Изрязан в дъно нокът поради гъбички - дали ще порастне

• 489
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте,

Имам гъбички на палеца на крака, мазах с какво ли не, но не се изчистиха, обхванаха повече от половината нокът. Реших да изрежа заразената част, нокътя се начупи, защото беше слаб и  сега съм с 1/3 нокътна плочка..
Какво мога да направя за бърз растеж? Ще порасте ли изобщо нов нокът?

Предстои ми море, моминско парти, сватба..  как мога да направя така, че краката ми да изглеждат добре. Виждам, че в козм. салони предлагат терапевтичен маникюр против гъбички + изграждне на нокът със антимикотичен гел лак.
Бих искала да го пробвам, но се чудя след като ми залепят гел лака и то на половината нокът и кожа - как ще израсте нокътя отдолу???

Моля ви, някой ако е преминал през подобно нещо - помогнете ми! Дайте съвет! Благодаря!

# 1
Ще порасне нокътя, но много бавно. На мен са ми падали нокти много на краката от балета - израстват после. С лака нямам опит обаче в такива ситуации, не бих сложила.

# 2
Първо, самото изрязване не е гаранция, че гъбичките са се махнали, дали съм почти сигурен, че не са.
Има специални лакове срещу гъбички, не е нужно да е гел лак. Обаче, ако е засегнато доста и те не помагат и трябва в един момент терапия с лекарства. Но те съветвам да се фокусираш върху оправянето на проблема с гъбичките, защото на мен така ми замина единия нокът на палеца и сега расте крив и трябва да ходя често на медицински педикюр, за да му оправят формата.

# 3
Girl on fire,не си правете експерименти със здравето на ноктите ви!
Идете на медицински педикюр, който ще се погрижи за ноктите ви,ще даде необходими продукти за мазане и нещата ще си дойдат на мястото си!
По принцип ноктите на краката растат много бавно,а ако са гъбясали-още по бавно.И докато трае лечението,забравете за гел лак!

# 4
Не рискувайте с тези изграждания и гел лакове - всичко идва от Китай. Даже точно това е една от основните причини за заразяване с гъбички.
Нов нокът ще израсте, става бавно. За да се захване добре докато расте, мажете редовно с мехлеми против гъбички и междувременно с масло от чаено дърво - помага на ноктите да растат по-бързо.
За сватбата, просто залепете отгоре пластир с телесен цвят, няма да си личи изобщо.

# 5
За гъбичките - на дерматолог, ще назначи подходящото лечение. Отнема около три месеца, докато израсте чист и здрав нокът. После се изхвърлят всички обувки, пантофи, чехли и чорапи, за да не се заразиш повторно, защото гъбата е упорита и не може да бъде унищожена само с топла вода и сапун.

# 6
Много добре си изрязала нокътя до дъно,но маза ли го с нещо?
Купуваш си от аптеката Екзодерил,но капките,не лака,лакът не върши работа.
Изрязваш нокътя до дъно,докъдето е възможно.С пила за нокти (ако имаш ел.пила още по-добре) изпиляваш горния слой на нокътя колкото може повече.Накапваш навскъде от Екзодерила,той се разнася от само себе си.
Гледай да изчистиш и отвориш каналите около нокътя,за да расте новият нокът правилно
За начало капи капките през 2-3 дни,по-натам може и веднъж седмично.Ако правиш това редовно,след година ще видиш здрав нокът.
Препоръчвам ти да капеш на всички нокти,дори и видимо да нямат проблеми.Най-малкото, превантивно

За морето и сватбата не се притеснявай.Нокътя може да се изгради с гел или акрил,а може да се постави удължител.
Съветвам те обаче, като приключи събитието да премахнеш разкрасяващите продукти.

Отиди в салон,където работят чисто.Наблюдавай дали всички инструменти се стерилизират или поне дезинфекцират.

# 7
Много добре си изрязала нокътя до дъно,но маза ли го с нещо?
Купуваш си от аптеката Екзодерил,но капките,не лака,лакът не върши работа.
Изрязваш нокътя до дъно,докъдето е възможно.С пила за нокти (ако имаш ел.пила още по-добре) изпиляваш горния слой на нокътя колкото може повече.Накапваш навскъде от Екзодерила,той се разнася от само себе си.
Гледай да изчистиш и отвориш каналите около нокътя,за да расте новият нокът правилно
За начало капи капките през 2-3 дни,по-натам може и веднъж седмично.Ако правиш това редовно,след година ще видиш здрав нокът.
Препоръчвам ти да капеш на всички нокти,дори и видимо да нямат проблеми.Най-малкото, превантивно

За морето и сватбата не се притеснявай.Нокътя може да се изгради с гел или акрил,а може да се постави удължител.
Съветвам те обаче, като приключи събитието да премахнеш разкрасяващите продукти.

Отиди в салон,където работят чисто.Наблюдавай дали всички инструменти се стерилизират или поне дезинфекцират.

Благодаря, ще пробвам с капките, за които говорихте. В момента капя с чаено дърво.
Преди съм лакирала с Фунгитер, но не видях резултат.

Нокътя е изрязан до такава степен, че гъбички или побеляло не се виждат, но заради това трябваше да премахна повече от половината нокът и сега видимо наистина не е естетично.
Говорих с една педикюристка, която прави терапевтичен педикюр и изгражда с UV гел с активна съставка Климбазол - против гъбички.
Визуално ще изглежда доста по-добре, но ме притеснява, че трябва да го изпече директно върху кожата, там където липсва нокътя.
Отделно това, нокътя отдолу ако започне да расте не виждам как ще го избута, когато гела е "запепен" върху кожата без нокът..

Евентуално както казвате , ако ходя за удължения, после след събитията да ходя за цялостно премахване и добро изчистване.
Само не знам в периода с гела, да не стане по- зле, че съм чела че гъбичките се размножават точно в такава среда - на тъмно и покрито

# 8
Евентуално както казвате , ако ходя за удължения, после след събитията да ходя за цялостно премахване и добро изчистване.
Само не знам в периода с гела, да не стане по- зле, че съм чела че гъбичките се размножават точно в такава среда - на тъмно и покрито
Добре е да се премахне изцяло след събитието.Някои маникюристки/педикюристки не поставят пластика кадърно,ако остане мехурче някъде,навлиза вода.Като застои тази вода става проблем.
Освен това,ако остане пластиката върху нокътя,няма как да поддържаш с капки...
За два-три дни пластиката е добро решение,за да се чувстваш комфортно по събитията.Но,премахни всичко след това,за твоя сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт