Вадене на трета сливица във Варна

• 168 359
  • 662
  •   1
Отговори
# 300
Доколкото знам Войчева работи и на друго място, всички мои познати обаче са вадили в Майчин дом, може би защото е по- малко стресиращо като обстановка там...и аз се колебая, къде другаде работи Войчева, знае ли някой?

# 301
  • Варна
Окръжна болница.

# 302
  • Bulgaria-Italia
Благодаря отново за куража, който ми даваш Kasier, а какво вкусотии имаш....

Мисля,че трябва да добавя и „рецепти за извадени сливици„
Дъщеря ми си направи малък рецептурник,с описание на нещата ,които е яла след операцията .
Готвим ги и сега,например онзи ден готвих „пиле с ориз-извадени сливици„  Laughing
Дано се разминат с операция дечицата,но наложи ли се-Не се двуумете!!!!

# 303
А наистина, сега се замислям, кога започват да си ядат нормално след ваденето?

# 304
Още на следващият ден. Единствено е добре да се избягват сухари, солети, твърди бисквити, които могат да драскат гърлото, но през първите 2 дни.

# 305
А каква упойка се ползва, знаете ли? Аз разбрах, че само райски газ, в другата тема за трета сливица пишат, че е венозна и с интубиране. Така ли е?

# 306
  • Bulgaria-Italia
Още на следващият ден. Единствено е добре да се избягват сухари, солети, твърди бисквити, които могат да драскат гърлото, но през първите 2 дни.

Ако е само 3та сливица  Peace
На нас ни извадиха и трите,раната беше много голяма.Така,че ни бяха нужни малко повече от десетина дни  Peace

За упойката нищо незнам,дори не съм питала.
Просто се доверихме на Войчева  Hug

# 307
  • Варна
при нас първо й дадоха сокче,което я поупои,после я вкарах в операционната,и там й слагат венозно упойка и я интубираха...за вадене на трета сливица,а също и я поставиха на монитори да й следят показателите,през цялото време й чувах сърцето като бие...като я изведоха беше с абокат.това беше в Майчин дом

# 308
Какви са тези цифри?
Ние платихме по 130 лв/ и двамата с мъжа ми си махнахме сливиците при Войчева в МД/.
Плаща се на касата, издават ти и документ, не е на ръка на лекарите.
Това е с направление по ЗК, реално си плащаш упойката и избора на екип.

# 309
Здаравейте, и ние извадихме вече третата сливица при д-р Войчева - препоръчвам с две ръце!Тази жена ми върана вярата в докторите след 5 месеца ходене по мъките при кой ли не.
Вики не разбра нищо - което е много важно да не се травмира детето. Дадоха и сокче да я упои и така и направиха изследвания и сложиха абукат.Упойката е райски газ - тестове предварително не се правят, защото се подава на малки дози и анесезиолога може да реагира ако види нежелана реакция.След операцията ако е необходимо сестрата дава обезболяващи - при нас 2 пъти .
Детенцето се наспива и след преглед си отива вкъщи.
Доплатихме 130 лв.в Майчин дом - помолих за фактура и да опишат за какво са тези пари (защото се осигуряваме и в частна здравноосигурителна компания и те изискват документ) и ми написаха ВИП условия и придружител.
Извинявам се за дългия пост, но като знам аз как се притеснявах се надявам малко инфо да успокои някоя мама.

# 310
ElEm, много се радвам, че всичко при вас е минало гладко и безпроблемно. Леко възстановяване!
Кои изследвания правиха след сиропчето? Кръвна картина ли? Защо се слага абокат, след като е с райски газ?

# 311
Благодаря, дано свършат вече тези  постоянни сополи и кашлица. Да кръвни изследвания правят, а през абуката слагат обезболябащите .

# 312
ElEm, много се радвам, че всичко при вас е минало гладко и безпроблемно. Леко възстановяване!
Кои изследвания правиха след сиропчето? Кръвна картина ли? Защо се слага абокат, след като е с райски газ?

Hugи тук се намерихме
И ние сме така,снощи като се прибрахме след участието ревнахме от ухо,тази сутрин сме с 38,5 и ходихме при Жеков.Сега сме на антибиотик.Май ще вадим сливица,то такова хъркане направо ужас и все хремава.

# 313
  • в джунглата
И аз да се включа, райския газ е една от съставките които се използват за пълната анестезия, не става без абокат и без интубация. И ние сме вадили трета сливица при Войчева и аз я препоръчвам.

# 314
Пак съм на тази вълна, няма да почвам противоалергичните, категорично отхвърлям тази вероятност.
Записвам си час за втори преглед и твърдо ще вадим. Снощи спа ужасно милата, рита, фъчка се ...това е мъчение.
Но понеже чета и софийските мами- да ви питам:
- при тях почти винаги слагат макарички, тук не съм чувала да слагат-
- там вземат и венозна кръв за изследвания, а във Варна?-
- една мама там споменава, че преди ваденето са правили тимпанограма, а тук?
Последното, което ме притеснява- при първия преглед Войчева забеляза, че сърчицето и бие много бързо, след 10- тина мин. пак я слуша, каза че е по- добре, но мен това много ме гложди от тогава. Личната каза, че ще направим кардиограма, но дали е достатъчно. И двете бяха на мнение, че се чува толкова силно, защото е много слабичка и с крехка структура. Меря и пулса докато спи- около 80-85, не спир ада се движи и бяга...като чуха това и двете докторки се успокоиха, но аз не...

Моля ви разкажете пак- как протича ваденето- от изследванията до връщането на детето, дано не досаждам, много ме е страх  Cry

Общи условия

Активация на акаунт