Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 43

• 17 515
  • 256
  •   1
Отговори
# 210
  • варна
А кой от трите е най - добър за твоята кожа?
( моята е като твоята)

# 211
Като се знам каква съм... Все пак взех коректор. Този, оказа се един от любимите на Али Андреа, с препоръка точно за зряла кожа. Ще видим
Скрит текст:

# 212
А кой от трите е най - добър за твоята кожа?
( моята е като твоята)
През зимата на студ и парно - този:
https://www.cledepeaubeaute.com/radiant-fluid-foundation-natural … 0000304_color=O60

През лятото - матовия:
https://www.cledepeaubeaute.com/radiant-fluid-foundation-matte-s … 0000303_color=O30

За изключително леко покритие тип тинт, идеално за озаряване на зряла кожа - класиката, но цената е безобразна:
https://www.cledepeaubeaute.com/the-foundation-spf-22/9990000000 … 0000327_color=I10

Ния, ако не се лъжа, препоръчваше кремообразния за сухи кожи, ето този:
https://www.cledepeaubeaute.com/radiant-cream-foundation-spf-25/ … 0000314_color=I10

# 213
  • в Кошера
Като се знам каква съм... Все пак взех коректор. Този, оказа се един от любимите на Али Андреа, с препоръка точно за зряла кожа. Ще видим
Скрит текст:

Диа, сподели, моля те, отзиви след разносване. Hug

# 214
Пробвах го вече, много е приятен! Леко озаряващ, доста покривен, но някак лек. С много малко количество покрива доста добре. Един такъв ... залепва за кожата и все едно нямаш нищо. Водоустойчив е. Ако прокараш пръст под окото, не можеш да го изтриеш веднъж засъхнал. Не се събира в гънките изобщо, а аз не съм със съвсем гладка околоочна зона. Не слагам пудра под очите.
Вчера си гледах клипчета в ТикТок и попаднах на едно, в което гримьорката Али Андреа, която много харесвам и следвам, показа четирите и най-любими и най-много ползвани коректори, единия беше този, а другия посочения по-горе на Hourglass. Другите два не ги запомних, ето клипчето. Но имам фдт Shiseido Sinchro Skin Radiant Lifting, който също харесвам.
Моят цвят е 202
Скрит текст:

# 215
  • софия
Момичета, затруднявам се с избор на цвят за коректор. По принцип цвета на фондьотена, който използвам е 2w1 на Есте Лаудер Футурист, но до сега не съм използвала коректор. Искам да си взема, но така и не се ориентирах за цвят.

# 216
Скоро не съм се включвала тук, но ви чета и се надявам да дадете едно рамо със съвет.
Днес реших да се поглезя и си взех Yves Saint Laurent All Hours Foundation, който отдавна се канех, с любезното съдействие на консултантката на Сефора, че бил идеален за моята зряла кожа, с бръчици... Само че нещо не го усетих така. Разбира се, не пробвах в магазина освен на ръката си и там по никакъв начин няма как да разбера дали изсушава и се събира, но тя твърдеше че е точно това, което искам - кадифено усещане, но не лъщяшо, Моята кожа в момента в перименопауза търпи доста промени и е повече дехидратирана и под очите се събира в порите и това доста ме дразни, въпреки че нанасям и крем под очите и хидратиращ крем. Не се разбирам с основи за грим, някак ми се събира от тях фондьотена.
Та сега като се прибрах мазхах съвсем малко количество и нещо го усещам доста сух на кожата и се събра под очите.
В момента ползвам на Фенти и ми се струва че той се държи по-добре...Дори в някои дни на месеца, когато се усеща хубава кожата ми е дори перфектен и не мърда, не изсушава.
Направо ме хвана яд, че днес дадох доста пари... ей така на вятъра и не си купих пак на Фенти.
Та, ако знаете как мога да подготвя кожата под него добре (каква хидратация) или каква основа да потърся, за да дам още един шанс на фондьотена, много исках да се харесаме с него Sad
Предложиха ми основата на Yves Saint и на ръката ми се стори че е хуабва, но знам ли...
За протокола имах и основата на Боби Браун, която е доста хвалена тук, но пак се събираше при мен...И повече не си я купих.
Та, какво слагате отдолу ако кожата ви е нормална към суха....и сте над 40 години?
Събирам идеи и за подходящ коректор, пак за тази кожа.

# 217
Матовата версия ли сте взела на фон дьо тена?
Аз съм ползвала glow варианта и не се е събирал. Въпреки, че съм със смесена кожа, всеки матов ми е като тебешир на лицето, нито се харесвам, нито ми седи добре. За да не ми се събира, изчаквам да попие всичката грижа за кожа която слагам под базата, а на базата й давам 4-5 минути. В противен случай, винаги покрай очите усещам, че го насабирам при самото разнясяне и е неравномерно, и сбръчкано. Ползвам базата на estee lauder futurist aqua.

# 218
Матовата версия ли сте взела на фон дьо тена?
Аз съм ползвала glow варианта и не се е събирал. Въпреки, че съм със смесена кожа, всеки матов ми е като тебешир на лицето, нито се харесвам, нито ми седи добре. За да не ми се събира, изчаквам да попие всичката грижа за кожа която слагам под базата, а на базата й давам 4-5 минути. В противен случай, винаги покрай очите усещам, че го насабирам при самото разнясяне и е неравномерно, и сбръчкано. Ползвам базата на estee lauder futurist aqua.
Матов,  е да, въпреки че помолих да ми покаже с кадифен завършек, имаше толкова много хора, че дори не видях че има и друг.
Този съм взела:
Скрит текст:

Направо се чудя дали да не го продам...или да пробвам да заменя с другия. Буквално мацнах една капка под очите и веднага стана ясно какво ще стане...
Ще поразгледам и предложената база и благодаря за съветите. Аз обикновено не давам такова време между продуктите, а явно трябва.

# 219
За под очите не ли по-подходящ кънсилър. Фон дьо тен избягвам да слагам там, защото утежнява тази зона с тънка кожа и финни линии. За млади момичета по-може, но на тази възраст не си го позволявам даже и с хидратиращ фон дьо тен.

# 220
За под очите не ли по-подходящ кънсилър. Фон дьо тен избягвам да слагам там, защото утежнява тази зона с тънка кожа и финни линии. За млади момичета по-може, но на тази възраст не си го позволявам даже и с хидратиращ фон дьо тен.
Да, така е, затова питах и за коректор, който не събира. Досега не съм намерила такъв.
Тази сутрин реших да го пробвам върху цялото лице и да, хубав е много добре покрива, но си иска страхотно хидратиращ продукт или хубава основа, а аз явно нямам подходящи.
Ще пробвам да го смеся с малко крем при нанасянето.

# 221
Пробвай да смесиш с млечен тонер .

# 222
Скрит текст:

Диа, сподели, моля те, отзиви след разносване. Hug
Мога ли да питам, този коректор как точно се води и от къде си го взехте? Опитвам да го намеря, но виждам само един под друга форма на Шисейдо? Не е течен, а като писалка.
Намирам и ето това в Нотино, но пише че е изравняваща основа:
Скрит текст:

# 223
Ето тук https://makeup.bg/product/469876/#/option/1062970/
И отзивите за него
Скрит текст:

# 224
Здравейте, търся препоръки за основа и фон дьо тен, налични в ДМ (нямам други магазини наблизо, нито време за поръчки). Проблемът с кожата ми е, че е смесена - имам разширени пори около носа и на самият нос, но там зимата кожата ми е адски суха и белеща се, въпреки хидратацията. Последно пробвах с хидратиращ крем и фон дьо тен на Revlon (color stay за суха кожа), носът ми става ужасен, нещо такова:

Искам ненатрапчив грим за вечерно излизане и просто здраво изглеждаща кожа, без пори и червенини.

Общи условия

Активация на акаунт