Седмокласници 2025/2026

• 26 081
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
jsed , може ли поща и парола, или е рано? Не зная какви са правилата за достъп, освен да си редовен потребител, аз съм от 2 клас. 😉

# 391
  • shumen
Jsed,благодаря за всичко.
Leia,да се решат проблемите при каката скоро.
Добре дошла на новата мама.
Моя днес е правил преразказ само.Тестовете ги е оставил за утре.
По Математика сборник и учебна тетрадка нямаха,но понякога господина им снимаше задачи от сборника за домашно и ги качваше в Тиймс.
Днес случайно видях една позната учителка и се оказа,че тази година тя ще им е по ИУЧ Български,а по ЗУЧ им остава старата госпожа.

# 392
Пропуснала съм го да кача. Домързя ме да ги събера в един файл. Редактирах предишния пост.

# 393
Чета ви отдавна, но бях оставила девойката да почива известно време и не съм се включвала. Летен вирус малко ни обърка плановете, но като цяло вече по-активно започваме с подготовката за заветното НВО.
Днес й дадох да прави редакция на текстове и съм доволна. Намира по 11-12 грешки на текст и ми се намуси, че не могла всичките 14 да открие. 
Минала съм в позиция да обяснявам всеки ден, че всичко е практика и ако се упражнява редовно (независимо дали БЕЛ или МАТ) с времето резултатите ще се подобряват.
Чакам да видя следващия месец от МОН какво ще презентират като примерни задачи по новия формат.
За промени във формата по БЕЛ попадала ли ви е информация? Надявам се там да си остане както досега е бил - тест, теза и преразказ.

# 394
Ванилия , за нашия набор не се говори за промяна във формата по БЕЛ.

# 395
  • Отвъд алеята зад шкафа
Най-доброто, което могат да направят децата е да решат 2-3 сборника със задачи. Пробните изпити ги оставете за накрая.

# 396
  • там където има винаги вятър
Princess Leia, да се оправят нещата при вас Hands Pray. НВО ще мине и замине, но здравето е най-важното.

# 397
И един тематичен виц, свързан с темата за чужди езици и баш Бай Ганьо и важните неща в живота:).
 Бай Ганьо отишъл в Австрия да си продава мускалчетата с розово масло. Или както сега му викат, отишъл в бизнес-командировка. Решил един ден за релакс да се разходи покрай Дунава. Както се разхождал по брега, изведнъж гледа в реката някакъв се дави и крещи за помощ на немски:
- Хилфе! Хилфе!
Бай Ганьо застанал до водата и извикал:
- Ду ю спик инглиш?
- Иес ай спик! – изкрещял човека. - Хелп! Хелп ми-и-и!
Бай Ганьо се почесъл по тила и пак извикал:
- А парле ву франсе?
- Уи, жу парле франсе. Боску! Боску-у-у!!!
- Тъпак! – извикал Бай Ганьо. – Вместо да си губиш времето цел живот да учиш езици, по-добре да се беше научил да плуваш.

# 398
  • у дома
Пускам ви номерата на задачите от НВО математика,които могат да се решават преди 7 клас-условията ги има на сайта на МОН - https://www.mon.bg/obshto-obrazovanie/natsionalno-vanshno-otseny … i-klas-po-godini/

НВО 2018г
1,6,7,17,21,22

НВО 2019г
1,2,7,9,15,17,19,20,21,23

НВО 2020г
1,2,5,6,7,8,9,18,19,22

НВО 2021г
1,3,4,7,9,11,17,18,19,20,21

НВО 2022г
1,4,6,7,9,10,18,19,22

НВО 2023г
1,2,6,7,9,10,14,18,19,20,22

НВО 2024г
1,2,4,8,9,18,19,20,22

НВО 2024г/проведено на допълнителната дата 19.07.-няма го на сайта на МОН,но съм го качила в пощата/
1,2,3,4,8,9,10,16,17,18,19,20,22

НВО 2025г
1,2,7,8,10,13,16,17,18,19,20,22

Подготовката за НВО както се вижда е далеч преди 7 кл-това са задачи,които са учени в 5 и 6 кл ,а в 7 кл се учи др материал.

В пощата е качено помагалото Допълнителните построения-магията на геометрията-горещо го препоръчвам за деца,които искат сериозно да се занимават с математика или учат в МГ.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 17:47 от svetlaem

# 399
И аз бях му изкарала всички задачи от НВО които са от 6 клас.Не можа да реши задачите за движение,сплави.Каза,че такива не са решавали или са били много по-лесни.Няколко дни само такива задачи му обяснявах и уж ги разбра.😀А как може да се види теста от НВО,който е в пощата?

# 400
Много благодаря, svetlaem!
Опитах се юни месец да изровя точно този твой пост са НВОто от тази и миналата година и ударих на камък. Направо си го запазвам това, като стигнем до него.

# 401
  • у дома
А как може да се види теста от НВО,който е в пощата?
Ако не забравя утре ще го сканирам и кача тук,но като снимки,като файл нямам идея може ли тук и как става.Текстовата задача от втори модул е абсолютно същата като тази от 2012г,но с др числа/бих казала по-гаднички/.
Иначе условията за паролата е да се пише редовно в две-три последователни наборни теми.Паролата вече е сменена/не е миналогодишната/-кой и кога ще я дава  новата нямам идея

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 20:42 от svetlaem

# 402
За пощата аз и jsed се писахме доброволци да я администрираме.
Предполагам в новата тема ще бъдат закачени в първия пост условията за достъп до пощата.
Ако някой иска преди това достъп може да пише на някоя от нас, стига да е бил активен в последните 3 теми.

# 403
  • shumen
Ванилия,за нашия набор не се говори за промяна НВО по Български език.

# 404
Ванилия,за нашия набор не се говори за промяна НВО по Български език.

И аз не съм чула да има промяна. Просто последните няколко седмици малко съм в информационно затъмнение. Не чета и не гледам новини, та викам да не би по това време да е станало нещо.

Имам въпрос - как можем да качваме материали за споделяне? На тази поща или чрез някакъв линк.
Имам подготвен файл с извадени текстовете за редактиране от НВО през последните няколко години.  Искам да го споделя с вас, но до сега само снимки съм качвала по темите и не знам как трябва да процедирам.

Общи условия

Активация на акаунт