Вадене на трета сливица във Варна

• 166 823
  • 662
  •   1
Отговори
# 585
Привет и от нас! Махнахме 3-та сливица, за щастие не се наложи да слагаме тръбички в ушичките.Беше огромна и след отстраняването й, задържаната течност изтече от едното ухо. Ще видим другото как е. Но сега сме пак болни, 3 седмици след операцията и след 1 седмица на градина. Похърква си, ама не много, нощем. Ще видим по- нататък как ще бъде. Операцията мина леко, като се изключи излизането от упойката. И е добре да има мъж наблизо, че иначе незнам как щях да успея да го нося на ръце и да го укротявам с моите 50 кг.

# 586
Здравейте, моля някой да сподели как минава операция на трета сливица при д-р Войчева в Окръжна болница. Ако може още от приема на пациента, ще съм благодарна.
Има доста писано за д-р Войчева, но ще се радвам да споделите и впечатления.

# 587
Писала съм всичко подробно за д-р Войчева и махането на 3-та сливица при нас малко по-назад.
Ако имате и други въпроси,питайте.
1.Предният ден ПКК,СУЕ,преглед от педиатър.
2.Оформяне на всички документи.
3.Гладни,жадни в 8 часа на следващия ден.
4.В 9.10 сироп,9.30 към операционната да надуем балони  без рев и съпротива,в 9.55 при мен в стаята.
5.Следва тръшкане,рев  и други екстри като повръщане може би и към 12 ч  всичко е ок.
В 13.10 ч изписване.
6.Нагъване на баница в 14 часа,а към 18 искаше и пържоли и да играе навън.
Перфектна докторка.Като се сети от време на време казва ,че много я обича и иска да го водя пак при нея да я целуне.
Анестезиолог-нямам думи и за него и за целия екип.Перфектно отношение и към  детето и към мен.Тръгнахме си с  балони  за спомен.

# 588
  • Варна
Някой знае ли дали и къде преглежда д-р Габровски с направление?

# 589
До колкото чух Габровски е само в Майчин дом, но се съмнявам да работи с направления

# 590
При д-р Войчева за прегледи преди операцията в Майчин дом ли ходите?

# 591
  • Варна
Здравейте!
Много съм объркана и моля за съвет.
Дъщеря ми - 3 г. има симптомите на увеличена трета сливица: хъркане, дишане през устата, постоянно запушен нос, а от месец и намален слух /доказан с тимпанография или -метрия/.
На консулт сме при Д-р Банова, която твърди, че третата сливица е за вадене. Не се съмнявам в професионализма и, но от други хора и доктори включително, получавам различни мнения - да се изчака детето да отрасне, т.к. е много вероятно, ако я извадим на тази възраст да има догодина отново проблеми с трета сливица.
Та, въпросът ми е не Да вадим или да не вадим, а по-скоро молба да ми препоръчате доктор, който да прецени дали е възможно въпросната сливица да не се вади, т.е. да не е краен в заключения след преглед.
Дано съм се изразила правилно. Струва ми се, че Докторите и най-вече хирурзите са силно ЗА да се вади тази сливица, но спорен е въпросът от какво е продиктувано това, а майките са силно против. Аз лично искам несубективно мнение, за да мога да взема решение.

# 592
  • в рaя
Емили, слуха когато беше здраво детето ли го проверявахте или когато е било болно?  Защото ако е болно е нормално да е намален слуха. Моя приятелка беше в така дилема за сина си и след обикаляне на всички светила във Варна случайно попаднаха на някаква УНГ специалист в курортна мисля беше, но трябва да я питам със сигурност. Тя ги увери, че трябва да изчакат и не е толкова належащо да се вади, че именно ако сега се махне може да се появи пак и така изчакаха, детето стана на 7 г. и всички проблеми със сливицата изчезнаха. Дано и при вас така се получи и се разминете с ваденето на сливицата.

# 593
Emilly, големият ми син имаше 3 сливица- всички симптоми+ чести отити и един път и алопеция (опада му част от косата). Ходихме при Д-р Сапунджиев в Терапията,по препоръка на личната. Той му прави тампонография и се оказа,че има налягане в ушите и намален слух.Той обаче е против ваденето на сливици.каза, че сливица се вади само, ако има намален слух или сънна апнея (да спира да диша през нощта). Каза да третираме с хомеопатично аграфинутанс и на 2 месеца да ходим на преглед и ако се подобрява слуха няма да оперираме.
След поредния отит,аз поисках да отида при друг доктор за различно мнение и посетихме д-р Войчева в УНГ Окръжна болница.  тя като го вида, каза, че сливицата е 3 степен по големина, по-голяма не може да бъде, че хомеопатичните не влияят и само се мъчи детето. насрочихме дата за операция и вече 1 мес. е без 3 сливица и за сега само положителни резултати забелязвам. Не съжалявам,че я махнахме, но аз наистина изчаках да стане крайно наложително.

# 594
  • Варна
Здравейте!Търся лични впечатления и по-точно за опериране на сливиците за д-р Петя Генова(предната фамилия Петрова).Преглежда в Терапията-тя е категорична, че трябва да извадим трите сливици заради високо АСТ.Ние също клоним към операция.На пръв поглед като човек много ми хареса-първият специалист, които постави диагноза и се аргументира последователно, но нямам информация като хурирг.Знам само,че 10 години е работила в Израел.Някой вадил ли е сливици при нея?Ходихме и при д-р Сапунджиев-според него трябва да се изчака, но аз не искам да чакам повече.Колкото и да ме е страх мисля да насрочваме скоро дата.

# 595
  • Варна
Здравейте отново!Последно насрочихме дата след 10-на дни при доц. Сапунджиев за вадене на трите сливици.Моля за повече инфо мамите, които са оперирали децата си при него да ми пишат как протича операцията, какво да очаквам след това и всичко каквото се сетят ще ми е от полза.Прочела съм каквото намерих в нет-а, но не се чувствам подготвена или по-скоро ме е страх(най-вече от излизането от упойката).Викат ни един ден по-рано сутринта в болницата-малко ми странно защо, но както е казал лекарят.Ще съм благодарня на всички, които се отзоват.

# 596
  • ...на безопасно
Момичета, обяснете ми реда какъв е.
Кой изпраща за операция? Личният или УНГ? След колко време ти насрочват дата за операцията?

# 597
  • в рaя
Дойде време и ние да търсим съвети в тази насока Sad Искам да ви помоля за координати на лекар, специалист УНГ, който да провери третата сливица, да каже какво е положението, степента, да провери слуха и всичко, което е необходимо да се знае за тази сливица. Мими спи отдавна с отворена уста, поти се нощем по главичката дори да не е топло, често боледува от ангини, хърка, но никой не ни посочи третата сливица като виновник. Напоследък ми се струва, че не чува добре. След последното боледуване УНГ-то каза, че е възпалена, но не ми допадна като доктор и не искам да повтаряме при него. За сега не мисля за вадене, но искам да знам тя ли е и нея ли ще лекуваме. Какво всъщност се изследва/гледа и т.н.? Надявам се да ме насочите Hug

# 598
  • Bulgaria-Italia
Дойде време и ние да търсим съвети в тази насока Sad Искам да ви помоля за координати на лекар, специалист УНГ, който да провери третата сливица, да каже какво е положението, степента, да провери слуха и всичко, което е необходимо да се знае за тази сливица. Мими спи отдавна с отворена уста, поти се нощем по главичката дори да не е топло, често боледува от ангини, хърка, но никой не ни посочи третата сливица като виновник. Напоследък ми се струва, че не чува добре. След последното боледуване УНГ-то каза, че е възпалена, но не ми допадна като доктор и не искам да повтаряме при него. За сега не мисля за вадене, но искам да знам тя ли е и нея ли ще лекуваме. Какво всъщност се изследва/гледа и т.н.? Надявам се да ме насочите Hug

Д-р Войчева!

# 599
  • в рaя
д-р Войчева преглежда или само оперира? Защото преди няколко месеца ходихме при нея и тя ни каза, че с толкова малки деца не се занимава, НО тогава не знаехме за третата сливица, а тя изобщо не ни прегледа, препрати ни към неин колега, за който нямам думи  Tired
Тя не преглежда по ЗК, нали?

Общи условия

Активация на акаунт