🔥 Джан Яман 🔥 Свободна тема за размисли и страсти... *тема 18

• 37 980
  • 568
  •   1
Отговори
# 495
Сънчо, важното е, че всичко е зад гърба ти и за Сандокан си на линия. Stuck Out Tongue Winking Eye

Слагам пак линк за Rai Uno, на тези които го нямат на ТВ, да не търсят.

http://www.freeintertv.com/view/id-1711/1-1-..-14

Приятно гледане!

# 496
Най-после започна!Много закъсняха!
Приятно гледане!

# 497
Ето нов линк, че на другия, звука е кофти
https://babaktv.com/rai-1-uno/

# 498
  • Козлодуй
Прави ми впечатление, че толкова добре е дублиран, сякаш в оригинал е сниман на италиански. Мамка му, осъзнавам за пореден път колко зле са нашите...

# 499
Джан е във вихъра си....прави страхотна роля.
Не, че съм се съмнявала, но не мога да не го подчертая.

# 500
Като приказка е, красота голяма Heart Eyes А дълбоките очи на Джан, Боже мой Nature Fire Невероятно как е израснал артистично......

Критиците започнаха:

# 501
  • Козлодуй
Ох, няма повторение на тоя канал, искам да гледам отново тоя скок с тигъра...

# 502
Много реклами, много нещо!
Сънчо, споко, ще намерим къде да го видим пак.
Много ми харесва играта на Джан, много израснал и вече мога да кажа с чиста съвест, че един великолепен актьор. Определено не си е губил времето досега.

# 503
Това беше първият и последен танц за лорда! Joy Сега ще дойде Исмаил* и ще му вземе перлата Heart Eyes
Да видим какво ще й подари нашия за РД?

# 504
Много са сладки!
Като красавицата и звяра са.

# 505
Момичета, не знам за вас, аз съм възхитена. Надмина всичките ми очаквания, колкото и изтъркано да звучи, но това е истината! Красиво, красиво, красиво, много красиво беше заснето всичко.....
и как завърши - отвлече я, хаха, много беше яко Heart

# 506
Оххх, момичета, много ми хареса, направо съм в ступор!
Колко хубаво е заснет само този сериал..... нямам думи!
Дано някой го преведе!

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 01:24 от jackie.

# 507
Адреналина е на 1000, невъзможно е да се спи. Стискам очите, но не става Grinning лудия финал ми е в главата.Grinning Определено ще го гледам отново утре, за да се насладя на всеки детайл, без напрежението и притеснението от тази вечер...
Сега обаче усещам, че имам мускулна треска в горната част на краката, необяснимо защо (не съм гледала права или подскачала, бях седнала и не мръднах през цялото време)?
Някой беше писал, не помня Сънчо или Злати, че няма опция връщане на Rai 1. Аз имам, това май зависи от оператора/телевизионния доставчик.

П.П.
Започна с половин час закъснение и свърши по нощите. Това е редовен номер при италианците, изобщо не си спазват часовете.

# 508
Добро утро, момичета!

Каква нощ, само! Още съм в ступор от това, което гледах.

Грозде, аз бързо заспах, ама рано, рано се събудих.
Момичета, нося ви едно интересно четиво от турски зрител за сутрешното ви кафенце:

(С гугъл превод)
САНДОКАН управлява!

Преди да навлезем в подробности за това как е изпълнено всичко, трябва да разберем защо „ДЖАН ЯМАН КАТО САНДОКАН“ със сигурност ще бъде повратна точка на много нива, поради различни причини - точно както пиратската банда, изобразена в сериала, самият сериал е празник на многообразието по СМИСЛЕН начин; обединение на телевизионните и кино стилове, както и иновативна традиция за мощно използване на културните различия.

ДЖАН ЯМАН се появи от богатия свят на турските сапунени опери не защото е добре сложен и красив. Той се появи, защото още преди да започне първата си актьорска работа като 24-годишен младеж, беше напълно подготвен да се справи с трудни предизвикателства в международен мащаб. С диплома по право в джоба си след завършване на Италианската гимназия в Истанбул, като млад служител в Price Waterhouse & Cooper, той вече говореше два езика освен родния си турски и се стремеше да стане международен адвокат, специализиран в бизнес сделки. Външният вид просто проправи пътя към друг международен успех, а именно „глобална слава“, което се случи доста бързо, като се има предвид, че той дори не беше участвал в нито един европейски сериал до 2019 г., когато италианки в Неапол лагеруваха пред хотела му цяла седмица, превръщайки планираната му почивка в органична PR кампания, предвещаваща това, което щеше да се случи през следващите години.

Да, има десетки други актьори, които са се превърнали в известни имена в Италия, Испания и много други страни благодарение на турските сапунени опери. Но не всички имат качествата на Джан Яман. Въпреки че може да звучи налудничаво, потенциалът, който се разгръща, вероятно ще го постави като наследник на Брад Пит, особено ако този нов SANDOKAN се представи добре в Disney+, носейки вълната към англоезичната публика.

Тъй като Италия е благословена със свободата на словото и е огнище за творчество на всички фронтове, тя вече приветства и насърчава режисьори и актьори от сравнително проблемни части на земята, предоставяйки им нивото на свобода и възможности, които са страхливи у дома. Ферзан Йозпетек, който се утвърди като име в италианското кино, е силен пример за пътя, който Джан Яман поема сега - с тази разлика, че Джан е на път да завладее мейнстрийма, дори блокбъстър жанра, повече отколкото границите на артхауса Йозпетек.

Въпреки това - ДЖАН ЯМАН неизбежно, може би дори тайно, ще носи традиция на света като цяло, много по-малко известна от съвременните турски сапунени опери - като всеки друг мъж, израснал в Турция, Джан Яман е участвал в безброй филми с участието на главни герои от екшън приключения като Джунейт Аркин, Тарик Акан, Салих Гюней и др. Въпреки че енергията и кадрите му може да са насочени към глобална и съвременна публика, под тях винаги ще се крие връзка с обикновените хора. Така че, да - ако сте на път да проучите откъде точно идва Джан Яман, по-добре потърсете информация за Джунейт Аркин в IMDb. Някои белези никога не изчезват, а автентичният белег, свързан с определена традиция на фанфаронство, несъмнено ще си проправи път до Китайско море, където царува САНДОКАН.

Като стана дума... Въпреки че колосални имена като Джиджи Проети са сред тези, които са интерпретирали героя досега, запазената марка на Салгари - пиратът, е това, което направи КАБИР БЕДИ икона на италианския шоубизнес. Следователно, с това рестартиране/преразказване, короната се предава от един „чуждестранен чаровник“ на друг.

Само този процес е блестящ пример за това как работи италианското кино. Холивуд може да е известен като „топилницата“, но люлката на цивилизацията все още е „котлото, където таланти отвсякъде могат да узреят“.

Италианската приключенска литература е забележителна, особено в примера със SANDOKAN, защото показва как авторите от едно време са били способни буквално да ИЗМИСЛЯТ НЕЩА, с малко внимание към фактите, НО с много фокус върху ДУХА на историите, за да измислят формулировки като тази пиратска сага.

Точно както германецът Карл Май е написал безброй уестърни, без дори да напуска родния си град, Емилио Салгари е плавал из океаните повече в собствения си ум, отколкото където и да е другаде, ценейки характеризирането, атмосферата и романтиката много повече от „историческата точност“, позволявайки на творението си да ДИША СВОБОДНО.

Този нов подход се различава малко от работата на Салгари именно в това отношение, тъй като приема по-сериозно историческия фон, етническите детайли, географските тенденции и какво ли още не. И все пак, странно и успешно, историята все още ДИША СВОБОДНО, както Салгари би искал да види!

След като току-що гледах първата вечер по RAI (тоест, първите два епизода се излъчиха точно сега), ще оценя бързо сериала по определени аспекти, като посоча кратки причини:

Обща оценка: 9.5 / 10 Това е най-пластовата, най-професионалната и най-добре изработената RAI продукция, която съм виждал през последното десетилетие, ако не и повече. Всички участници сякаш са надминали предишната си работа.

Оператор: 9.8 / 10

CGI: 9.9 / 10

Актьорска игра: 9.1 / 10

Режисура: 8.9 / 10 Най-ниската досега, защото можеше да бъде и малко по-добра. Имаше няколко сцени, в които усещах, че нещата ще зациклят. Особено екшън сцените в началната сцена не бяха твърде обещаващи. Също така усещам някои грешки в ефективното използване на силните точки на Кан Яман (най-вече по отношение на първия епизод), тъй като липсваха готини близки планове на неговите запазени марки изражения на лицето. За щастие, до втория епизод, особено по време на фалшивата му ярост към собствения си екипаж, се появиха първокласни кадри с комедиен тон.

Динамика на историята: 9.5 / 10

Емоционални аспекти на историята: 9.1 / 10

Развитие на персонажите: 8.8 / 10 В този конкретен аспект, това, което спаси положението, беше как на прислужницата беше дадена ключова роля, почти буквално, да свърже света на Мариан с този на Сандокан, макар и по възможно най-неприятния (но изключително реалистичен и убедителен) начин, както се получи в последния кадър от втория епизод! Трябва да кажа, че Мадлен Прайс е страхотна актриса и е сред най-приятните изненади на първата от четирите вечери.

Ефект на cliffhanger: 9.7 / 10 Начинът, по който завърши вторият епизод, беше просто страхотен. Браво!

Актьорска игра: 9.1 / 10 Всички бяха страхотни. Ед Уестуик доказа, че допринася много по-добре за динамиката, отколкото очаквах. Алана Блур определено е правилният избор за ролята си, както по отношение на пластиката, така и на актьорската игра. Радвам се, че ролята на Янес не отиде при Лука Арджентеро, а остана при Алесандро Прециози, не само защото той е по-гъвкав актьор, но и защото Арджентеро и Яман щяха да създадат ненужно визуално съперничество, ако бяха заедно за такъв проект. И отново: Мадлен Прайс беше „добрата изненада“ за мен в това отношение.

Дотук всичко е почти перфектно. Да... Но имам един сериозен въпрос/критика относно нещо, което не спира да ме тормози, откакто беше намекнато... Ще го формулирам, без да издавам спойлери: Естествено, в такива истории се случват убийства от всякакъв вид. И Сандокан не е ангел в края на краищата. Има обаче тънка, но ясна граница между убийство и предумишлено престъпление. Макар и извън камерата, тези първи два епизода идват с намек за конкретно убийство, което според мен би принадлежало към територията на убийството. И това не е отречено, поне не засега. Не съм сигурен дали това ще бъде изяснено в следващите епизоди, за да се предложи обрат относно нашето възприятие за героя. Както обаче Джан Яман подчертава в интервютата си, неговият особен подход към Сандокан е с благороден и уважителен тон. И дори намекът за подобно нещо рискува да ОЦВЕТИ основните черти на характера на Сандокан. Дори и да видим изясняващи ретроспекции по този въпрос, имах чувството, че нещо не е наред със сценария. Историята можеше да се развие и без подобен намек.

Освен това, всичко е наистина, наистина мощно досега.

Една ранна прогноза: SANDOKAN ще получи положителни отзиви не само от Италия, но и от безброй други краища на света, някои от които ще се запознаят с CAN YAMAN, само за да искат още от него. Потенциалната фен база от жени ще помогне на актьора да достигне нови, още по-високи нива, превръщайки го в известно име и в англоезичните страни.

Лично аз няма да се изненадам, ако след няколко години работата по ФИЛМ НА SANDOKAN започне и Джони Деп получи епизодична роля.

Както казват в Италия, „in bocca al luppo“ за актьорския състав и екипа.

Мурат Михджиоглу

# 509
Добро утро,момичета!

Между това, което е правилно и това, което е
 грешно, изберете това, което Ви прави щастливи.

Благодаря на всички за споделеното от вчера! HugRevolving Hearts
Аз не успях да гледам до края.Дано има някакъв превод.
Скрит текст:
Имах главоболие от по-рано.Трябваше да си легна,да не гледам нищо за да се оправя и заспя.
При нас няма опция за връщане на която искаш програма.Само на определени  с 2 ч. назад.
А за Джан каквото и да се каже ще е малко!Страхотен,спиращ дъха като го гледаш. Nature SparklesNature Fire

Тук има няколко видеа,на първото е скока на Джан/Сандокан към тигъра...
Предполагам ще го има в Х...и ще стане на гифче...
https://vk.com/cannewsdizi?w=wall-173526015_854532

Желая ви приятен и спокоен ден!

Общи условия

Активация на акаунт