Заобикаляне на личен лекар

• 1 313
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
До 5.9 е гликирания.
Не е вярно, че лекарства за диабет само на апетита действат. Майка ми свали над 20 кг, не за година, с метформин и промяна в храненето. И тя няма движение.

# 16
Аз питах за гликирания хемоглобин на авторката и референтните на лабораторията, в която е иследвала.

Другото няма да го коментирам, дали е вярно, или не. Аз не съм ендокринолог и не разбирам.

# 17
Diorela. Да изследванията бяха пуснати поради факта, че имаме роднини с диабет. Нямах абсолютно никакви симптоми освен това че съм малко по едра /1.40височи и 70кг/. И съответно просто го бях споменала на съответния лекар, без даже да предполагам, че ще има изненади. Иначе до лекарствата мисля, че нямам намерение за сега да приемам каквито и да било. Може би просто ще гледам да смъкна някой друг кг.
Иначе до колкото знам до 6 гликимирания хемоглобин е в норми от там вече до 6.4 е пред диабет и от 6.5 нагоре доказан диабет. Доколко се информирах за последните дни.

DeVa.  Старая се да я пропусна поради факта, че аз без да искам вече съм я пропуснала и е станала драмата. А да задълбочавам нещата и да направя конфликт ще е мега тъпо и нежелателно. И нали отделно ще излезе, че съм разигравала всички.

# 18
По принцип не е забранено да имате второ, че и трето мнение. Не виждам драма изобщо.
Но, ако наистина няма грешка и сте 70 кг, на ръст 140, трябва спешно да вземете мерки.
Задължително изследвайте инсулин, не само кръвна захар. И според мен ще се наложи да пиете метформин, поне известно време, ако сте стриктна с режима и спортувате, може да го спрете постепенно.

# 19
DeVa. Добре това не го очаквах. Честно 😐 може би наистина ще се наложи да се свържа със специалист и да взема по специални мерки. Благодаря много 🤗

Общи условия

Активация на акаунт