Седмокласници 2025/2026

• 26 060
  • 749
  •   2
Отговори
# 450
  • Където морето целува небето...
Мда, този формат щял да е още по-лесен от това, което имаме като НВО в момента. Ами честито!

# 451
  • shumen
На печелившите честито!
И аз чакам да видя модулите какви са и ще ги има ли.
Моя изчете книгите от списъка и сега е подхванал Дон Кихот по свое желание.Задачи реши само 100 които им даде господина за лятото,а за преразкази не ще и да чуе.Направи 2-3 и дотам.
Мишленце,и аз съм му казала,че в Съботите сигурно ще ходи на Математика освен още един друг ден и един път на Английски,но кои ден още нямам на идея.Другата седмица ни няма,но като се приберем след празниците ще звъня на госпожите и да започват,че време няма да остане до 15.09.за преговаряне.

# 452
Здравейте! Сега попаднах на новата учебна програма. В нея пише за 7ми клас, НВО математика и природни науки. Това означава ли, че е прието и НВО за бъдещите седмокласници, няма да е само математика, а ще има и въпроси от природни науки?
Прочетох малко по-горе, че май е прието....
Дам, ето това прочетох аз.. не знам колко е достоверно, че тълкувания всякакви.

За 7 клас изпитът ще бъде под формата на тест с общо 24 задачи – 18 по математика и 6, свързани с приложението на математическите знания в другите предмети. Продължителността е 180 минути.

# 453
Така пише в заповедта на министъра, значи така ще е. Чакаме да видим образци на новия формат. Дано по-бързо ги публикуват.

# 454
  • Някъде по Дунава
Мда, този формат щял да е още по-лесен от това, което имаме като НВО в момента. Ами честито!
Тази информация от интервюто на Стаматов ли е ? Не го гледах.

# 455
Амииии като промоция за първа година трябва да е по-лесно Simple Smile Иначе как ще докажат, че децата са по-умни с тоз вариант на изпит Simple Smile Simple Smile

# 456
  • Някъде по Дунава
Ами не е добре да е много лесен или пък много труден. Така няма реално да се отсеят децата.

# 457
Министърът не гледа кое е добре и кое не е, важното е да си начеше егото, че станало на неговото.
Опасявам се, че ще е лесно НВО - то по математика.

# 458
Той го каза, да. Виждам, че и под постове го пише, че щял да е много по-лесен формат.
Безумно е, ако изпитът е само това и някак отпаднат досегашните задачи от 2 модул. Разбирам го Вълчев, че искада си начеше егото с повишаване на средната успеваемост, но замисля ли се какво става в горния регистър...

# 459
Не вярвам да отпадне 2 модул и да са много по-лесни задачите в него.Тези 6 допълнителни задачи мисля,че ще са в първи модул,интересно кои ще отпаднат от него.Нормално някои да са по-лесни след като ще са повече задачи.Когато разглеждах НВО през годините,забелязах че в първите години,задачи са били доста по-трудни.Поне на мен ми се сториха такива

# 460
Това е цитат от новата заповед. Общо 24 задачи за 180 мин. Нищо за 2 модул по стария формат не се споменава.

Скрит текст:
ОПРЕДЕЛЯМ:
I. Изпитът от националното външно оценяване по математика с интегриране на
други учебни предмети в края на VII клас през учебната 2025 – 2026 година:
1. Да се проведе под формата на тест, който интегрира следните учебни предмети:
- математика
- биология и здравно образование
- химия и опазване на околната среда
- физика и астрономия
- география и икономика
- човекът и природата
2. Да включва общо 24 задачи, от които:
- 18 задачи (с избираем отговор и със свободен отговор), проверяващи компетентности, заложени като очаквани резултати от обучението по математика;
- 6 задачи (с избираем отговор и с кратък свободен отговор), които се решават с
помощта на умения, придобити чрез обучението по математика, но проверяват и
компетентности, заложени като очаквани резултати по останалите учебни предмети
(биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, физика и астрономия,
география и икономика и човекът и природата).
3. Да е с общо времетраене 180 минути.

# 461
  • София
Аз не мисля, че новия вариант ще е по-лесен. Със сигурност ще има и трудни задачи.

# 462
Аз не мисля, че новия вариант ще е по-лесен. Със сигурност ще има и трудни задачи.
Аз съм на същото мнение. Още повече всяко ново нещо носи своите трудности за избистряне и докато го адаптират като добър вариант за изпит, не се знае за кой набор ще се случи това.

# 463
  • shumen
Аз също не мисля,че новият вариант ще е по лесен.Ще си има и трудни задачи.

# 464
Да,просто някои от първи модул ще отпаднат.Новите интегрирани задачи сигурно ще са по-лесни като за първи път 😀

Общи условия

Активация на акаунт