Ядене дете на 1 и 6 месеца

• 531
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте приятели аз имам незнам малък или голям проблем незнам какво да правя .. моето дете е на 1 и 6 месеца не иска да яде нищо по цял ден стои гладно само вода ако се излъже хапва от 2 до 5 лъжици (манджа или данони или макарон и с др се мъча) но не става незнам какво му има само вода пие и по малко хапва сутрин не иска да яде на обят пак не иска ако яде само 2 до 5 лъжици после пак нищо не яде незнам побъркас се вече с какво ли не непробвах карам го при свекървата тя само го тъпче е снаксове близалки му дава абе много го лигавата с сигурност е отслабна поне 2 кг а този си беше пълно дете с нормалното пълно всичко ядеше всякаква манджа всичко а нега нищо с триста зора и вечерта пак не яде ляга гладен само вода пак пие и сутрин не хапва незнам какво да правя дали някоя друга маика е имала такава ситуация ... Много благодаря предварително

# 1
Geri1999,
Потърси някоя книжка за бебета и храненето им, прочети я, да ти се изяснят някои неща.
Да храниш детето си добре и здравословно е твое задължение, не на свекървата.
Ще се научиш да пишеш и по-грамотно, а вероятно ще те заинтересуват и други теми относно детето ти.

Сега е и горещо, което предполага да знаеш, че и храненето се влияе от него.
Надявам се да му даваш достатъчно вода, да организираш добре ежедневието му и най-вече то да е радост от общуването ти с него, а не мъка, както ми се струва от поста ти..

Желая ти да се справиш - леко и приятно 🌺
И да се радваш на здраво и спокойно детенце!

Дописвам: на първо място да си сигурна, че не е някакъв здравословен проблем или поникване на зъби, тоест лекар, консултация и т. н.
Оттам нататък решаването на проблема си остава твой.

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 09:24 от Valerie R

# 2
Заведи детето веднага на лекар. Как така отслабнало 2 кила и ти още не си го завела. И не позволявай на свекърва ти да дава на детето снаксове и близалки, това е пълно безобразие.

# 3
Geri1999,
Потърси някоя книжка за бебета и храненето им, прочети я, да ти се изяснят някои неща.
Ще се научиш да пишеш и по-грамотно, а вероятно ще те заинтересуват и други теми относно детето ти.

Надявам се да му даваш достатъчно вода, да организираш добре ежедневието му и най-вече то да е радост от общуването ти с него, а не мъка, както ми се струва от поста ти..

Дописвам: на първо място да си сигурна, че не е някакъв здравословен проблем или поникване на зъби, тоест лекар, консултация и т. н.
........ Той пие много вода а не дава признаци да е болен от нещо бяга тича играе (това за писането ми е малко нормално не знам много български аз съм рускиня женена за българин но се извинявам а това с 2 кг искам да кажа май е свали аз не съм писала че е свалил сигорни е свалил но както и да е много ви благодаря

# 4
Моето е по-малко но и то не иска да яде. Давам му в ръцете да си играе с нещо и така му пробутвам храната, иначе нямам шанс. Знам, че не е правилно, но предпочитам да знам, че е приело някаква храна. Когато тотално откаже да яде й давам 1 сухар и й правя айрян, да знам, все пак, че нещо е приела. Вашето само ли се храни или вие го храните с прибори? Храни, които да държи в ръчичка(хляб, сухар, кашкавалче и т.н) също ли отказва?

# 5
Geri1999,

........ Той пие много вода а не дава признаци да е болен от нещо бяга тича играе (това за писането ми е малко нормално не знам много български аз съм рускиня женена за българин но се извинявам а това с 2 кг искам да кажа май е свали аз не съм писала че е свалил сигорни е свалил но както и да е много ви благодаря

Е, щом си рускиня, не е лошо нивото на езика. Ако следваш обаче руските правила, както и на др езици, поне точки да слагаш, ще е по-разбираемо - нова мисъл, ново изречение, главна буква.

По-важно е обаче храненето на детето.
Имаш ли детско столче? Ти ли го храниш или то само? На тази възраст вече е редно да започне самичко да се храни, като ти си непрекъснато до него, срещу него и следиш, помагаш..

# 6
Моето е по-малко но и то не иска да яде. Давам му в ръцете да си играе с нещо и така му пробутвам храната, иначе нямам шанс. Знам, че не е правилно, но предпочитам да знам, че е приело някаква храна. Когато тотално откаже да яде й давам 1 сухар и й правя айрян, да знам, все пак, че нещо е приела. Вашето само ли се храни или вие го храните с прибори? Храни, които да държи в ръчичка(хляб, сухар, кашкавалче и т.н) също ли отказва?
Geri1999,

Е, щом си рускиня, не е лошо нивото на езика. Ако следваш обаче руските правила, както и на др езици, поне точки да слагаш, ще е по-разбираемо - нова мисъл, ново изречение, главна буква.

По-важно е обаче храненето на детето.
Имаш ли детско столче? Ти ли го храниш или то само? На тази възраст вече е редно да започне самичко да се храни, като ти си непрекъснато до него, срещу него и следиш, помагаш..
.  .... Имам детско столче но отказва вече да сяда там става няколко дена отказва да сяда там да яде опитах в количката да го храня не иска незнам аз имах работа бях го оставила при свекървата за няколко дни и от тогава нещо му става и не иска да яде търси само сладко снакс даже за съжаление посяга към газирано но аз не му давам и сега много малко яде и то в движение този не поема достатъчно храна само вода и не е ходил по голяма нужда  защото сигорно няма достатъчно храна в корема червата незнам много объркано ми е защо прави така да не е нещо режима да се е объркал

# 7
Направете кръвно изследване,  може да му е ниско желязото и заради това да няма апетит. Не давайте сладко и снаксове, от тях се засища, а и вкус ът им е силен,  после другата храна му изглежда блудкава.  Ако желязото и хемоглобинът са добре,  давайте храна в ръчичката да гризка и да пие мляко, не насилвайте да яде с лъжица. Децата обичат кебапчета,  луканка, саламче, опитвала ли сте да давате?
От колко дни не е акало детето?

# 8
  • Банско
Много е лошо, че свекървата го тъпче с боклуци, затова не яде нормална храна, защото яде такива неща. Един път на децата дадът ли им се гадости и те почват само това да искат. Трябва да прекратите даването на всякакви лакомства и снаксове и ще започне само да си търси да яде, защото ще е гладно.

# 9
Направете кръвно изследване,  може да му е ниско желязото и заради това да няма апетит. Не давайте сладко и снаксове, от тях се засища, а и вкус ът им е силен,  после другата храна му изглежда блудкава.  Ако желязото и хемоглобинът са добре,  давайте храна в ръчичката да гризка и да пие мляко, не насилвайте да яде с лъжица. Децата обичат кебапчета,  луканка, саламче, опитвала ли сте да давате?
От колко дни не е акало детето?
. Добре е желязото само хемоглобинът му е нисък понякога хапва и от тези храни но аз не искам тези снаксове тези глупости но когато тя (свекърва)трябва да го гледа дори за 1 час пак се храни с тези боклуци  незнам изследванията са добри неразбираем защо не яде викат и зъби незнам объркана съм

# 10
Така и не разбрах вие ли го храните или е самостоятелно. Може да не иска да бъде хранено, а да яде само, ако го храните вие. Отделно жега и зъби.

# 11
  • Банско
Може да е и от зъбите. Повечето деца не искат да се хранят, когато им никнат зъбите. Съвсем не го изключвайте, защото големия ми син, не ядеше нищо в тези периоди на никнене. После се оправяше и пак си хрупкаше дори моркови буквално цели.

# 12
Така и не разбрах вие ли го храните или е самостоятелно. Може да не иска да бъде хранено, а да яде само, ако го храните вие. Отделно жега и зъби.
и аз го храня и той сам се храни  но вече не иска да сяда в столчето само в движение и по малко вкусва от храната .... Храни които обичаше сега не иска например кускус,кисело мляко,каша,кебапче,кофте и д-р сега не иска яде само бисквити солети снаксове за съжаление моята "златна"свекърва на всякакви работи го учи за съжаление нямам друг избор и го оставам при нея.
Пие сокове  повече вода очаянасъм отидох на доктор пуснахме изследвания всичко е ок вика може да са зъби или дето до учите да яде боклуци и да не иска манджи а само от тези работи

# 13
Виж сега, за детето са отговорни родителите,  не бабата. Ще намерите начин това ядене на боклуци  да спре - или на ясла го запиши, или бавачка вземете, или си го гледай. Щом не разбира от дума, вие вземете мерки. Соковете съдържат захар и убиват апетита, трябва да ги спреш. Мляко пие ли?
Я кажи днес какво е яло детето и от кога не е акало?

# 14
Ми, да не му дават боклуци няколко дни. И ти не се връзвай да не стои гладно да го храниш с джънкове. И моето само хляб и бисквити му се ще ама... Е поне и кисело мляко харесва вече. Мляко не пие ли?

Общи условия

Активация на акаунт