Любители на кучета - 153

• 21 631
  • 721
  •   1
Отговори
# 705
  • тук-там
С какво сте сбъркали, когато в била малка? Изпуснала съм.

# 706
  • Бургас
mtz, как я поръчваш тази храна?
Заинтригува ме и цената е добра.

# 707
  • тук-там
Никак още. Доведоха ми Руби с няколко пакета, но свършва. Не знам дали доставят извън Италия. Но храната си мирише на манджа. И изглежда така - нашата с телешко рагу и моркови. Не като пастетите в консерви, които се предлагат масово.

# 708
  • Бургас
С какво сте сбъркали, когато в била малка? Изпуснала съм.
Дойде захранена с храна за бели кучета. Уж премиум гранула, уж риба.
Още от първата седмица ми беше направило впечатление, че обема на акитата е брутално голям, но мъжа настояваше за храната и аз реших да не сменям.
Ева през два месеца беше подрискана и все дава тест за гиардия. На ехо,  от как е при нас - черва изпълнени с газове. Нито качваше хубаво, нито акитата хубави. Съответно лечения и т.н. Докато Юли не избухна с брутално кофти ако и лечения за поредната гиардия с 0 резултат. Свали 4 кг. за три седмици и се оказа реакция към пилешко, патици и т.н.  
Мина на хидролизирана храна и за часове ни диария, ни дявол. Докторите казаха, че  гиардия имаме в резултат на вечно възпалена лигавица, в следствие от реакция към храната.
И доживях да видя ехо на спокойни черва също.

Ydolo я вкараха в България преди два месеца. Иначе нямаше как да се поръчва. Имат и иберико и т.н. Знаех преди да я внесат, защото търсих много. Но като минахме на хидролизат за два месеца, така си и седеше, докато днес не я отворих и не усетих как мирише.

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 16:18 от MeMyselfI

# 709
  • Бургас
Никак още. Доведоха ми Руби с няколко пакета, но свършва. Не знам дали доставят извън Италия. Но храната си мирише на манджа. И изглежда така - нашата с телешко рагу и моркови. Не като пастетите в консерви, които се предлагат масово.

Ако доставят, пиши!

# 710
  • Sofia
И аз взех Ydolo миналата седмица, с дива риба. Ами мирише си много хубаво, нищо общо с другите гранули. Полувлажна се води.
Другият път ще взема с иберийско свинско.

# 711
  • Бургас
И аз взех Ydolo миналата седмица, с дива риба. Ами мирише си много хубаво, нищо общо с другите гранули. Полувлажна се води.
Другият път ще взема с иберийско свинско.
Как се отразява на кучешкия стомах?

# 712
  • Sofia
Много добре! Нямаше никакви изненади при смяната, омита гранулите за отрицателно време. Изходният материал намаля значително 😊
И наистина си мирише като човешка храна, а не фураж, като повечето гранули..

# 713
  • София
А не е ли много протеинът вътре? 75% риба прочетох.

# 714
  • Бургас
АРТЕМИС, това му е гарнатриания състав: Analytical composition YDOLO Wild Fish
Crude protein 27.2%, crude fat 16.4%, crude ash 8.7%, crude fibre 2%, moisture content 17.7%, Ca 1.2%, P 1.0%.Metabolisable energy 3684 kcal/kg.

Верно са писали 75% месо, но това не означава 75% протеин. Тези 75% са по скоро маркетиг трик Simple Smile
Единствено фибрите са ми малко, но тя плющи разни стикове за зъби, та ще си нагабавя от там.

# 715
Какви стикове за зъби даваш? Храната като е полувлажна лесно ли се раздробява? Имам атоматична хранилка за Кристал и дали ще стане?

# 716
А някой взимал ли е автоматична поилка?
Гледах една влогърка правеше реклама на такива смарт джаджи за животни - тоалетна, хранилка, поилка. И поилката ми се стори интересна. Тъй като имаме котка и куче, купичките им стоят в банята една до друга и като ги гледам(животните) пият от която и да е от двете купи, обаче кучето още от малко бута с муцуна купите и излива водата и трябва да гледам по често за деня имат ли нямат ли вода. Също ни е доста варовита водата, ама не смея да им давам вода от кана, не знам дали е подходяща за животни. Затова поилката ми се стори интересен продукт. Щом е предназначена за животни, значи ще им пречиства водата което ми се иска, да не е чешмяна, самите филтри се сменят веднъж месечно и бяха ако не се лъжа 10лв, което си е окей. Работи на батерия, която издържа(зависи на какъв режим е настроена) месец, че и повече. Имаше и функция в приложението да показва колко мл и колко време са пили от поилката, което не мисля че ще следя де. Единствено се надявам, кучето да не "цопа" с лапи или муцуна или да се опитва да я обръща и пак да нямат вода 🤣
И кучето и котето са по 3,500кг, така че ще са подходящи за дебита на тази поилка.
Горе долу веднъж седмично се мие и се пълни с вода по характеристики.

# 717
Аз имам автоматични хранилки за храна за котките и за Кристал. Много са ми удобни защото дозират гранулите точно. Имам 2 вида фонтанчета за вода с филтри. Котките и Кристал пият и от 2те без проблем и не я разливат. Купих на Кристал купа, която е за бавно пиене, защото е много лакома и се задавя всеки път като пие вода от фонтанчето и аз всеки път изтръпвам. От фонтаните не е изравяла водата, но от купата да. Филтри купувам от Тему и в зависимост от водата е времето за сменяване. На Кристал слагах Девин изворна и повече издържаха, но на котките е  от чешмата. Тяхното се захаби по-бързо заради варовика и долу дъното сега е гадно и скоро ще им купувам нов, но в новия ще е само изворна вода. Честно казано е много удобно с тези нови джаджи. И автоматична самопочистваща се тоалетна за котки имам и е една от най- добрите ми покупки, особено ако имаш повече от 1 котка.

# 718
  • Бургас
Давам Веджидент на Вирбак.

Идея нямам как ще е храната в автоматична хранилка, защото такъв тип хранилка никога не съм ползвала и   не зная как работи.

Баш полу-влажна не е. Не е суха, като повечето гранули, но не е и чак толкова влажна. Ева ги дъвчоти, но тя и диня дъвче, та не е мерило. Спокойно стават и за малки кучета, защото размера им не е голям.

# 719
  • Пловдив
patenceto_, сподели моля те за тази тоалетна, че синът ми е с две котки и е страшно там.

Аз вкъщи играя ролята на хранилка. Всяко хранене се тегли на везна, че котаракът беше стигнал 7 кг, Саско и той се окръгли порядъчно.
И се опитвам да не давам нищо между храненето.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 13:26 от иланг - иланг

Общи условия

Активация на акаунт