Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 43

• 17 515
  • 256
  •   1
Отговори
# 225
Joana, аз съм на 45год, в менопауза от 6 години.Много суха кожа, сърбяща и опъваща.От Ив Сен Лоран препоръчвам Туш екла, макар това да му е трета реформулировка.Нанасям над базата със златните частици.Смея да твърдя, че е много комфортен.
Ела, според мен кремът и фон дьо тена не се разбират.Така съм изглеждала ако смеся фдт на водна основа върху масла и обратното.Пробва ли да ексфолираш и да смениш основата с друга за проба?

# 226
Това беше един разкошен фон дьо тен за смесена и суха кожа. Не съм го купувала отдавна, но се надявам да си е все същия.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/maybelline-new-york-fon-dyo-ten- … 600530427499.html
Този сс крем е със свойствата на фон дьо тен, имаше го и в ДМ, но сега не го намирам там, дава изключителна сочност и свежест на кожата
https://lillydrogerie.bg/vegan-cc-krem-fdt-7v1-spf20-cvjat-1-75-546633
Основа... има една на Еssence, която обаче не я виждам на сайтовете на ДМ и Лили и не знам има ли я на място, въпреки, че марката се продава и на двете места, която е разкошна и отново подходяща за смесена и суха кожа.
Ето тази
https://www.notino.bg/essence/hello-good-stuff-glow-serum-primer … snova/p-16116304/

Забравих да кажа за четката на itCosmetics за коректор, която получих днес. Страхотно изпълнение, много луксозна и красива на вид. И на кутията пише ... Made in China... Ама е страхотна, нищо че е от там!
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 21:00 от DiaMia

# 227
Ето тук https://makeup.bg/product/469876/#/option/1062970/
И отзивите за него
Скрит текст:
Много благодаря! Ще го поръчам да видим.
Joana, аз съм на 45год, в менопауза от 6 години.Много суха кожа, сърбяща и опъваща.От Ив Сен Лоран препоръчвам Туш екла, макар това да му е трета реформулировка.Нанасям над базата със златните частици.Смея да твърдя, че е много комфортен.
Ще погледна и този продукт, те ми предложиха всъщност момичетата базата, но ми се видя доста скъп и като не знам как ще стои, не се навих.

# 228
Тамар, ДиаМиа, благодаря ви. СС крема на Лумене ми го препоръчаха, може би ще го поръчам, но той сякаш е по-лек, като за през деня.
Иначе пробвах с основа за грим на Катрис, на силиконова основа, но с матиращ ефект, беше много зле и направо я изхвърлих след това. Пробвах после с хидратиращ крем за лице, той е на водно-емулсионна основа, фон дьо тен е на силиконова основа,пак не стана.
Освен да търся силиконова основа за грим и да си ползвам моят фон дьо тен?!

# 229
Според мен, първо трябва да се работи в посока заглаждане на самата кожа и намаляване на порите. След това овлажняване и накрая вече да се улучи и подходящия фдт.

За заглаждане препоръчвам това:

Скрит текст:

Иначе, истина е, че много от фон-дьо-тените пресушават кожата и предполагам това е заради съдържанието на алкохол в доста от тях.

Честно казано, ланкомският, който си взех наистина не е лош, ама не и чак УАУ. За тази цена сякаш очаквах една идея повече.

# 230
За суха кожа ей този продукт за мен е уау
https://creamkorea.com/product/fon-dyo-ten-s-troen-kolagen-100ml … dation-spf-15-21n
Да не говорим какво количество е. Няма много вариации за цветове, обаче. Аз ползвам 21 и ми пасва идеално.
За фдт със силикони - силиконова база.

# 231
Тамар, ДиаМиа, благодаря ви. СС крема на Лумене ми го препоръчаха, може би ще го поръчам, но той сякаш е по-лек, като за през деня.
Иначе пробвах с основа за грим на Катрис, на силиконова основа, но с матиращ ефект, беше много зле и направо я изхвърлих след това. Пробвах после с хидратиращ крем за лице, той е на водно-емулсионна основа, фон дьо тен е на силиконова основа,пак не стана.
Освен да търся силиконова основа за грим и да си ползвам моят фон дьо тен?!
И аз съм си вземала няколко бази и основи на Катрис и не само, досега няма такова нещо, което да ми пасне. Относно Лумене крема, знам че е доста харесван, но аз също нямах кой знае какви впечатления. Лъсваше бързо, нищо не покрива. Ползвала съм го последно преди 2 години, но от тогава кожата ми се промени.
Може би от тези по-евтините ББ кремчета, само лилавия на Миша ми харесва наистина. Доста хубаво покрива и не се събира и лъщи.
Винаги имам по един за през деня, когато не ползвам фон дьо тен.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 12:53 от Joana85

# 232
  • на последния етаж
Момичета, подарявам коректор Nars, цвят Night Swan, купен от Lookfantastic миналия месец. Ползвах го два пъти, но мисля, че и занапред ще продължа да се гримирам без коректор.

# 233
Момичета, подарявам коректор Nars, цвят Night Swan, купен от Lookfantastic миналия месец. Ползвах го два пъти, но мисля, че и занапред ще продължа да се гримирам без коректор.
Аз от много време се каня да го купя.
Бих го купила от Вас.

# 234
  • Варна
Здравейте. Понеже бях писала преди време, да споделя че открих комбото, което работи за мен - стика на Диор + витамин базата на Боби Браун.
Лошото е че стика е в много малко количество и ще свърши бързо, но пък цвета 2.5 N ми пасна идеално.
Единствено в зоната над устните и брадичката на моменти седи по сухо, въпреки че често ексфолирам ..
Нанасям с бюти блендер. Чудя се дали в тази зона да нанасям още нещо над базата, какво ще препоръчате?

# 235
Тези участъци няма да се овлажнят, ако нанесете още нещо НАД базата. Но опитайте с някой овлажняващ серум под базата.

Лита, мазен ли ти седи Simple Smile

# 236
  • на последния етаж
Агентче, не бих казала, може би аз не знам как да го ползвам или не се справям добре, но не ми харесва как се докарвам. Mr. Green

# 237
Оххх, кажете как да не ми се нацепва грима, където има мимически бръчки.. от двете страни на устните (при усмивка), над устната ( понеже като се усмихна и ми се ибръща някак ръбчето на устната, следователно става гънка), както и на челото..
кожата ми е смесена.. по принцип отскоро ползвам ФДТ на alix avien и ми е страхотен, но леко сетнах на места с насипна пудра, може би там е проблема.
Освен да слагам каквато и да е пудра само на носа и на бузите и изобщо нищо матиращо друго в други области..

Иначе самия фдт е страхотен за мен, ама мислех, че като го сетна с пудра ще издържи още повече.
В събота ще излизам и ще пробвам изобщо без пудра.
Иначе хидратирам и слагам основа, не слагам много количество продукт, слагам първо с четка и после с влажен бюти блендер .
Не ми се слага още ботокс🫣🤣
Ако предложите пудра / насипна или изпечена/ ще съм доволна.
Или просто да не слагам такава..

# 238
Аз лично като ме пусне ботокса не мога да слагам Double wear, та Ботокс е най -лесното решение.
Иначе добра хидратация под грима , аз харесвам max mineralize skinfinsh за пудра .

# 239
Е рано ми е за ботокс сякаш😀
Ще видя пудрата, благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт