Вадене на трета сливица във Варна

• 168 093
  • 662
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Здравейте! След две седмици Д-р. Мутафова ще отстрани третата сливица на малкия в Терапията. Какво мислите за нея, като специалист УНГ и за обстановката там?

smile3547

# 46
  • Варна
Д-р Мутафова оперира сина ми през м.юни тази година.Многа мила и внимателна жена.Предупреди ни обаче,че при него може да има рецидив и да се наложи повторно отстраняване на третата сливица (дано да не стане Praynig).За Терапията нищо не мога да кажа,защото Месру го оперираха в "Майчин дом".el-el,не се притеснявай и успех!

# 47
  • Варна
Благодаря за този отговор.  Дано при вас не се налага повторна операция. БЪДЕТЕ МНОГО ЗДРАВИ! newsm10

# 48
  • Варна
А някой вадил ли е сливици с местна упойка /на дете/?

# 49
А някой вадил ли е сливици с местна упойка /на дете/?
Здравей, на дъщеря ми и извадиха третата сливица с местна упойка.
Ходих при много специалисти в продължение на 3год.Всички ми казваха, че трябва да я извадим и то веднага, но никой не ми гарантира, че няма да се появи наново.Приятелка ме насочи към доц.Христов, завеждащ отделение на УНГ-Окръжна болница.При първият преглед ми каза, че за да я извади трябва да изчакам още, защото още не е "узряла за вадене" това го чувах за първи път.Обясни ми , че ако я извади сега след година две ще се появи наново.Изчаках близо половин година и  на 04,10,2003г я извадихме.Ваденето продължи точно 15мин. и след задължителните два часа наблюдение в болницата се прибрахме в нас, да яде сладолед.От тогава дъщеря ми се чувства отлично и сме изкарали само две настинки за това време. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Извинявам се за дългия пост, но исках да споделя това с вас, защото единствено доц.Христов ми обясни,че трябва да се изчака подходящото време за вадене на трета сливица.
Дано при всички дечица всичко мине така добре, както беше с нас. Praynig

# 50
Аз обиколих почти всички УНГ специалисти във Варна. За д-р Русев чух, че е много добър както за деца, така и за възрастни. На моя приятелка детето го оперира д-р Мутафова, но след една година, сливицата пак порасна. Чувала съм че и при други деца се случва това. Вече две години, откакто малката бе оперирана от д-р Русев -  нямаме здравен проблем. Горещо го препоръчвам - кабенета му е на ул. Кап. Райчо 54, тел. 609 652.

# 51
Здравейте,момичета.Сега се натъквам на темата,защото отскоро разбрах,че имаме проблем с третата сливица.Дъщеря ми е на 3 г. и 4 мес.Откакто тръгна на детска градина започнаха хремите ,сополите /гъсти жълто-зелени/и кашлицата.3 дни в градина , а после седмица у дома и недоизлекувана хайде пак в градината.Не бях чела темата ви ,затова отидох при д-р Чамурлийски/видях,че водят деца при него и така реших да заведа и моето ,без да имам препоръки за него./Докторът е около 50-годишен,изглежда опитен и внимателен.Каза,че "сливицата е на границата"за вадене,степени не е казвал,ушите не са възпалени,отити  и ангини засега/да чукна на дърво/не е правила.
 Препоръча ни да чистим нослето от секрети с преварена вода и сода ,да пие чай от живовлек,босилек и мащерка и да правим инхалации над чайник с вода и сода-само това.След седмица пак сме на преглед.
 Въпросът ми е дали е достатъчно това лечение и дали имате лични впечатления за д-р Чамурлийски/ул.Македония,номер 43,ет.1 е кабинетът му/.Моля за съвет .

# 52

Препоръча ни да чистим нослето от секрети с преварена вода и сода ,да пие чай от живовлек,босилек и мащерка и да правим инхалации над чайник с вода и сода-само това.След седмица пак сме на преглед.
 Въпросът ми е дали е достатъчно това лечение и дали имате лични впечатления за д-р Чамурлийски/ул.Македония,номер 43,ет.1 е кабинетът му/.Моля за съвет .

За лекаря лични впечатления нямам, но щом не бърза с операцията е добре.
Дали е достатъчно лечението ти сама ще разбереш от това как се повлиява детето. Аз не бих бързала с операцията. Peace

# 53
  • Варна
Повдигам темата, с надеждата че ще включат още мами от Варна с препоръки за лекари  Praynig
Изчетох всичко което намерих във форума за тази трета сливица и хич не съм обнадеждена, че скоро ще се справим с тази задна хрема и хъркането. Но най-ужасно за мен е страшното кашляне всяка нощ по 30-40 мин. Детето вече плаче от нея.Освен това все ми дърпа за ръката да му бъркам в ушенцето, явно го сърби, което ме притеснява доста.
Тъй като е малък се надявам да попаднем на лекар, който да предложи някакво лечения да го облекчим. Днес отивам за направление.

# 54
Здраейте мами! Темата отново се активира и аз се включвам да споделя. Една от мамите е писала за доц. Марев и моето мнение е че ако се колебаете към кого да се обърнете за стабилно мнение е доц. Марев. Значи този човек ме разпита много подробно, прегледа детето и много обстйно ми обясни, че не трябва да се вади сливицата на синът ми. Бях ходила и при други УНГ специалисти, но никой не ми обясни защо трябва да се вади и какви са рисковте след това. Така, че успех в избора на специалист!

# 55
  • Варна
teta beta, би ли ми припомнила къде да намеря доц. Марев!
Ето какво стана при нас - след много разговори и четене тук и като прецених че и УНГ лекарите препоръчват профилактика, а ние сме взимали от почти всичко, което сте изредили, решихме с педиатърката да пробваме с АБ. Иначе нито аз, нито тя сме привърженици на АБ. Но пек на втората нощ детето спря да кашля  yu5, а след още една и да хърка Sleeping . И така пихме 10 дни. Преди това съм го водила 3-4 пъти и все е без зачервено гърло, без други инфекции и затова се въздържахме от АБ. Но сега е по-добре и даже съжаляваме, че по-рано не пи АБ да не се мъчи. Та явно Марти ще си страда от трета сливица и това е.
Ако някой има нови впечатления или опит дали при ранна операция, тази сливица отново се появява, моля да пише  bouquet Flowers Sunflower

# 56
Здравей! За съжаление не мога да ти дам номера на мобилния му телефон, тъй като съм извън БГ, ако може някой от форума да ти го даде , за да го питаш кога и къде му е удобно да прегледа детето. Мен ме извика в частния кабинет на ул. Цар Освободител номера не се сещам, но това е пъвия блок до светофара на окръжна болница, а входът е от ул. Пирин- първия вход . Не работи с направления, за преглед ми взе 35лв. Прецени дали можеш да отделиш толкова пари.
Другия начин да го откриеш е да звъниш в терапията на тел. 30 28 51, това е централата и да те свържат с неговия кабинет, но трябва да си упорита, че трудно се открива най- добре рано сутрин преди да е влязъл в операции.
Това е дано съм ти помогнала с разясненията, ако има нещо питай. Успех!

# 57
  • Варна
Здравей! ..........Това е дано съм ти помогнала с разясненията, ако има нещо питай. Успех!
Много ти благодаря!   bouquet За сега не ни е спешно, но мисля да се възползвам от информацията ти.

# 58
   Нашата педиатърка е против ваденето на сливици,съвременните тенденции били да се изчаква детето да порасне и да превъзмогне проблема.Имало вероятност и от рецидиви и т.н.,а и при моето дете вече няма хъркане и кашлица нощем засега,не знам докога ще е подобрението.
  Да си призная, вече с нищо не лекувам и нищо от препоръчаното не правя/инхалации,промиване и накапване в носа,чай билков/.Голяма съпротива оказва моята щерка,нищо не иска да й правя във връзка с облекчаването на задната хрема,затова и се предадох и зарязах лечението.Радвам се ,че засега е добре,но докога ли...предвид ,че отново тръгна на градина.

# 59
  Здравейте,реших и аз да споделя моя опит.Дъщеря ми е на 5,5години.От три годишна започна с често боледуване,задна хрема, нощни кашлици с повръщане,температури.Помагаше ни само АБ,от хомеопатия изобщо не се повлияваше.Миналата година извадихме трета сливица при д-р Войчева в майчин дом.Работи със здравна каса,там си платихме 120лв. само за упойката.Операцията мина много добре,детето е дори с приятни спомени,защото първо я упоиха със сокче.Това й беше много интересно,не усети боцкане и т.н.Д-р Войчева е много внимателна и мила към децата,преглежда в окръжна - УНГ.След операцията сме ходили няколко пъти при нея и тя ни преглежда безплатно.От тогава Мартина е добре,цяла зима не е изкарала нито един вирус,но сега пък имаме проблеми с алергиите... ConfusedКакво да се прави,все нещо трябва да има.За алергиите ходим при проф.Кисьова.Ако някой се интересува от д-р Войчева тел.0888/869538.Доволна съм и от Русев,но той има проблеми със здравната каса,във военна болница имахме дата за операция при него,но анестизиолозите му отказаха да й сложат пълна упойка.Бяхме си платили за това Mr. Green!!!Естествено Русев отказа да оперира дете с местна упойка пък и ние нямахме желание.Смятам,че това беше номер насочен към него - способен е и му завиждат!!!

Общи условия

Активация на акаунт