Любители на кучета - 153

• 22 634
  • 721
  •   1
Отговори
# 525
Beachpaw,и при нас вет.лекар беше категоричен да се изчака едно разгонване и тогава кастрация.Тегаво мина.Мъчително откъм разходки.Преди всяка пръсках с един спрей,да не ни гонят мъжките.Лори-киселяк и тотално забрави послушание.Вкъщи с памперс-кучешки.Пелени на постелката нощно време.Според мен си кървеше обилно...По-често искаше да излиза за пиш.Леко да е при вас,през този период!

# 526
  • Пловдив
Но е задължително.
Като почнат да отнемат кучета без паспорт ,чип и ваксина за бяс от безхаберните стопании да им налагат сериозни глби,може и да се сетят да спазват закона.

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 16:31 от whitefang

# 527
  • Бургас
Йоана, аз съм купила и чанта и слинг, но 5кг. са повечко и не е много удобно нито за кучето нито за мен. За дълги преходи може би тази раница, ако побира животното ще е по-добре.

На мен Ари-то ми я донесоха току-що разгонена. Продължи много време, почти месец, последните дни не течеше, но поведението си го имаше. Постилах, защото цапаше. Най-удобно ми беше с памперс, защото тя и пишкаше. Доста скъпо излизат обаче, затова поръчах и гащи, в които може да се сложи превръзка.

Това последното много ме съмнява да се случи.  Къде по-сериозни неща не проверяват.

Да ви питам-дойде време за Цестал. Обаче съм забравила колко трябваше да дам. На хапчето пише 10 кг. Тя и 5 кг. Дадох и половината. Да дам ли и другата, защото тук постоянно яде нещо, има котки и ме е страх да не хване нещо. През седмица се разстройва, а преди да дойдем тук нямаше такива проблеми.Че и няма ветеринар.

# 528
Здравейте,от три месеца имаме кокерче. Това е първото куче,което отглеждаме в къщи.Този месец ще стане на година.Когато го взехме му дадох комбинирано хапче за външни и вътрешни паразити.Две седмици по- късно друг ветеринар ми каза,че не е достатъчно и дадохме таблетка за тении.След един месец след първата пак комбинирана и вчера от ново.Да обаче се оказахме с глисти въпреки таблетките ,които давам.Сега съм притеснена дали и ние не сме пипнали нещо.Питах ние трябва ли да пием нещо,но ми отговориха,че не е нужно.Да но ония ден той си набута муцунката в устата ми.Какво да правя някакъв съвет

# 529
  • Бургас
Tintina, приюта не ми изглежда зле. Животните се разхождат свободно в огражденията. Само агресивните им са вързани. Спокойни са, имат водичка. Няма хилави или видимо болни. Имат си различни ограждения, къщички и т.н.
Сега, не е вкъщи, но е 100 пъти по - добре от улицата. Или веригата на двора.
Допадна ми как го посрещнаха. Не ми дадоха да го сваля от колата, за да не го стресира средата. Директно ми го взеха от колата, на ръце. Обясниха ми какво следва и ми казаха кога мога да го взимам за разходка.

Ветеринарката ни се изказа много добре за мястото. Вярвам и, защото тя им лекува животинките.

Има си пост за него. Търсят стопани и ако не намерят ще го пуснат за осиновяване. Малък и прекрасен е и вярвам, че бързо ще намери дом.

За разгонването: Ева чисто финансово не ми е била скъпа. Детски гащета за 3 годишни или мой чорапогащник (отрязан). Общо взето носи на племенницата гащите. Даже снимка и пратих да види, кой и сурка старите розови гащета Simple Smile. Купих памучни кърпи и нарязах. Да падна пране, но предпочитам памук, пред превръзки. Тя също Simple Smile
Обаче един месец не съм спала. Вечер лаеше по никото.

# 530

Скоро и моето момиче беше за пръв път разгонена. Купувах еднократни памперси, накрая ми дотегна, през 2-3 дни купувах, пакет 12бр - 12лв, 6-7 пакета купих, 20 дни кървеше, като пробвах я към края без, ама като легне някъде и цапа, та пак слагах памперс.
Като поведение не видях особена разлика, освен, че я пуснахме без каишка на място на което си я пускаме и тя си държи един периметър обикновено не ходи по нататък, тогава видя едно мъжко пекинезче и хукна след него, викаме я по име, тц, не се връща. Още веднъж така хукна след едно куче. Та ограничих и свободните ходения.

# 531
  • Бургас
Ева през почти цялото време не отрази нито едно мъжко куче. Обаче имаше няколко дни, в които: види мъжко = дава дупе. Не да се подушкат, ами усети ли мъжко и с гъзеца напред. Щях да умра от смях. Буквално с дупето напред вървеше. Но беше супер неспокойна. Кофти сън. Нервна.
Определено ми хареса фазата след спирането на кървенето. Гушлива. Кротка. Поспалива.
Общо взето от цялото разгонване най - трудно беше с поведението и. Нито ми е цапала, нито нищо. На есен, с песен пак и ще я видим как ще е.

Общо взето: ако няма да развъждане. Т.е оценки, стави, днк - кастрирайте.
За нея съм си казала: някой ден, точно едно кучило и кастрирам.
Искам да имам нейна дъщеря и затова няма да я кастрирам преди да роди  веднъж. Роди ли - кастрация.
Има си оценките. Структурно е отличничка.Искам едно Евелинче да си живучка с нас и това е то.
Таткото обаче се оказва трудна история. Тоз момък дълго ще го търся.
На Пипин буля така и не намерих и си е девственик Blush

# 532
Разгонено куче не се пуска без повод освен ако не искате да имате кученца. Първото ми куче като ученичка беше женско, добре си се почистваше, че даже се опитваше и пода да почиства. Не търпеше гащи, а памперсите ги разкъсваше, та просто покривахме навсякъде със стари чаршафи и перяхме.
Не смея да ида до приюта, че като се знам, ще се прибера с още някое куче.

Погледа, с който ме гледаше докато ядох палачинки онзи ден:

И една спяща красавица:

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 20:29 от DreamingOfSummer

# 533
Я да видя какво става там долу.

# 534
  • Бургас
И какво става? Simple Smile
MeMyselfI, не е лош приютът, знам. Там работят хора със сърца. Просто на мен ми е тъжно. Толкова много изхвърлени кучета...

if-73, има някакъв пробив в хапчетата, но е възможно да се чистят вече умрелите глисти. Питайте си ветеринаря какво да правите и си мийте често ръцете. Ако може да изолирате кучето да не ходи по вашите легла, докато не се изчисти. Някои лекари препоръчват и хората да пият противопаразитни препарати, наблюдавайте се. Опасността идва основно от поглъщане на яйца на глисти, полепнали по козина или мебели, което може да стане от замърсени ръце.

# 535
Разхождат се едни овце, ха от ляво на баира, ха от дясно 😅. Тази сутрин минаха под носа му, не може да лае ли😃

# 536
Аз реших,че ще си пусна след 2 седмици изследвания за паразити и след това ,ако трябва ще пия нещо.Ръцете са ясни,но знаели човек все пак си е у дома животното.Той не се кача много по леглата,но когато не сме в стаята понякога се мята и на тях.Аз по принцип съм много страхлива и сега ме е страх и при хапчетата за тения да не стане гаф,че там е страшно.

# 537
  • Бургас
KaPaMeJl, на колко месеца беше вашето кученце като се разгони?

Арианка беше като подивяла, но може и допълнително стреса, че е на ново място.Видеше ли мъжко куче пощръкляваше, дърпаше се и те също. Иначе си беше гушлива, поспалива и пиклива.

# 538
Скрит текст:
Разгонено куче не се пуска без повод освен ако не искате да имате кученца. Първото ми куче като ученичка беше женско, добре си се почистваше, че даже се опитваше и пода да почиства. Не търпеше гащи, а памперсите ги разкъсваше, та просто покривахме навсякъде със стари чаршафи и перяхме.
Не сме да ида до приюте, че като се знам, ще се прибера с още някое куче.

Погледа, с който ме гледаше докато ядох палачинки онзи ден:

И една спяща красавица:

Олеее, погледа е... Страхотна муцунка Yellow Heart Котана пък излъчва такооова блаженство Simple Smile Душички!
Все се каня да питам.. какви изследвания и прегледи да направя за сърдечни предразположености.. Много ме е страх, като знам тези породи, като как имат често проблеми и досега отлагам, но той си стана на 6 месеца.
Не искам да се филмирам излишно, но не е и разумно да пренебрегвам важни неща...Kато правим разходки, след 15 -20 минути е изплезил езика и имам чувството, че се изморява.. Иначе тича безумно вкъщи, скача от легло, дивани, вършее с играчки, топки.
Ей го къмпингарче от преди няколко дни....

# 539
На 11 месеца се разгони. Аз я чаках още от 6-7, дори леко се притеснявах всичко наред ли е, че не се е разгонила още.

Общи условия

Активация на акаунт