Третиноин /Ретин-А/, Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди -Тема 14

• 13 673
  • 195
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Да, разбирам за ползване за такива състояния, но прочетете поста на мацката.
А и окей - ползват го за акне, но го правят за конкретни случаи и вярвам, че дозите са съобразени.
Честно казано, не знаех, че се ползва изобщо в БГ. Знам, че се предписва и който откъдето успее да си го набави.

# 181
На 30 вече е доказано, че стареенето на кожата е започнало. Никой не може да ме убеди, че на 30 е рано за превенция.Но сега се обърках, уж е силен третиноина, а се дава на дете на 9 години.

# 182
соренда изписва се в БГ, има си го като медикамент, аз съм на лечение с акнатак гел за 2 месеца

# 183
  • София
Не се опитвам да ви убедя, че е рано за превенция. Казвам, че е рано за третиноин конкретно. Минете си през ретинол и ретинал първо и доволна ще останете.

# 184
  • пустинята Гоби
0,1% на мен не ми понесе - агресивен е, а съм с мазна кожа. Вие като сте си наумила, почнете го, сама ще се откажете.

Превенция на 30 може да се прави с по-щадящи средства, въпреки че вероятно зависи от кожата.

# 185
Аз започнах с 0.5% два пъти седмично, имала съм леко белене, но с добра хидратация всичко бързо се нареди. И сега мажа през вечер. От различните държави Трет ми влия различно не знам защо. Турският не мохаж да измажа и една опаковка- пареше ми. Гръцките ми дърпаше и сухо някак. Вече 2 г съм с индийският, за мен е най- подходящ, по мек и кремообразен е и не ми дразни.
Искам и испански да пробвам, но не знам дали бих могала да купя без рецепта от там.
Започнах около 40 те. По рано не съм имала нужда.
Иначе 13 годишната ми дъщеря е на Акнатак през вечер. Добре и влияе на акнето, със ситно, комедонно е. Купили бяхме всички възможни аптечни серии и нищо…

# 186
Аз си взех от испанския лятото от Валенсия без рецепта. Още не съм го почнала обаче.
Ще съм благодарна на насоки. На 47г. със смесена кожа.

# 187
  • София
0.1% е много силно. Аз след 2 години още съм на 0.05%. Няма да имате по-голям ефект, ако въвеждате силна концентрация бързо, просто ще се раздразни кожата и ще се обелите. Вие си преценявате.
Ботокс се препоръчва след 30-годишна възраст като превенция от дерматолози.
Относно грижата след 30... аз за друга ефективна антиейдж грижа освен ретиноиди не знам. От ретинол и ретинал аз ефект не намерих. Може би, ако кожата е тънка, по-безпроблемна има ефект. Все пак това е крем, не фейслифт.
П. П. Ефект се вижда поне след 1 година. Това е много дълъг процес, не става от днес за утре.

# 188
Уау, цели две години сте на 0.05%,това си е доста време, браво. Завиждам ви благородно за търпението. А какви разлики имате в кожата?
Виждам, че всички сте на мениние са започна с никък процент и май ще закупя него.Ще трябва да се въоража с търпение. А мога ли да използвам през останалите дни анти ейдж продукти или само хидратиращи и слънцезащита.Защото сега от черния петък си закупих някои серуми

# 189
Аз започнах с 0.5% два пъти седмично, имала съм леко белене, но с добра хидратация всичко бързо се нареди.

Може ли да споделиш каква е хидратацията?

# 190
  • пустинята Гоби
За каква кожа иде реч, как да се даде съвет без подробна информация? Хидратацията също е грижа за кожата, анти-ейдж продуктите са тежки е най-много да пъпчасаш. Серумите са по-леки и подходящи. Реално няма универсална грижа, пробваш и преценяш.

# 191
  • София
Аз започнах с ретонол, после минах през ретинал, накрая трет от 0.05%. Сутрин измивам лицето, нанасям тонер, хидратиращ лосион, околоочен крем, слънцезащита и гримирам. Вечер правя двойно постване първо с олио, след което с измивен лосион. Нанасям отново тонер, хидратиращ лосион, трет, крем, околоочен и лягам. Трет нанасям през ден.
Ретиноидите не се използват само за антиейдж, те намаляват пигментните петна по кожата, подобряват нейната структура, спомагат за регулирането на омазняването.

# 192
Аз започнах с 0.5% два пъти седмично, имала съм леко белене, но с добра хидратация всичко бързо се нареди.

Може ли да споделиш каква е хидратацията?

Меди пийл, Сисапласт и на Шисейфо, слагам според нуждите. Преди крема сутрина слагам ампула с пептиди и серум с витамин Ц.
Вечер само нощния серум на Ести Лаудер и ма напълно суха кожа Трет. Ако имам дискомфорт понякога слагам нощна маска, но не слагам крем след Трета.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 13:03 от JACKLIN*

# 193
Мале, все по-красиви мацки виждам, много сте хубави момичета, ама вие въобще не изглеждате на годините, които сте! Всяка от вас има явно много стриктни грижи. Аз съм работила кратко с жени, които са над 43-44 години и те изглеждаха много над годините си, може би и аз от там имам грешна представа и страх от годините.
Mimi Rose, кожата ми няма силно изразени проблеми. Имам мания на тема обезкосмяване и от него ми излизат някои пъпки, ситни, подкожни.Може и да е от храненето.Омазняване в края на деня по челото +сухи, белещи се участъци покрай устните и носа. Нямам петна, освен ако не съм разчовърклаа някои пъпка.

# 194
  • София
Имай предвид, че ако сега имаш сухи белещи се участъци, то трета ще ги влоши значително и трябва да хидратираш мнооого.

Общи условия

Активация на акаунт