни яде много лакомо заешко - днес беше на 200гр пюре картоф, спанак, тиквичка и морков и искаше още. Правя му само домашни, защото пробвах да въведа заек с купешко и беше пълен отказ, много му беше гъсто, разредено също не го искаше, плюеше и плачеше, та тези дни му правих домашно заешко и яде много лакомо 😑  Мисля скоро да въведа телешко, тези дни, съдейки по схемата на Хипп, на която сме на последната седмица и остава пшеница, телешко и риба. Бобовите и аз ги отлагам.

На урината аз с момченце видях зор, че го гъделичнах 15мин и го гоних с чашката 😂

# 691
Здравейте момичета, да попитам какви меса сте въвели на бебчетата и кога започнахте? Аз съм се запасила  с пюрета със заешко, пуешко и пилешко, но все още сме само на домашни зеленчукови, отлагам бобовите култури за до към 7-ми месец. За взимането на урина критичния минимум е 2.5мл, аз успях от 4-ти път около 5мл.

Аз на третата седмица след захранването започнах да въвеждам месата с пуешко, после пилешко и вчера дадох заешко - ами, с 300 зора го изяде, май не му е фен. В моя случай на купешките заготовки се дърпа, защото не мога да ги надребня и хомогенизирам добре със зеленчуковото пюре, та остават на късчета и топченца. Но готови зеленчукови пюрета с включено месо си хапва без проблем.
Днес за първи път изяде 190 гр. цяло пюре от зеленчуци с 1/4 жълтък, че отваряше устичка и за още, бях в шок, защото уж нормата за възрастта му е 160 гр Grinning ама май-май все повече се убеждавам, че няма как да я спазваме. Също днес му дадох да пробва намачкано авокадо след чистата каша - такава гримаса направи като го сдъвка, директно изплю авокадото, че и повърна малко кашичка. Не бях получавала такава реакция досега - ами, няма да яде детето авокадо пак скоро.

# 692
Момичета, накрая сложих стерилният контейнер, където трябва и зачаках.
Взех урина и днес от Бодимед дойдоха и й взеха кръв и събраната урина беше достатъчна.

Кръвните са  готови и се притесних, защото има леки отклонения.

Сега чакам урината.🫣

# 693
  • Пловдив
Ние оздравяхме, пътувахме, че даже много леко мина още сме в шок с баща му как мина гладко всичко.
Минаха и прегледите и изследванията. При нас също има малко отклонения в изследванията, но всички доктори, които ги видяха казаха, че си е наред всичко.
Днес минахме и през ортопедът, който каза че бънджито в никакъв случай, а аз въпреки, че си знаех все се надявах на пет минутки ама не дава, а това му беше подаръка за коледа на минито и сега ще трябва да го пускам да го продавам и да де занимавам.
Урина му събрахме с колектор от първия път. Сутринта сложих му го, даже го оставихме на повивалника без да слагаме памперса, баща му с каната с водата и една чаша и разливаше води Joy и малкия се изпишка и в контейнерчето и към лабораторията.заради боледуването и пътуването захранването потръгна по-бавно и до тук съм въвела тиква, морков, сладък картоф и пащърнак искам да въведа още един зеленчук и започвам кашите и след две седмици стартирам месата. Има бая време в началото се засилих юруж, но после си казах, защо да бързам нека детето си усети храните няма да избяга нищо. Изхранвам го само с купешки до сега, тъй като няма чисти зеленчуци около нас познавайки как се гледат зеленчуците, а ние не се усетихме на време за да си засадим такива. Но сега ще се задействаме за домашен чист зарзават, че няма по-хубаво от това. 
Малкия на 6 месеца е 9200, 71см , последните месеци забави растежа и слава богу, че ми писна да пазарувам дрехи на две седмици Grinning

# 694
Аз имам питане - за първи път пробвах от млечните каши на Хипп днес - елда. На кутийката пише 120 вода на 50 градуса с 3 лъжички за най-малката порция и после да се чака да се сгъсти. Това нещо така и не се сгъсти, 10 минути го чаках. Толкова течна ли става и при вас тая каша, правите ли нещо различно откъм смесването ѝ? То се стича по бузи, по брадичка, всичко се омаза. Другите безмлечни, които си ги правя с неговото АМ, не са баш така.

# 695
Аз успях от 3-я път да събера урината с колектора. Сложих го, затворих памперса инслед като си направи първата дрямка видях, че е свършил работата и веднага птидохме в лабораторията. Взеха му и кръв - нищо не усети, мина леко. Също има леки отклонения в резултатите, но честно не се притеснявам.

Вчера захраних с жълтък. Няма реакция, не мога да преценя дали му хареса или не 😆. Направих му и домашно пюре - е, облиза се. Сложих няколко заготовки във фризера, които само да слагам в тенджерата на пара да се правят. Намерих фермерско месо в буркан, без сол и мисля него да давам. Досега е захранен със заешко, пилешко и пуешко на Плазмон. Като го омешам със зеленчуковото и става на едни топчета, много странно. Иначе всичко яде, не се мръщи.

Въведох всички безглутенови каши катп ги правя с неговото АМ. Вече сме на пълна порция + пюре от ябълка. Излапва я като ламя. На 5гр каша слагам 50мл АМ, досега не съм правила с вода.

От цялото хранене ходи по голяма нужда по 3 пъти 😆.

Дадох му банан да гризка - е нямаше такава отвратена физиономия😂. В края на седмицата ще пробвам да му дам авокадо да пробва.

Взех му кресло да седи - отказва, иска само да лази. 😫 надига дупето и се опитва да се изправя.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 15:50 от Victoria Ivanova 767771

# 696
Вики, вашият поне лази 😂 Нашият по корем назад само или се изправя на длани и крака, но забива главата и мърда няколко см напред и почва рев, че не може повече😂 Но по корем и назад е ужас - не помня разказвах ли, но както беше на килимчето и говорих по вайбър с майка ми, поглеждам и го няма в стаята. Фокусирах го в коридора, само пръстите му в хола, нашият по корем си лазил назад и излязъл от стаята 🫠. Действието се развива в панелен хол - бебето на килимче до вратата на терасата, а се провлачило 5м в коридора. Опита отново да събори елхата, повдига се пред нея, хваща клон и дърпа ли дърпа. Преди няколко дни пак както е на килимчето, чувам мляскане, поглеждам го, а той излязъл от килимчето, отишъл до ъгъла на дивана и лампичките тип завеса, които съм закачила на прозореца за релсата на пердето.. хванал 2-3 на сноп и ги налапал. 😂

Имам чувството, че скоро ще избие втори зъб, отново се накриви, отказва храна. От ядене в 6 до 15ч не иска да яде нищо  В 15 изяде 190мл пюре и иска още, но не смея да му дам.

В голяма чуденка съм да му дам днес каша с пшеница смесена с безглутенова. Вече от 2 седмици яде овесена с глутен, та по на Хипп схемата сме до пшеница, а утре заминавамр към нашите и предпочитам тук да дам да пробва първо. И аз "зелените" кутии с каша правя 5гр с 50мл. Правила съм и с вода, но слагам количеството каша в тясна купичка, чашка и започвам постепенно да наливам вода и да бъркам, измервам водата по шишетата му за мляко и даже доста гъста ми става, та доразреждам още малко. Иначе преди слагах на лъжички, но изравнени, ставаше много водниста и почнах на везната да си отмервам грамажа. Оказа се, че лъжичките трябва да са с връх и не съм отмервала точно кашата.

На нашите изследвания на кръвта само хематокрит беше 0.33, при долна граница 0.35-0.44. Пуснах му желязо и феритин, защото така или иначе щяха да му взимат кръв. В норма са си. На урината няма отклонения, но е с 2 левкоцита при норма под 4, което е в норма, но си ги имаше налични.
Исках да му пусна и кръвна група, за да имам картон с неговата в документите му. Знам му я, изследван е в болницата, там ми показаха документа и да се разпиша, защото се наложи на мен да бият резонатив, че съм отрицателна, а той положителна. Накрая не ми дадоха картона, който си е лабораторен и с печат - оставал си за тях. А в лабораторията ми казаха, че много кръв ще трябва, ако искам ПКК, желязо и феритин, та даже не споменах за кр.група.

Банан му давам в онези силиконовите да смуче, че още е много задавен да дам парче 😂 Авокадо като дадох първия път - голяма любов. На следващия ден толкова отвратено го облиза и изплю. После няколко пъти съм му давала с банан на пюре и го яде.

На нас ни разрешиха бънджи и е голяма радост и подскачане, но не го държим дълго. Аз като го пробвам да сложа да седне някъде и изпъва, стяга краката и бие контра - отказва да седне, като го задържа изправен и почва да скача 😂

След десетина дни прави 7м, а още няма 9кг 🫠 не съм го теглила скоро, но миналата седмица беше около 8600 още, но пък  на 6м го измериха 73см и повечето дрехи, които му бях взела за празниците са 74, а взеха да са му тесни, по-скоро леко къси 🫠

# 697
Вики, може да опитате да се преместите при др. Гочева. Леко се дърпа понеже е много заета, но нас ни записа и съм много доволна от нея. Също ми препоръчаха др. Селма Ковачева, нямам лични впечатления от нея, но човека който ми я препоръча е много доволен. Ако искаш ми пиши на лично, за да ти изпратя номерата.

quote author=Victoria Ivanova 767771 link=topic=1795368.msg50582144#msg50582144 date=1765431654]
Ние вчера бяхме на платен преглед в Токуда и отново останах много доволна от д-р Денева. Прегледа си го обстойно и коментирахме захранването. Каза да започна по-бързо да въвеждам месата (засега сме само на пилешко) и жълтъка. А до навършени 7 месеца да съм започнала с глутеновите каши. Препоръча и да използва бънджи по 10 мин на ден, тъй като е много активен, а и това ще му помогне да започне да се изправя. Същото го потвърди и ортопеда на прегледа в понеделник. Направи и преглед на коремните органи, който също бил препоръчителен на 6 месеца.

Неговият педиатър мин. месец го измери 66.5см, т.е без да е мръднал от предходния - аз вкъщи още тогава го бях измерила м/у 69 и 70. Бяхме при нея във вторник (3 седмици по-късно) и го измери 68,5см - алилуя пораснал е с 2 см за 3 седмици, нищо, че преди това за 1 месец не беше мръднал. А вчера на прегледа в Токуда го измериха 72см, колкото и аз си го измерих вкъщи. Демек - за един ден е "дръпнал" с 4 см. Grinning Grinning  Супер възмутена съм от нашия педиатър, но въобще не знам къде да търся нов.

Аз купих колектор за урина, но утре смятам да се "боря" с него, също взех и чашка. Най-близката лаборатория ми е "Синево", но ще се обадя първо дали приемат бебета. Ако не - директно ще си отида в лабораторията на Токуда, там поне имаме опит.
Записах час и за нефролог в Поликлиника България.

Аз в пюретата слагам рапично олио. В схемата на Плазмон също дават масло, ама като не са въведени млечните, се чудя Rolling Eyes

Вода едвам пие от шише с биберон по 20 мл, но ще го "мъча" по-често, за да я пропие тази вода. Като по-малък повече пиеше вода.

Аз правя кашите с АМ, иначе ако е с вода, няма никаква хранителна стойност на този етап. Вчера му дадох и царевична, като че ли повече му хареса. Оризовата уж запичала, моят юнак след нея 3 пъти ходи по голяма нужда. Laughing

Genome, като замразяваш на кубчето месото, после как го добавяш към пюрето? Размразяваш и слагаш към пюрето и го затопляш или?
[/quote]

# 698
Здравейте момичета:)Ние много се забавихме с това захранване…. Ваксини ,боледуване и започнахме преди 5 дни на 6м и 3дни.Започнах с морков 2 дни,3 ти ден- морков + тиква ,4 тиква ,ами запече се от 5 дни не беше акал и му спрях захранването,явно моркова го е запекъл,като  той попринцип от малък е със запек,но поне на 2 дни ходеше.На Анти рефлексно мляко е,което също е проблем.Ще сменя и млякото с нормално.Ще ви помоля за съвети отностно смесването на зеленчуци и сега като започна пак захранването с тиква ли да започна,мн се обърках и това,че изоставаме още повече ме здухва.Педиатрите ни не са Ок,даже като бяхме миналата седмица за ваксини не споменаха за изследвания които се правят в 6м,нито за специалист които преглежда вътрешните органи…Мисля да въвеждам нов зеленчук на 2 дни за да не изоставаме толкова.Вие пюрето със приготвено АМ ли го разреждате или с вода?
Ако някой има схема по която мога да се водя ще съм супер благодарна🤗Иначе гледам тази схема на хип ,но там гледам ,че нов зеленчук е на 4ти ден и е по 2/3 лъжички.И след пюрето намалявате ли дозата на АМ или вече като стане по-солидно количество?

# 699
Привет и аз идвам със зов за помощ. Вчера и днес давам млечна оризова на Хип. Меря уж слагам вода малко на око, ама както казвате ако спазвам мерките ще стане много течна. Хайде днес поне спазих горе-долу мерките. Сложих на половината на първата оказана доза по кутията - 18гр каша и около 50гр вода стана супер. Обаче пак ми се втечни след 10-15минути, а детето я харесва. После като стане течна вече не я иска. Някой със същия проблем или решение? В тик-ток май някой коментираше да се слага първо водата и после кашата, освен да пробвам и така. С царевичната (безмлечна) не става така.

Rubi давай смело, нашия акаше през ден, след захранването започна всеки ден, че даже по няколко пъти. Аз давах през два дни нов зеленчук, така или иначе отвореното бурканче може макс още 24 часа в хладилника. И ако днес е ял 30гр утре давам 35гр, не съм спазвала много да давам по малко от новия, ами направо си давах количеството аз. Две седмици след захранването започнах с жълтък, преди 10тина дни започнах с месото: за сега съм дала пуешко, заешко и днес пилешко, планирам следващите дни да дам и риба преди Коледа. Редувам зеленчук с жълтък и месо, а после и риба. Аз започнах по др Владимирова, сега и схемата на Хип малко включих.. а не вярвах на някои майки как така без схема. Grinning Не съм добавяла АМ в пюрето, но да когато видя че е ял да речем 100гр пюре му предлагам само 60мл АМ, ако е ял 120-30 пюре, давам още 30мл АМ. Понякога ми е отказвал мляко или пие само 10мл..
За смесването най-често пиша в гъгул или питам чата. Имам едни флаери, на които пише кои зеленчуци какви са, но не ги помня много.

# 700
Аз също не съм спазвала определени схеми, горе долу така: първоначално въвеждане на един зеленчук картоф, морков, тиква само от тях през 2 дена да видя дали има някаква реакция, като съм давала само няколко лъжички, колкото желае детето и следях за някаква алергия, към тези зеленчуци по една лъжичка адаптирано мляко и разреждам с вода да стане като гъста боза със съвсем малко гхи или масло. След това към тези базовите зеленчуци слагах по малко грах, примерно картоф с грах и пак АМ , масло и вода на пюре, после пащърнак, броколи и карфиол, но винаги по малко като добавка към моркови, картоф, тиква или сладък картоф. Пак през два дена като пак колкото изяде , той изяждаше буквално една лъжичка.
Вече с времето като въведох почти всички зеленчуци, дадох и месо от заготовки, които се продават , пак така към смесено зеленчуково пюре по малка лъжичка месо, всичко пасирано заедно, че иначе оставаше месото на топчици, на втория ден малко повече месо в пюрето. Още не съм въвела всички меса, но засега е пуешко, след него пилешко, заешко, мисля телешко, свинско на по-късен етап, жълтък. И ще редувам един ден месо на обяд, един ден жълтък. По интуиция малко действам, кашите го запичат , спрях ги, може да пробвам от елда след време, плодове също не давам още, иска ми се първо зеленчуци и месо да давам. А иначе педиатърката каза на обяд зеленчуково пюре, колкото изяде и дохранване с мляко, ако яде по 150-170 грама пюре без дохранване, а след обяд каша с плодово пюре, според нея.
Моят младеж не може да изяде нищо наведнъж, затова пюрето го деля на две, давам малко на обяд , дохранвам, давам още малко след обяд и пак дохранвам, водя се по него, не го насилвам за нищо. Готвя зеленчуците  на пара на мултикукър и пасирам с пасатор после. С първото дете бях много стриктна, спазвах схеми, грамажи, сега не се шашкам и бебкоът е спокоен и доволен.
Няма срокове, не бързам, той вече е на 6 месеца, в началото казват, че храните са само за опитване , въпреки че уж трябва вече да замести хранене, не се шашкам аз.

# 701
При нас вече има заместени обяд и следобед каша давам. Като започнах захранване и при нас имаше запек, даже и клизми правих, а сега ака по 2 - 3 пъти на ден. Иначе като месо съм вкарала, пуешко, пилешко, заешко ( не се хареса много) и телешко ( многоо и хареса), а вчера и днес дадох риба треска ( също многоо се хареса). Мамитата, които са взели бънджида и аз мисля да взема за коледа на бебка, може ли да ми пратите какво сте взели, че нямам много време вече, а още не съм и взела подарък. Иначе и ние правихме кръвни и има няколко показатели извън норма, но вчера бяхме на нефролог да и гледат бъбреците и ги показах, тя каза, че няма нищо притеснително. Иначе урина взех много лесно, залепих колекторчето, пусках вода, гъделичках, тя се изпишка и прелях в контейнерчето.

# 702
Здравейте мами!Много отдавна не съм писала,но ще помоля за някои съвети.
Малката вчера направи 6 месеца.
Първи въпрос ,първоначално не искаше да стои по корем,голям рев беше.Лека полека посвикна,но отказва да се обръща от корем по гръб,тръгва донякъде и пак ляга на обратно.От 15 дни се обръща от гръб на корем много добре.Правим всякакви упражнения и с играчки,не иска.Това голям проблем ли е защото вече започнах да се притеснявам?
Втори въпрос още криви едното око,като гледа настрани,уж до 6ти месец трябваше да изчезне.Гледам я,че гледа в правилната посока,пробвах и метода да я снимам и да видя дали светкавицата се отразява на едно и също място на двете очи,еднакво е.Знам че,това е метод да се разграничи лъжливото кривогледство .Според вас трябва ли да я водя на очен лекар?
Започнахме захранване на 5 месеца и 10дни,педиатърката се забави с ваксините.
От зеленчуковите пюрета само броколи не яде.Утре почваме каши.Ползвам схемата на хип и там пише да сваря водата ,и като стане 50 градуса да си разбъркам стандартно 200 мл мляко и да изсипя 20 грама каша и да чакам да стане нормална температура. Каква консистенция трябва да стане?Колко време изчаквате да постои кашата?
След това плодовите пюрета следват по схема.Ние сме на 5 храния,няма нощно хранене,яде в 22 часа и после в 8 сутринта.
Педиатърката казва да давам в 15 часа  следобед плодове пюре и в 18 и 30 каша или каша с плод.Но,доста маики казват,че кашата е много калорична и да я давам през ден.Вие как процедирате и в този случай ще имам заместени само две хранения и направо се обърках.
До сега сме на Хип Ар и сега,като вкарвам твърда храна удачно ли е да мина към нормално мляко,примерно Хип Кoмбо?
Иначе родена е 2.900кг,50 сантиметра..на 6 месеца тежи 7.200кг,66 сантиметра. За 6 месец качи 620гр.Много е позитивна,жизнена,единствено това обръщане,купих и килимче.Слагам я да сяда с опори,сама не може още,стои и в столчето.
Съжалявам за многото въпроси,първо дете ми е и много неща не ги знам Педиатърката каквото и да питам и чекам думите с ченгел
Благодаря на всеки отговорил.

# 703
Лелее, момичета, отдавна не бях влизала тук и докато ви изчета, толкова полезна информация сте написали. 😊🫶
Аз също вървя по-бавничко със зхранването, но не бързам, викам си: не съм видяла голям човек да пие АМ, така че все ще се научи да си хапва бебо 😆 и някакси не се стресирам. Той е  на 6++, аз стартирах преди 3 седмици, няколко дена преди да стане на 6м и чак от другата седмица ще започна с месото и яйцето. Обаче ми е голяма драма откъде да му взимам месо. Пюренцата си ги правя аз с био зеленчуци, обаче месо откъде да взема чисто, нямам идея. За момичетата от София-вие откъде взимате?
petia, за обръщането според мен няма причина да се притесняваш. Нашият например, от гръб по корем съзнателно си се обръща от много рано-преди да навърши 3 месеца. От корем по гръб обаче не иска. Прави го от време на време, може го, но просто не желае и и той си полягва понякога на една страна да си почине и после пак си се връща по корем. Но той винаги е мразил да лежи по гръб, от 3 месечен даже спи само и единствено по корем. Ние ходим все още и на физиотерапия за вратлето, питах терапевтката за обръщането от корем по гръб, тя каза, че по принцип на бебетата това не им е важно за развитието и да не се стресирам. Имало бебета, които даже започвали да пълзят, преди да започнат да се обръщат от корем по гръб. За очите не мога да кажа нищо, но си спомням, че нашата педиатърка на последния преглед каза, че към изследванията на 6месеца ни се полага освен кръв, урина и ортопед и очен лекар, ако искаме.
Нашият иначе от няколко седмици лази доста активно, в началото беше само в стаята, в която сме го оставили, но от миналата седмица започна да си обхожда апартамента доста смело. 😆 Та скоро ще трябва да обезопасяваме. Аз бях решила да му взема или пуф за сядане или бънджи за Коледа, но при него няма смисъл, той няма и 5 минутки будно време, в които да седи на едно място. 😆

# 704
Здравейте мами!Много отдавна не съм писала,но ще помоля за някои съвети.
Малката вчера направи 6 месеца.
Първи въпрос ,първоначално не искаше да стои по корем,голям рев беше.Лека полека посвикна,но отказва да се обръща от корем по гръб,тръгва донякъде и пак ляга на обратно.От 15 дни се обръща от гръб на корем много добре.Правим всякакви упражнения и с играчки,не иска.Това голям проблем ли е защото вече започнах да се притеснявам?
Втори въпрос още криви едното око,като гледа настрани,уж до 6ти месец трябваше да изчезне.Гледам я,че гледа в правилната посока,пробвах и метода да я снимам и да видя дали светкавицата се отразява на едно и също място на двете очи,еднакво е.Знам че,това е метод да се разграничи лъжливото кривогледство .Според вас трябва ли да я водя на очен лекар?
Започнахме захранване на 5 месеца и 10дни,педиатърката се забави с ваксините.
От зеленчуковите пюрета само броколи не яде.Утре почваме каши.Ползвам схемата на хип и там пише да сваря водата ,и като стане 50 градуса да си разбъркам стандартно 200 мл мляко и да изсипя 20 грама каша и да чакам да стане нормална температура. Каква консистенция трябва да стане?Колко време изчаквате да постои кашата?
След това плодовите пюрета следват по схема.Ние сме на 5 храния,няма нощно хранене,яде в 22 часа и после в 8 сутринта.
Педиатърката казва да давам в 15 часа  следобед плодове пюре и в 18 и 30 каша или каша с плод.Но,доста маики казват,че кашата е много калорична и да я давам през ден.Вие как процедирате и в този случай ще имам заместени само две хранения и направо се обърках.
До сега сме на Хип Ар и сега,като вкарвам твърда храна удачно ли е да мина към нормално мляко,примерно Хип Кoмбо?
Иначе родена е 2.900кг,50 сантиметра..на 6 месеца тежи 7.200кг,66 сантиметра. За 6 месец качи 620гр.Много е позитивна,жизнена,единствено това обръщане,купих и килимче.Слагам я да сяда с опори,сама не може още,стои и в столчето.
Съжалявам за многото въпроси,първо дете ми е и много неща не ги знам Педиатърката каквото и да питам и чекам думите с ченгел
Благодаря на всеки отговорил.

Специално за кашите - ако правите зелените на ХИПП, които са безмлечни, аз там установих, че 2 с.л. със 100 мл АМ правят добра доза. 50 мл с 1 с.л. за първоначално въвеждане. До максималното количество от 4 с.л. с 200 мл още не съм стигнала, той си ги хапва иначе вече втора седмица. На консистенция зависи - първо пробвах да направя с ХИПП АР, на което си беше бебокът до 6-я месец, стана като дъвка като взе да поизстива. После взех Junior Combiotic 2 и смесих кашата с него и си стана с нормална консистенция на пюренце /примерно ХИПП различни зеленчуци/. Иначе може да сгъстявате/втечнявате кашата според предпочитанията на бебето. Само още не мога да нацеля млечните /сини/ каши на ХИПП как да не стават толкова течни, там вече не мога да помогна. Засега ги зарязах и давам от царевичната и оризовата - много се харесват на бебока. Давам си кашата всеки ден и почнах скоро след въвеждането ѝ да слагам по няколко лъжички плод. Пробвал е засега ябълка, кайсия, круша, слива, банан. За майтап остана от едното пюренце малко и реших да го пробвам и аз - ама то било много вкусно! Grinning Иначе таткото доизяжда зеленчуковите, ако има нещо останало - което рядко се случва напоследък.

Иначе от Junior Combiotic 2 в останалото време се върна повръщането при нас, та реших да възобновя поне за последните две хранения за деня да давам Hipp AR. Не е чак драматично, ама за по-спокоен сън уж реших да пробвам.

Последна редакция: сб, 20 дек 2025, 19:45 от Hydrangea21

Общи условия

Активация на акаунт