Какво да преквалифицирам?

• 4 011
  • 108
  •   1
Отговори
# 75
значи искаш висока заплата ? не е проблемът само в специалността? в такъв случай - възможности много. може и собствен бизнес да пробваш да развиваш.

# 76
При собствения бизнес първите месеци или дори години може изобщо да не си на печалба, както и да нямаш нито ден почивка. Обикновено се налага доста да си поглезиш клиентите докато ги спечелиш като дългосрочни такива. Покрай мен имам доста познати частници - гледаш ги все по почивки, нови коли, последен модел айфон взимат щом излезе, но бизнесите им са на по 20 и повече години и до преди 2-3 години са работили по 6-7 дни в седмицата.

# 77
А в какво си добра? Кои са силните ти качества? Какви са талантите ти?

Какво е важно за теб в работата? Висока заплата/ креативност/ сигурност/ мобилност?
Къде са естествените ти интереси? Кои предмети ти вървяха в училище ? Имаш ли научни или професионални успехи до момента? Къде? Какво ги направи успешни?

# 78
  • София
При собствения бизнес първите месеци или дори години може изобщо да не си на печалба, както и да нямаш нито ден почивка. Обикновено се налага доста да си поглезиш клиентите докато ги спечелиш като дългосрочни такива. Покрай мен имам доста познати частници - гледаш ги все по почивки, нови коли, последен модел айфон взимат щом излезе, но бизнесите им са на по 20 и повече години и до преди 2-3 години са работили по 6-7 дни в седмицата.

Както и капитал, който виждаш как се топи въпросните месеци и години.

# 79
А в какво си добра? Кои са силните ти качества? Какви са талантите ти?

Какво е важно за теб в работата? Висока заплата/ креативност/ сигурност/ мобилност?
Къде са естествените ти интереси? Кои предмети ти вървяха в училище ? Имаш ли научни или професионални успехи до момента? Къде? Какво ги направи успешни?

Креативността е силната ми страна, също умея да анализирам добре. Иронията тук е, че обичам да мотивирам и консултирам хората по най-различни проблеми, но имам проблем с взимането на лични решения. Имам ОКР, ако на някой му говори нещо, и това ме кара да премислям дотолкова ситуациите, че накрая не мога да направя избор. Добра съм също така и в дебатирането. Ако съм научила нещо от философията, това е то.

# 80
С тази специалност бих предложила Логопед + психотерапевт. Търсени специалисти са. 70-80 лв на час консултация звучи прилично. Сам си си началник. Една магистратура и си ти.
Ако наистина си добра в анализа, в убеждаване, в мотивирането, във философията... то ще си повече от успешна. Собствен бизнес, широко поле за креативност... И много пари Grinning
ИТ-та вече под път и над път, скоро ще трябва да се преквалифицират в ИТ(international transport) хаха - безобидна шегичка, не се впрягайте, големият ми син е ИТ.

# 81
За логопед, може и да става само с магистратура.
За психотерапевт става с магистратура и специализация в определена школа.
Иначе може като логопед и психолог. И е наистина прекрасна идея. Даже доста се учудих, като прочетох, че човек с хуманитарни интереси би се бутал в скучната и суха материя.

# 82
Въобще не е шега, аз затова предложих нещо по-техническо, но темата реши, че не е подходящо за човек завършил философия Smiley

# 83
С тази специалност бих предложила Логопед + психотерапевт. Търсени специалисти са. 70-80 лв на час консултация звучи прилично. Сам си си началник. Една магистратура и си ти.
Ако наистина си добра в анализа, в убеждаване, в мотивирането, във философията... то ще си повече от успешна. Собствен бизнес, широко поле за креативност... И много пари Grinning
ИТ-та вече под път и над път, скоро ще трябва да се преквалифицират в ИТ(international transport) хаха - безобидна шегичка, не се впрягайте, големият ми син е ИТ.

Мисля най-логичното надграждане би било точно това.
Трябва въображение. Работа с клиенти. Решаване на проблема. Търсене на нови подходи и показване на различна гледна точка на клиента. Друга перспектива. Голямата картина. Може дистанционно. Добре платено е, ако си добра. Философията е чудесна основа за това. Ако учиш психология е задължителна после терапията и специализацията. Ще изчезне твоето ОКР и ще учиш други как да се справят с този проблем.

Това няма да е пълна промяна, а надграждане.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 22:29 от metal.vixen

# 84
  • Melmak
Аз също мисля, че психология и логопедия са чудесно надграждане!

# 85
Майстор вътрешни ремонти. Боядисване, лепене на плочки, монтаж на уреди.

Най високо платени в момента!

# 86
Е, изборът на професия зависи и от други неща освен парите все пак.
Да спомена и към кои професии НЕ препоръчвам да се насочи момичето - маркетинг - претъпкано е с маркетинг "специалисти", кой учил, кой не, чул някой някъде нещо и вече е специалист и реве, че няма връзки и не може да се уреди на работа. Счетоводство=скука, то това е диагноза, не е професия ( пак шегичка Grinning) + милиони счетоводители избълвани от всичките смешни университети; бизнес администрация -същата история.
Преди много години някъде прочетох следното - стрелата лети и уцелва целта, само ако се движи стабилно и в права посока. А ако криволичиш в различни направления трудно ще постигнеш успех. Звучи клиширано, но го запомних и мисля че е правилно.

# 87
Ако не става с армията и психологията е много сложно да се изучи - защо не изкара една теология ? Ако започне да изслушва паството то си е като терапията.
Все неща, които не може все още да ги предадем на ии. Защото иначе щях да предложа журналистика или маркетинг, но ... там ии то е като при ит тата

# 88
На 25 години може много неща да опиташ. Млада си! Интелектуална работа ли предпочиташ или някакъв занаят да изучиш?

# 89
  • София /Абсурдистан
Магистратура “Управление на човешките ресурси” е надграждане и после се намира работа. Иска се и добър английски, желателно и още един език.

Общи условия

Активация на акаунт