Седмокласници 2025/2026

• 26 067
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Чета ви,но много набързо. Още съм във филма  покрай  здравето  на каката, но тъй като  има време до контролния  преглед реших да сменим обстановката  и събрах багажа.За седмица  сме на Боровец,да заредим малко положителни  емоции  от планината.
Благодаря на всички за подкрепата!❤️

Наборката  отказа  опреснителните  курсове от школата. Директно ще се яви на входните  им нива  преди учебната година.От школата осигуряват сборници  и помагала, по които ще се готвят.Имам и вкъщи купени  от каката, та засега пасувам откъм купуване на каквото и да е.
За на Вълчев умотворенията  не искам да коментирам изобщо....

# 436
  • София
Публикуваха заповедите за определяне на учебното време, за провеждане на олимпиадите, НВО и график на дейностите по приема на ученици https://www.mon.bg/dokumentatsiya/normativni-aktove/zapovedi/ За формата на НВО още няма. Обаче в заповедта за неучебните дни пише "изпит по математика с интегриране на други учебни предмети." Дните на НВО 7-клас ще са неучебни.

# 437
Аз на сайта на МОН виждам качена заповедта за формата на НВО, че и дори 2 пъти качена, сакън да не я изтърват.
Скрит текст:

# 438
  • София
Тъкмо влизам да кажа, че я публикуваха по нощите /нямаше я до преди малко/ https://www.mon.bg/nfs/2025/08/zap2073-uchebni-predmeti-integrir … tika_26082025.pdf

Работят хората, не се шегуват. Айде, честито ви интегрирано НВО!

# 439
Еййй, голяма работа е кипяла днес в МОН, колко много заповеди има издадени.
И сега какво? Само за спазване на закона ли беше това обществено обсъждане?!
Ванилия , заповядай
Скрит текст:

Скрит текст:

# 440
  • Където морето целува небето...
Тъкмо идвам да кажа колко работливи са от МОН. Вълчев вчера каза 8 задачи, но си спази тези 6 от проекта на заповедта.
Сега някой ако може да ми каже как ще са разпределени модулите и тези 180 мин. Кога ще разберем кое в кой модул ще бъде и колко минути ще имат за всеки?

# 441
  • София
Когато публикуват моделите на НВО.

# 442
  • Някъде по Дунава
Ей, нави си министърът на пръста и промени НВО -то. Дано поне скоро публикуват формата на изпита.

# 443
То не е кой знае какъв материалът по физика и химия. Имаме учебници, поразлисти ги, гледа по диагонал и каза, че не е драма. За географията изобщо не берем грижа, биологията обаче не мога да я вместя никак. Сещам се само за задачи от състезания за 3 или 4 клас, не помня, та там трябваше да съобразиш кое дърво е широколистно и кое иглолистно. Всичко друго по задачата си беше математика, дори по-скоро логика.

# 444
Биологията може да е нещо с пропорции, завъртяно през калориен прием, или вероятности през кръвни групи/ гени (ако ще учат подобни неща), има какво да се измисли. А май бяха казали, че теорията ще им е написана, така че може и да няма значение дали ще е нещо от учебната програма. А аз още не разбирам какво става с модул 2 и каква е разликата между 18 задачи със свободен отговор и 6 - с кратък свободен отговор, или както го бяха написали, че не ми се отваря пак. Чакаме модела и ще се види.

# 445
Според мен "кратък свободен отговор" е равнозначно на старото "числов, символен или словесен". Т.е. интегралните ще са с число, символ или дума. А математическите ще са с избираем или свободен, ама не кратък, а с подробно описание. Но и аз не видях колко от тях ще са тестови и колко - описателни.

# 446
Гледам, че миналата година моделите на НВО са публикувани чак края на септември. Надявам се тази година да изневерят на вечното протакване и да се разбързат малко.

Нашите тръгват на училище на 4ти. Остана ни 1 седмица ваканция.
"Бай Ганьо" и "До Чикаго и назад" ги прочете, но "Немили недраги" не я е захванала дори.
От решените задачи през лятото съм доволна. Освен 30те задачи от домашната за лятото реши и 26 теста от сборника на Архимед, като до края на ваканцията ще реши и последните 9.
По БЕЛ по-малко тестове реши, но поне грешките са максимум 1-2 на тест. Преразкази не е тренирала, но те обикновено са ѝ силна страна - на тях има сред най-високия брой точки в класа.
През уикенда мисля да се захвана да направя една цялостна програма за подготовка по математика през годината. Материали бол имам, само трябва някаква структура да измисля.
За БЕЛ ми е малко по-сложно, че там материалът и на мен ми куца, но мисля да структурирам материалите и да хвана баща ѝ да проверява. Само с тезите не знам какво ще правим, че на дъщерята зубренето на чужди мисли не ѝ е хич силна страна.
Дъщерята съм я предупредила, че през тази учебна година единият ден от уикенда ще е за упражнения.

# 447
  • София
Здравейте! Сега попаднах на новата учебна програма. В нея пише за 7ми клас, НВО математика и природни науки. Това означава ли, че е прието и НВО за бъдещите седмокласници, няма да е само математика, а ще има и въпроси от природни науки?
Прочетох малко по-горе, че май е прието....

# 448
  • София, Младост
На печелившите честито!
Чакам и аз да видя как ще са модулите и ще ги има ли...
Иначе не пиша, защото наборът е на море и не е отворил нищо последната седмица. Има домашно по БЕЛ, няколко примерни теста, ще ги мъчим следващата седмица.

# 449
  • Бургас
Диян Стаматов ще е в Интервюто на Нова /след новините на Нова/

Общи условия

Активация на акаунт