Седмокласници 2025/2026

• 26 071
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
mama iasi , вярно 🤗, много си наблюдателна.
Дъщеря ми започна да я решава както svetlaem, но се затрудни и реши да е по-другия начин, който аз ѝ показах(имаше и други подобни задачи, тя разбра този начин и го прилага). Получи един от възможните отговори и реши, че е работила вярно. А като гледам и отговорът на svetlaem е даден като възможност. А сега, де. 😃

# 421
Отговорите са различни, защото чертежът е неточен и се изхожда от грешно предположение, че точка D минава през (0,2), което не е зададено в условието. Ето на един чертеж, направен с линия и измервания, се вижда от къде реално минава правата:

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 10:56 от _Mishlence_

# 422
  • у дома
Дам,аз съм бързала правила на ръка черт и съответно е грешно-махам моя пост да не объркам някой...

Ето такива фигурки

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 17:43 от svetlaem

# 423
Здравейте, как сте? Скоро всички ще сме 🙇, но дотогава може да се забавляваме.
Според вас възможно ли е да има грешки в задачите от пробните изпити по математика, които jsed качи?
Младежът откри още на първа задача, аз се съгласих, брат му потвърди, но не ми се вярва да се излагат на пробни изпити. Все пак Междучасие са голяма школа 🤦♀.
Допълвам се:
В същия пробен изпит, за да решиш правилно 23в трябва да вземеш информация от предходното подусловие, а не от титулната част, което от математици знам, че не е допустимо.

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 14:09 от silan

# 424
В 1 задача подточка Г има изтърван знак явно.Моят на нея загради Г и В 😀

# 425
Здравейте, можете ли да ми препоръчате помагало/сборник с текстове за трансформиращ преразказ? Имаме изданието на "БГ Учебник" от Ваня Майсторска, но търся и друг вариант.

Също така искам да ви попитам дали някоя школа е пратила вече информация относно интегралното НВО по математика и други науки (природни, география)? Ще могат ли да реагират адекватно на промените, в случай че има такива?

Благодаря!

# 426
  • Където морето целува небето...
Велчев от днес - задачите вече не са 6, а 8. Този човек изобщо не е в час... Говори глупости на килограм, а ние го чакаме да измисли модела на НВО-то.
От Дарик: https://dariknews.bg/novini/bylgariia/ochakva-se-zabranata-za-iz … z-noemvri-2429234
Скрит текст:
В изказването си Вълчев допълни още, че в изпита по математика след седми и след десети клас в Националното външно оценяване ще има малко задачи - осем в седми и шест в десети клас. Те ще включат познаване на основни базови понятия от природните науки. "Това ще продължи да бъде изпит по математика, доколкото ще бъде изпит от изцяло математически задачи, но една част от тях ще изискват прилагане на знания от природните науки. Нищо повече от това, което има в учебните програми. Няма да се изисква да знаят формули и да заучават понятия, а само да решат практически задачи", каза министърът.

# 427
  • shumen
Мама Сузана,този човек май не е в час.Говори глупости.
Моя тия дни чете и прави преразкази,но когато той иска.Има дни нищо не му се прави,а има и дни,в който прави.

# 428
Нали само преди седмица същият този министър каза, че обмисляли да отпадне НВО 10? Не знам, специалист трябва да се произнесе...

Скрит текст:
А на мен са ми казвали, че преди 14 години съм имала друго мнение (в моята професия това...

# 429
Министърът иска да се намалят часовете по ЧЕ, а тези дни се снимал с децата, които ще представят България на международната олимпиада по английски. Дали пък това не е знак, че е размислил? 🤔

# 430
Ох, още е август... След 1-2 седмци е крайно време да се произнесат от МОН какво финално са измъдрили. Не на час по лъжичка и ден през ден различна информация. Това е доста изнервящо.

Аз търся тренировъчните тестове по математика за 6 клас на БГ Учебник . Някой попадал ли е на електронен вариант? Или пък да има възможност да прати снимки на няколко отделни теста?
Започнахме преговора на материала и ми се иска нещо комбинирано, не отделни задачи от сборник.

Прилагам снимка на корицата

Благодаря предварително на отзовалите се!

# 431
Ванилия, имам този сборник, дъщеря ми решава задачи от него.
Довечера мога да ти снимам някои тестове. Има и притурка с отговорите.

# 432
  • shumen
Фортуна,много му се иска на министъра да намалят часовете по ЧЕ.Незнам дали ще се осъществи тази му мечта обаче.
Моя прави по тест на ден или чете.За задачи реши това,което им беше дадено и за други не иска и да чуе.Каквото преговори ще е тази седмица,че другата сме на Трявна и ще го оставя да си почине.

# 433
Fortuna, ще ти бъда много благодарна!   Колкото и когато имаш възможност Simple Smile

# 434
И аз да се включа с наличен сборник на бг учебник. Но наборката почна да решава от него и до 7 ми тест е писала решенията и ограждала. От 8ми нататък мога да снимам Grinning

Общи условия

Активация на акаунт