Какво да преквалифицирам?

• 3 613
  • 107
  •   1
Отговори
# 60
На мен философията би ми била много интересна. Дори бих се заела да я уча, но ме мързи и ми е по-лесно да си чета без да ме изпитват.

# 61
На мен философията би ми била много интересна. Дори бих се заела да я уча, но ме мързи и ми е по-лесно да си чета без да ме изпитват.

И по-добре, бих казала. Материалът е наистина интересен, но дори синовете на доцентите, които са завършили хуманитарни науки, са се преквалифицирали в в И.Т. сектора, защото ако, както казват, музикант къща не хранел, то философ ли.

# 62
Интересно ми е от Ит та в какво ще се преквалифицират после.
Защото и този аспект ще го има.

# 63
Интересно ми е от Ит та в какво ще се преквалифицират после.
Защото и този аспект ще го има.

Те вече са преквалифицирали. Software development, и т.н. Но това е било, когато е имало глад и за кандидати без опит. Сега се искат години опит.

# 64
Добре. Да видим като кажат от 5 да остане 1 в какво ще се префасонират останалите 4

# 65
Добре. Да видим като кажат от 5 да остане 1 в какво ще се префасонират останалите 4

Ще започнат да размишляват философски над нещата Grinning

# 66
Е, ако имат бакалавър поне ще им платят за това.

# 67
В професии, които все още не съществуват.

# 68
Ще се преквалифицират в плочкаджии или ще слагат климатици и термопомпи - нали сега там били уж парите?

# 69
  • София

Няма страшно, за да работи както трябва изкуствения интелект, пак си трябват.
В много неща ще могат да се преквалифицират. Но сега темата е за авторката.

Времената са други, в момента влизане в ИТ сферата не става никак лесно. Ситото е тясно, а изискванията са големи. Затова и не насърчавам аз лично авторката. Ама ако тя е решила, няма и да ме пита, ще си направи каквото си е решила и така и трябва. Ама пък аз и затова го пиша - да знае, че ако си е решила, може отвисоко да падне.

И преди да ме обивните в завист, назадничаво мислене и силна предпазливост и ниска склонност към риск - вероятно е така. НО точно в този момент няма добра реализация на младши специалисти.

То така и 2008 казваха, ама от 2009-2010 такъв бурен растеж настана, че виж колко специалности се отвориха и колко академии се навъдиха.

# 70

Няма страшно, за да работи както трябва изкуствения интелект, пак си трябват.
В много неща ще могат да се преквалифицират. Но сега темата е за авторката.

Времената са други, в момента влизане в ИТ сферата не става никак лесно. Ситото е тясно, а изискванията са големи. Затова и не насърчавам аз лично авторката. Ама ако тя е решила, няма и да ме пита, ще си направи каквото си е решила и така и трябва. Ама пък аз и затова го пиша - да знае, че ако си е решила, може отвисоко да падне.

И преди да ме обивните в завист, назадничаво мислене и силна предпазливост и ниска склонност към риск - вероятно е така. НО точно в този момент няма добра реализация на младши специалисти.

То така и 2008 казваха, ама от 2009-2010 такъв бурен растеж настана, че виж колко специалности се отвориха и колко академии се навъдиха.

Не споря, съгласна съм, че пазарът в момента е много лош и може би това възпрепятства моята решителност, иначе досега щях да избера една ниша в сектора и да се насоча към нея.

# 71
Според мен нищо не губиш да опиташ.
Ако стоиш на стартовата линия и само гледаш колко много състезатели има покрай теб с  какво точно допринася за твоето развитие?
Ако държиш на тех работа, ама много държиш, в краен случай можеш да започнеш тех съпорт. Пак е опит в ИТ и е някакъв старт в тази посока.

# 72
Аз лично бих се занимала с въпроса как да надградя каквото имам. Някой в началото даде интересен вариант. Обаче всеки си знае за себе си най-добре.

# 73
като човек, който работи в IT сферата ще кажа, че не от всеки излиза програмист. Моят екип 80% са почнали от гимназията да се занимават - и не защото мама им е набивала,че на леля им Донка синът мн пари изкарва в СФ като "програматор" ; не и от часовете по информационни технологии. просто им е било интересно и дипломата от унито е било като добавка. имах един преквалифициран Q&A от някакви курсове към СофтУни. не се задържа дълго. парите си искат работа и умения. Може да се пробваш като Customer service на чат ако нямаш мн умения - като за начало.
маникюристка и козметичка - аз толкова смених, докато намеря някоя, чийто лак не пада след седмица-две. и там се иска мн умения и техника на работа. сега е модерно и всеки 2ри гараж е салон. след 6 години няма да е така.
въпрос - защо учи философия, като не се виждаш да я ползваш за работа?

# 74
като човек, който работи в IT сферата ще кажа, че не от всеки излиза програмист. Моят екип 80% са почнали от гимназията да се занимават - и не защото мама им е набивала,че на леля им Донка синът мн пари изкарва в СФ като "програматор" ; не и от часовете по информационни технологии. просто им е било интересно и дипломата от унито е било като добавка. имах един преквалифициран Q&A от някакви курсове към СофтУни. не се задържа дълго. парите си искат работа и умения. Може да се пробваш като Customer service на чат ако нямаш мн умения - като за начало.
маникюристка и козметичка - аз толкова смених, докато намеря някоя, чийто лак не пада след седмица-две. и там се иска мн умения и техника на работа. сега е модерно и всеки 2ри гараж е салон. след 6 години няма да е така.
въпрос - защо учи философия, като не се виждаш да я ползваш за работа?

На въпросът - защото ми беше интересно. Бях любознателна и запалена по науките. Тогава не съм мислила за кариера с перспектива за по-добро заплащане.

Общи условия

Активация на акаунт