Вадене на трета сливица във Варна

• 168 348
  • 662
  •   1
Отговори
# 315
В понеделник посетихме д-р Папуров.
Беше изклю4ително любезен и  внимателен.Изписа на малкия сироп и капки за седмица,а след десет дни ни вика на контролен и тогава ще се реши за сливицата.
Неговото мнение е да не се вади,защото по4ти на 90% рецидивира.4ак в пубертета третата сливица из4езва и проблемите минават.Мнението му е да се следи ,третира и това.Но,все пак ако прави  много проблеми и гной като сега май ще се разделяме рано  рано с нея.
Тази сти4аща се гной уврежда бъбреци и сърце  Confused

# 316
Вали, точно така е, трета сливица увреждда много неща. Нашата не събира гвой, никога не е, само пречи при сън. С какво да се третира? От нищо полза не видяхме. Твоето детенце е много малко за вадене, ама моята точно сега и е времето.

# 317
Като минем на преглед ще пиша пак.
На мен същият лекар на стари години/преди десет/ ми махна вси4ки сливици.
Бяха в траги4но състояние от инфекции и др.Сраснати със задната стена на  гърлото и ги късаше направо.Аз нали бях в съзнание и гледах.Като пилешки дроб4ета изглеждаха.Сори за цветущото обяснение Embarassed.
Не искам и детето да страда  като мен с години Confused
Дано ни оправи този доктор Praynig

# 318
И ние посетихме в събота Войчева.Наистина е страшно мила и предразполага децата,тове е много важно.Както си и мислех се оказа трета сливица- втора степен и то при положение че сме пили антибиотик преди това и се очаква да се е прибрала малко. Според нея трябва да се махне,поради отитите които правим и то винаги на едно и също ухо.Изписа ни хапчета за смучене и капки за нос,понеже ни се стича постоянно секрет.Каза ако решим  изчакаме есента и да пробваме с 10 дневно море дали няма да се успокоят нещата,но едва ли.
В чуденка съм,но май ще вадим newsm78.То се измъчи детето неможе да диша и вечно с отворена уста,ще се удоши някой ден докато се храни  ooooh!

# 319
Пипи, аз ти писах на лични, ти тук си отговорила.
На нас нищо ни каза за степени, тогава беше на мнение, че не е за вадене, но ето ние още си хъркаме. Изкапахме капките, изсмукахме хомеопатията- нищо.
Моята като е права няма проблем, докато е будна също- интересно започва да хърка в момента, в който заспи. Но е голямо наказило. След празниците ще направим още 1 консулт и определено мисля да вадим.

Още нещо се сетих- снощи нещо се мачкотехме и забелязах, че в едната и ноздричка има доста повече място, едната изглежда по- тесничка вътре? Там ли се гледа сливицата??? Да не би пък да имаме изкривена носна преграда  newsm78

# 320
  • Варна
Момичета, Войчева преглежда ли по ЗК? Имам направление за УНГ, понеже Щерева иска пак да види дъщеря ми, но се чудя дали да не отидем направо при Войчева (а не искам да си гърмя направлението).

# 321
Може би, обаче  в Окръжна, защото в Майчин дом е само свободен прием.

# 322
  • Варна
И ние в темата със този проблем. Вчера бяхме на преглед при Мутафова, утре при Габровски. Сина ми е на 2 г. 6 месеца. Кажете ми моля ви има ли в темата майки на по-малки от 3 годинки дечица , чиято трета сливица е била оперирана. Март месец три пъти лежахме в болница.Писна ми вече. Възможно ли е заради една трета сливица да изреждаме постоянно бронхити, червено гърло и т.н. С ушите не е имал проблем обаче. Но вдига ужасно високи температури. Последния път мина 40 градуса като влязохме в болница.

# 323
Vali,би ли споделила какви капки ви изписа Папуров и какъв сироп.Ние също ходихме при него преди два месеца и ни изписа капки Коларгол,по -висок процент и сироп на фирма Санте верте-той е билков.
Ходихме и на преглед при Милков,той твърди,че сливицата не е за махане,но детето е с постоянна хрема,която понякога прераства в кашлица.Чудя се ако причината не е в третата сливица-тогава къде е?
Вземахме секрет от носа и той е отрицателен.
И аз като Raja Nikol си мисля и за изкривяване на носната преграда.Знам,че е добре да се направи ринометрия,за да се види точно къде е проблема,но незнам във варна дали правят.75656476887

# 324
Коларгол бяха и нашите капки ,но от 5% и сироп на д-р Тайс.Бяхме го по4нали от предния ден.
След днешният преглед извода е:
Никакви заводски капки и антибиотици /само при сериозна нужда/.
Яко каляване със сладолед,газирано,смяна на климат,и т.н.
Сливицата е ужасна и ако  на есен е отново толкова проблемна ще се вади.На д-ра хи4 не му се иска,но каза 4е няма смисъл детето да страда.
Сега отново си накашля ,но облек4авам с вадене на секретите през носа с Бейби Вак.
Доволна съм от д-р Папуров Hug

# 325
  • Варна
Следващия Четвъртък сме на операция при доктор Габровски в МЦ Варна. Някой оперирал ли си е детето в тази база и какви са впечатленията ви за там. Иначе за доктора изчетох всичко и знам че е от най добрите.

# 326
*Pukanka*, и аз като теб четох, четох, и вчера заведох моя син при Габровски. При нас явно операцията не е належаща, но е препоръчителна ( Габровски каза - като се настроите психически, обадете ми се) . Ще очаквам с нетърпение отзиви на мами с лични впечатления от неговата работа, а и от теб, разбира се, след като ви мине операцията ( стискам палци от сърце да  е бърза, успешна и лека). За центъра знам, че е с най-модерната техника в града, Габровски се похвали, че работи там с най-добрите анестезиолози и т.н.

# 327
  • Варна
Понеже в Четвъртък ни е операцията в МЦ Варна, моля ви някой ако е минал за операция от там да каже как протича приемането, операцията и престоя. Много се притеснявам и ще се побъркам направо. По телефона останах с впечатление от доктора че ще наредят и упоят всиЧки деца наведнъж. Shocked Искат ми и панадол свещичка, това за какво? Казвайте че съм шаш.

# 328
  • Варна
Свещичката Панадол може би е за обезболяване след операцията. С друго не мога да помогна засега.

# 329
  • варна
 Преди 3 години ни правиха манипулация във МЦ Варна, бих казала, че беше съвсем като ново всичко вътре, и по всички правила на медицината - с терлици ,маски и т.н.хигиената беше на високо ниво определено. Но не вадихме сливица, и затова не мога да кажа как протичат нещата конкретно.
 На баткото  махнахме сливици когато беше на 3г и половина при д-р Шиваров - в Окр.б-ца и много бързо приключи всичко - отидохме към 9ч и в 13ч вкъщи вече ядеше най-спокойно. Не го болеше нищо, кървене нямаше изобщо след операцията, само малко лиги ,които спряха за около 2часа до към 11-12ч и после ни изписаха. Най-гадно беше за мен да го гледам под упойка.

Общи условия

Активация на акаунт