Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 43

• 17 515
  • 256
  •   1
Отговори
# 240
Точно заради пудрата е станало така.
Но би могло да е и заради фон дьо тена. Нямам набюдения върху този конкретен продукт, но като цяло моите наблюдения с ФДТ са, че колкото по-гъст е един продукт, покривен и минерален, толкова повече се събира в бръчиците и ги подчертава. Аз и затова, и защото кожата ми не е от най-сухите, предпочитам по-течни и леки формули.

Няма да забравя преди доста години как влязох в една дрогерия за козметика в търсене на нов ФДТ ей така от любов към спорта. Нищо, че си бях доволна от добрия стар озаряващ Джордани на Орифлейм, дълги години водещ класацията ми за най-сносен и пасващ на кожата ми фдт. Обаче имах някакво желание да кривна. Консултантката веднага ми се притече на помощ и тръгна да ме маже с продукт на Севънтийн. При което аз я предупредих, че все пак имам грим на лицето си. А нейната реакция беше: Ха, че то изобщо не си личи, че имате ФДТ на лицето...

Убеди ме някак да си взема севънтийския, с който като се видя на снимки, изглеждам като покрита с брашно. И си казах, ами именно в това е цаката - като имаш нещо на лицето, само ти да знаеш за това, а не да си личи от 20 метра, че си наклепан. Е, разбира се, и да изглеждаш добре. Но аз от 22-23-тата си годишнина нататък не съм имала особени несъвършенства за прикриване като разни пъпки и белези, а просто лека червенина в някои области. Затова и никога не съм търсила ефект-камуфлаж.

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 11:00 от Novariel

# 241
Да, с този фдт ако съм без пудра си е като моя кожа, не се усеща и е матиращ, просто се притесних да не лъсна по някое време😀
Иначе го изпробвах преди две седмици изцяло само фдт и нали руж и бронзант, без пудра, добре се държа. Но сега бях и в менструация пък и след раждане, свикнала съм да се омазнявам в Т зоната :/ ще пробвам в събота без пудра или ако ще слагам ще е лека насипна и само с дебелата пухкава четка, без да сетвам с гъбичка, по носа само и по бузките например.
Гледах няколко лайфхака в тик ток, единия беше да се сложи първо насипна пудра да се бейкне на тези зони, после отгоре фдт, другия беше да изпънеш кожата отвътре като си издувш с въздух или подпреш с езика отвътре. И третия беше да си широко усмихнат 😀 докато се гримираш.. още един имаше, да се чака известно време преди да се нанесе отгоре друг продукт върху фдт, за да може да попие един вид. Не знам. Ще пробвам.

# 242
Да си допълня мнението, снощи слагах пудра точно само на омазняващите части от лицето, не е мръднал, не се е нацепвал. Явно това е решението при мен засега.

# 243
  • на дъното
Здравейте 🙂
В търсене на хубав покривен фд за суха кожа 😉🙂.Вчера на сляпо поръчах от Дъглас фд на Ревлон с хиалуронова киселина 🫣та някой да има мнение за него?
Загледах се и потехния бранд фд🤔мнения и за него ако има 🙂
Благодаря 🤗

# 244
наистина ли cc crem-a на it comsetics е толкова тъмен? колебая се кой нюанс да поръчам , дори и light ми се вижда оранжев.

# 245
Доста са тъмни, задължително трябва да го видите преди да го купите. Light на мен ми е тъмен ( на DW съм 2n1), fair light ми е точен.

# 246
Аз имам един необичаен въпрос, но може ли да препоръчате нещо, с което да измия          /разтворя/ остатъчното количество фон дьо тен в шишенцето? Много ми е удобно с помпичка и искам да си сипя друг продукт в старото шише, но е изключително трудно да го измия. Бърках с четка за сламки и препарат за съдеве, пробвах и с обезмаслител. Не се получава добре.

# 247
  • София
Мицеларна вода?

# 248
Аз бих казала нещо мазно, за да разтвори продукта. И клатене, плакнене и послепак.

# 249
  • на дъното
Аз имам един необичаен въпрос, но може ли да препоръчате нещо, с което да измия          /разтворя/ остатъчното количество фон дьо тен в шишенцето? Много ми е удобно с помпичка и искам да си сипя друг продукт в старото шише, но е изключително трудно да го измия. Бърках с четка за сламки и препарат за съдеве, пробвах и с обезмаслител. Не се получава добре.
Това съм го правила 😉.
Първо обираш остатъка от шишето хубаво с направен тампон клечка за шишчета и памук 😉
Следващото е почистване,както с казали с мицеларна вода 🙂,ако жешаеш можеш да измиеш с вада и веро накрая 😉🙂

# 250
Здравейте!
Напоследък често се заглеждам по продукти на Charlotte Tilbury,бялата козметика и по специално от Flawless Filter и фон дьо тените им.
Не ми се поръчва от официалният сайт,а присъствието на тази марка в България е доста ограничено.Поръчвали ли сте от тукашни сайтове и бихте ли ми препоръчали от къде е най сигурно.Щу се радвам и на отзиви за марката, благодаря Flowers Hibiscus

# 251
Защо не ти се поръчва от оригиналния сайт? Аз съм поръчвала оттам и от cult beauty .
Аз много харесвам фон дьо тен- а , моливите за устни и червилата .

# 252
  • Бургас/Пз
Аз също поръчвам от официалния сайт. За 10 дни ми идва поръчката до адрес и съм много доволна. Последно от Сефора в Германия взех основата, която е леко оцветена и страшно ми харесва ефекта върху кожата. Flawless Filter Холивуд също ми е много любим. Смесват го много често с наличните други продукти , които имам и кожата е като порцелан Simple Smile
За бялата им козметика нямам наблюдения и ще ми е интересно някой да сподели.

# 253
Приятелка ми похвали много пяната им , сега съм я поръчала , заедно с два молива за устни .🤪
Тя е много доволна и от другия фон дьо тен , който се води по-лек , в една тубичка , маиля да го пробвам и него , но имам адски много за изхабяване .

# 254
Защо не ти се поръчва от оригиналния сайт? Аз съм поръчвала оттам и от cult beauty .
Аз много харесвам фон дьо тен- а , моливите за устни и червилата .

Ами срам не срам,до сега не съм поръчвала от международни сайтове Flushed.Притеснявам се от плащането с карта към такива сайтове и не съм сигурна дали ще се справя с пренасочването към офис на наш куриер,тъй като видях,че доставката е до адрес,а тази опция не ми е удобна.

Общи условия

Активация на акаунт