Вадене на трета сливица във Варна

• 166 837
  • 662
  •   1
Отговори
# 570
# 571
  • Варна
По-горе писахме по темата. От УНГ във Варна Войчева е една от малкото,които го изписват.

Даа, за това определено ще питам Войчева, благодаря! Hug

# 572
А дали има такива душове за деца под 3 г.? Незнам дали ще се справят...може да има опасност за тях някаква. Защото и мъничката ми буболечка влачи все едни хреми покрай нас     ooooh! И лекарката все едно и също изписва...Бактробан, Коларгол....и разни за очи...

# 573
Здравейте,в петък махнахме третата сливица на малката ...
Искам да попитам майките,след операцията вашите мъничета хъркаха ли и колко време,защото от две вечери си похърква и то доста.
Сутринта и гледах двете сливици бяха доста отточни и си мисля,че може би  още раната не е зараснала и е отточна и затова е хъркането...Ще има ли край на тези мъки,..
Лек ден.

# 574
Аз писах по назад.Хъркане има около седмица.Образува се нещо като налеп,а отделно и все пак е рана/травма и си има отток.
Ще мине и след 10 дни ще сложиш ухо до  устата му да слушаш дали диша. Wink

# 575
Благодаря за отговора,наистина започна да отслабва хъркането,на моменти дори се ослушвам дали диша Simple Smile

# 576
Благодаря за отговора,наистина започна да отслабва хъркането,на моменти дори се ослушвам дали диша Simple Smile
;

Ох, благородно ви завиждам, че вече сте извадили. Моята почти не боледува вече, на 7 ще стане другия месец, затова не извадихме, но нощем си спи с отворена уста  Confused Хърка само ако и е запушен носа, ако всичко е наред не хърка, но устата и е отворена....много ме тормози това, но не мога да се реша да я извадя  Sad

# 577
  • Варна
Като затвориш устата спи ли спокойно?

# 578
Като затвориш устата спи ли спокойно?

Е, размърдва се, усеща ме, но да...спи си

# 579
raja_nikolАко не ти боледува не си го причинявай няма смисъл . Тя после се свива след 7-та годинка,

# 580
raja_nikolАко не ти боледува не си го причинявай няма смисъл . Тя после се свива след 7-та годинка,

Точно затова и аз се отказах, благодаря ти, че ме успокои  Heart Eyes

# 581
Здравейте! Тъй като преди месец бях в голяма дилема след близо 6годишна борба да спасим сливиците на голямата ми дъщеря, заради новото попълнение в семейството вече нямах много опции, понеже се редуваха бактерии, вируси и комбинации и не можех да опазя малката, а и се опасявах, че вече се отразява на слуха. Та дилемата беше само трета или и трите да се махат. Ходихме и за аудиограма и точно на време може да се каже съм я хванала.
Много рових и търсих информация за този нов метод, дори изчетох статии и научни обяснения за този уред, и дори гледах филмчета какво точно представлява, тъй като единият УНГ при който бяхме като довод против изтъкна "горенето". Има голяма разлика обаче между лазера , който аз наричам горелка и този метод с плазмата,който функционира при 40-50 градуса Т. и всъщност коагуира /пресича/ белтъка и едновременно махасливицата и запечатва, за това се и води "безкравен".
Взех накрая решението след среща с Д-р Илиев, който ме обнадежди и убеди в предимствата. Въобще не става дума за пари след като е за здравето на детето ми, но наистина 500лв. е накрайника с избор на екип. Оперира в екип с Доц. Недев, но операцията я извършва Д-р Илиев. Изследванията верно се правят с направление от личният, и дори си доплатих един -два показателя, понеже не се поемали от здравна каса. Аз лично изкарах и кръвна група дори.
Хоспитализацията е по здравна каса, и ако не се лъжа и една сума за операцията се поема от нея.

Сега по същество за самата операция. Дъщеричката ми беше много ентусиазирана и смела , естествено, защото си нямаше на идея какво точно следва, но факта, че ще яде сладолед и ще получи подаръци след това , а и че щяла да се похвали, че е здрава вече:))) бяха добър стимул. От влизането и в операционна с упояване, операция, събуждане, близо час съм треперила отпред, докато към 40-тата минута не излезе доктора и ми показа огромните сливици, по които не се виждаше почти кръв и каза, че всичко е нормално . А аз много се тревожех понеже тя ми е правила страшни ларингитни пристъпи, и всички тестове са отрицателни, което за мен предполагаше химически алергени, но това няма установяване и я пазин по призумция. Дори и биха урбазон за всеки случай и задължително и важно е преди и след операцията 4-5 дни поне да се пие антиалерген. Има един доста силен ново поколение, което ни изписа УМГ Д-р Гавраилов - Фортекал. Като я изкараха от операционна милата кашляше заради тръбичката в гърлото и стенеше, и толкова мъчно ми беше да я гледам така. Прехвърлихме я на леглото и аз хукнах да и пазаря и да нося подаръка естествено. Когато се върнах след два часа, тя вече седеше в леглото и си играеше и не спираше да плямпа, макар да бяхме написали специално картончета с глаголи и действия като "играя, пия, тоалет..'" за щото се предполагаше, че нама да може да говори.
Пазенето е седмица-две след това докато побелее /хване коричка/ до тогава се пази, за да не се инфектира  и се обели- тогава вече е зарастнало.
Няма да сипя суперлативи, но за мен Д-р Илиев е не само добър специалист, но и човечен и внимателен, дъщеря ми само като го видеше и на устата и цъфваше голяма усмивка, дори и след операцията Simple Smile. Горещи препоръки и огромна благодарност от мен!  bouquet

Надявам се този пост и цялата информация да са от полза на други, които се чудят кой метод и доктор  да изберат. Реших да го напиша, онеже аз не намерих много отзиви за този метод, когато имах спешна нужда.
Успех на всички и здраве желая за напред!

# 582
nadja_rНадя благодаря ти. изключително полезна информация.
Ние ходихме при д-р Войчева и тя каза че засега няма да махаме сливиците и че иска да ги види болни за да прецени. Размина ни се засега.  Laughing

# 583
Четох,четох препоръките за доктор и сякаш клоня към д-р Войчева ,но все още повече ми е притеснението за самата операция ,отколкото лекаря ,който ще избера.Дъщеря ни е на 16г .Днес я водихме по спешност при джипито и тя каза ,че има абсцес на сливицата,който по всяка вероятност трябва да се цепи,защото има опасност да слезе надолу .Ужасно съм притеснена и не знам на кой свят съм.На някого налагало ли му се е да прави такава хирургична намеса и къде я направихте?Ще съм благодарна за всеки отговор .

# 584
Нашите мъки сякаш край нямат,на 29март махнахме третата сливица,три вечери спа безшумно,после пак почна похъркването...Детенцето ми се измъчва,сънят и е непълноценен,имакървави пипенца в нослето.Докторката казва че не е от сливицата а е нослето и ни изписа Макситрол капки.Някой имал ли е такива проблеми след операцията,ще се радвам да сподели...

Общи условия

Активация на акаунт