Вадене на трета сливица във Варна

• 166 820
  • 662
  •   1
Отговори
# 600
  • Bulgaria-Italia
д-р Войчева преглежда или само оперира? Защото преди няколко месеца ходихме при нея и тя ни каза, че с толкова малки деца не се занимава, НО тогава не знаехме за третата сливица, а тя изобщо не ни прегледа, препрати ни към неин колега, за който нямам думи  Tired
Тя не преглежда по ЗК, нали?

Работи по здравна каса ,но не знаех,че не работи с малки деца .Моята дъщеря беше на 7 годинки като я оперира.Друг специалист,освен нея не мога да препоръчам  Rolling Eyes

# 601
  • Варна
Здравейте!Препоръчвам Доц. Д-р Сапунджиев- преглежда в ДКЦ "Света Марина"-не работи със здравната каса.Препоръчва операция-само, ако наистина се налага.

# 602
  • Canada
Здравейте и от мен,
втори път минахме през тази процедура с малкия ни син. Този път вадихме трета сливица при д-р Войчева в ОкрБ с избор на екип. Доплатихме 150 лева, но според мен и без избор на екип щеше да е абсолютно същото. Докторката има чудесно отношение към пациентите и определено не се влияе от това дали си с избор или не.
При нас се стигна до вадене на трета сливица не защото боледуваше малчо. Даже напротив. Всички го смятаха за изключително здраво дете, тъй като той не прати отити, нито ангини, нито нищо. Вярно е, че си имаше почти постоянно хремичка, но тя видимо не прерастваше в нищо. До пролетта, когато установихме, че не чува добре. Изследвахме слуга, тимпанометрията показа напълно плоска крива, тоест силно намален слух. Тогава мерихме при д-р Марио Милков. Докторът гледа, мисли, и прецени, че първо трябва да опитаме с капки и разни препарати и да изчакаме лятото. Действително лятото се подорбиха нещата. Правихме пак тимпанометрия - отличен слух. Дойде есента - при първата лека хрема малкият пак спря да чува. И тъй като д-р Милков беше казал, че ако се случи пак така - директно ще вадим трета сливица, ние не се мотахме, ами се свързахме с д-р Войчева.  Тя потвърди, че той не чува добре и установи изменение в тъпанчето на дясното ухо. Насрочи спешна операция за след 2 седмици и вчера преминахме операцията. При операцията са установили серозен отит. Доста кофти диагноза, за която повечето хора не са чували и лошото е, че късно се хваща. След вадене на третата сливица, са изкарали много желеобразен секрет от ухото - това бил серозния отит, при който няма болки, нито други симптоми освен оглушаване. Не е сигурно, че слухът ще се оправи само с тази операция, може да се наложи и слагане на макарички. Но доктор Войчева е обнадеждена и ние силно се надяваме това да се размине... Praynig Praynig Praynig

В интересн на истината самата процедура премина различно от преди с дъщеря ни. Предполагам, че опира до дете. Нямаше никакъв проблем или стрес и в двата случая. Излязоха от упойката без проблеми, с малко рев. Но малкия и вчера, и днес е доста крив и много отпаднал.

# 603
  • в рaя
karelia79, моля те сподели за д-р Марио Милков - този от Св. Петка клиниката ли е? Слуха с направление ли се изследва? Дано при вас да се оправи без макарички и да му мине бързо на малкия

# 604
  • Canada
karelia79, моля те сподели за д-р Марио Милков - този от Св. Петка клиниката ли е? Слуха с направление ли се изследва? Дано при вас да се оправи без макарички и да му мине бързо на малкия
Ами да ти кажа честно, ние взехме направление, но на практика аудиометрията се заплаща. Де факто, направлението покрива само прегледа. Мисля че доплатихме 25 лева за аудиометрия или тимпанометрия - не помня кое точно. Да, докторът е същият. Много внимателен и готин човек. Peace

# 605
Имаме час за операция при Сапунджиев в Св. Марина след 2 седмици , моля ви споделете как точно преминава през цялото време ли сте до детето? Как излизат от упойка? Доплаща ли се нещо за операцията когато сте с направление?

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 15:52 от alqq

# 606
  • Варна
Здравейте!Излизането от упойка е индивидуално,Когато дойде време за упойката вземат детето, Вие не сте допусната до операционната, след операцията Ви го водят на легло все още под упойка, но събудено.Много е важно след операцията да се приемат много течности, въпреки болката при преглъщане.Не сме доплащали нищо.Подгответе се психически, че условията са мизерни.Отделението не е детско, има и възрастни.Ако друго Ви интересува питайте.

# 607
А знаете ли каква е упойката какво представлява? Как я поставят? Като заспи ли детето ви го вземат? Колко време продължава операцията? Пускат ли бащата?   

ПС: доста въпроси имам, освен че се надявам всичко да мине както трябва искам и малкия да не го стерсирам.

# 608
  • Варна
Здравейте отново!. Пред Вас му дават да изпие сиропче , за да се унесе, после  вземат детето и му слагат пълна упойка-но Вие не присъствате.Аз помолих таткото да присъства само докато излезе от упойката-имах лош опит от друга операция където много буйстваше при излизане от упойка, сега излезе много, много по леко.Главната сестра ни се скара, но й обясних, че доц.Сапунджуев е разрешил. Персоналът е много мил, но условията .... нямам думи.Не се притеснявайте - доц.Сапунджиев след операцията обяснява и предразполага децата.Първите 1-2 дни е много болезнено, после постепенни отшумява.Нормално е да има лека Т. Пожелавам Ви успех.

# 609
  • Canada
Аз се включвам отново само, за да дам отчет, че за нашия син операцията беше успешна и слухът му се възстанови. Д-р Войчева е изключително мила. Всички контролни прегледи бяха напълно безплатни, което определено ме впечатли. Не че не е нормално, но в БГ рядко има такова отношение.
Лично аз и с двете си деца съм се убедила в ползата от извадената навреме трета сливица. Peace

# 610
  • Под липата
 Искам и аз да похваля д-р Войчева и целият екип от професионалисти в отделението УНГ към Окръжна болница -Варна.
В края на ноември правихме операция на трета сливица на синът ми. Боледуваше почти непрекъснато от началото на септември. Ходил е на ДГ само около три седмици за общо 4 месеца. Отива, стои няколко дни и се започва е с едни секрети от носа - с месеци. Тези секрети се стичаха в гърлото, водеха до влошаване. Може да се каже, че от началото на есента не съм спала и една нощ. Детето хъркаше страшно, задушаваше се. Тъй като беше постоянно болен, не можеше с категоричност да се твърди, че е с трета сливица. Не знаех какво се случва, откачах без диагноза.
 В началото на ноември, синът ми отново се разболя. Пи антибиотик 8 дни, но ужасното запушване на носа, хъркането и кашлицата останаха. Заведох го при д-р Войчева и при прегледа се установи, че има трета сливица и трябваше да взема много бързо решение - да изчакам, да давам отново антибиотик ( поредния ) или да се възползвам от освободения за следващият ден час от друго дете за операция.  Много трудно за мен решение. Детето все още бе недоизлекувано, аз се бях заразила от него, кашлях много. На ръба бях да се откажа,купих антибиотика, който д-р Войчева изписа, ако реша да не правим операцията, обадих се на мъжа ми... Той също се притесни. Прибрах се, като през цялото време си блъсках главата какво да правя - още една нощ, втора, трета - поне месец,  детето да се мъчи, да се задушава нощем, да рита в опит да поеме глътка въздух  Confused ; да пие пак (поне още 5 дни) антибиотик без гаранция, че ще се излекува, без никаква гаранция, че и следващият месец, когато ще има свободен час за операция, ще е здрав .... Сестра ми ми даде тласък да взема решение и аз се обадих на д-р Войчева. На следващата сутрин направихме изследванията, прегледите. Операцията мина много бързо, а това което д-р Войчева ми показа, че са изрязали беше с по голям диаметър от монета 1 лв  Sad Нищо чудно, че детето ми едва дишаше и денем, и нощем...
 Малкият бързо излезе от упойка, после заспа - нито хъркаше, нито риташе - спа като котенце. Разбира се, това, че бе опериран недоизлекуван (естествено, това бе мое решение и с професионалното решение и съгласие на лекарката ) доведе до усложнения, но благодарение на д-р Войчева, д-р Стойнова, медицинските сестри в отделение УНГ, както и лекарката от Детско отделение (  за съжаление не си спомням името й, защото в онези моменти не бях на себе си от притеснение ), всичко е зад гърба ни.
 Искам да изкажа огромната си благодарност и признание към професионализма, благородството на целият екип - лекари, медицински сестри работещи в това отделение. Благодаря им,че приеха присърце тревогата на една майка, че бяха човечни, че ми бяха подкрепа в нощта, в която детето ми вдигна 39 градуса температура,когато бях изплашена до смърт, че бяха до мен.
   Поклон и БЛАГОДАРЯ - от сърце!

# 611
Здравейте.Дъщеря ми е на 5г и 9м.От близо 4 месеца е с постоянна задна хрема,сменихме няколко АБ,оздравява за няколко дни и после всичко се започва отначало.Консултирахме се с д-р Щерева.Изписа ни Цинабсин,Ериус и Лимфомиозот.Така се лекувахме около месец,отидохме на контролен преглед и каза,че не се повлиява от лечението третата сливица и март-април ще трябва да я вадим.Но от 20 декември до 20 януари сме пили близо 20 дни АБ Sad И я заведох на преглед при доц.Недев.Той каза,че е добре да я извадим още сега.Днес пуснахме изследвания.Ако са добри живот и здраве на 11.02 ни приемат в болницата ,на 12ти ще е операцията. Praynigвсичко да мине добре

# 612
  • Варна
Гали надявам се сте решили проблема с трeтата сливица успешно! При нас е същата картинка правим 5 другата седмица и сме от 5 мес. със запушен нос и постоянни сополи. Консултирахме се с Доц. Недев и много бих искала да споделиш инфо.  за процедурата.
При нас има и нарушение на слуха , a тимпанометрията ни е плоска. Опарацията няма да ни се размине.
Възстановявайте се бързо  newsm10

# 613
Миналия четвъртък махнахме третата сливица при Д-р Шиваров

# 614
  • в рaя
Здравейте отново! След много умуване и отлагане се решихме да извадим третата сливица. Искам да ви попитам как става записването за операция при д-р Войчева? В смисъл - отивам в отделението, ако може ни преглежда и казва кога ще може да ни оперира или отиваме в частния кабинет? До сега тя не ни е преглеждала.

Общи условия

Активация на акаунт