Име за момиче

• 3 703
  • 69
  •   1
Отговори
# 30
Моите две момичета са с А:)

Глас за Аделина

# 31
  • София
Много ми харесва името Аделина и кратките, които се получават от него.
1. Аделина.
2. Адриана.

# 32
Адриана ми харесва най-много. Андреа освен, че  значи "мъжествена", го свързвам и с фолкпевицата и не ми допада хич. А освен това на много места е мъжко име, у нас също е било едно време. Аделина не ми допада, не харесвам имена завършващи на -лина май. Антония също е хубаво.

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 14:14 от DreamingOfSummer

# 33
  • Варна
Адриана най-много ми харесва. Андрея не, по горните изброени причини.
Много харесвам и Алиса.

# 34
Аделина или Адриана за мен са много красиви имена. Не мога да си избера фаворит между двете.

Жената се е спряла на 4 имена и пита кое най-много ни допада измежду тях. Не знам защо й предлагате допълнителни имена с буквата А. Сигурна съм, че е разгледала всички варианти и е харесала тези 4. Предлагането на Александри, Аниели, Алиси и т.н ми се струва напълно излишно.

# 35
Може би, защото четирите имена им се струват мъжки, груби, остарели?

# 36
Много е странно някой да смята Аделина, Андрея за остарели, когато тези имена се разпространиха последните 30 години и продължават да се избират от родителите.
Антония беше позаглъхнало, но се възражда. Като изключим Андрея става въпрос за класически имена, които никога не биха се възприема като остарели. Освен това са звучни и лесни за чужбина. Единствено Адриана сякаш срещам рядко.

# 37
Една приятелка се представя така: "Казвам се Мариана със 'а". Та и за Адриана/Адрияна може да има подобен проблем.

Антония/Антоанета, силни имена с исторически заряд,
Адел не ми е нежно, но Аделина много нежно се е звучи, придобива популярост като, че ли?

Андреа в някои страни е мъжко име. Андрея с "я" ми е по-трудно да възприема, първата асоциация и е като женски вариант от Андрей. В чужбина Аndrea e популярно и за жени.

Какво мислиш за Ариана?

# 38
Ха, и аз бих предложила Ариана, обаче бирата разваля името тук в България сякаш. 😭

# 39
Може би, защото четирите имена им се струват мъжки, груби, остарели?

Случаят е че, не ви питат това Simple Smile
Ако не ви харесват, отидете в друга тема.

# 40
Но аз не съм предлагала нищо.
Предположих защо други го правят.
И не, никой няма да спести мнението си, независимо дали харесва или не дадено име.
Тази идея да се отбягва дадена тема, защото трябват само приемливи за автора мнения, е несериознола и по детски.

# 41
Аделина ли е грубо, мъжко и остаряло име? Иначе авторката иска мнения за избор от 4 имена между които се колебае. Да й се предлагат безумни и изсмукани от пръстите имена като Аниела и Ариана е смешно.
Не става въпрос да се отбягва темата, ами да се пише по поставения въпрос.

# 42
Аз не съм предлагала Аниела, просто го изброих сред още две-три, които ми харесват с тази буква. Нищо повече. Защо все някой намира с какво да се заяде?

# 43
Никой не се заяжда мисля. Просто споменахме, че ако някой каже че се колебае между две имена, да и се предлага алтернатива е липса на уважение и извън темата.

# 44
Аз точно това пиша - че нищо не съм предлагала.

Общи условия

Активация на акаунт