Седмокласници 2025/2026

• 26 035
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Честит Септември! Гледам ново заглавие на темата, чак не мога да повярвам колко бързо минава времето.
Кога пораснаха тия деца?!?

Пожелавам на всички успешна година и дано финала за всички е успешен! Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

Моята девойка следващите дни ще ходи на преговорни уроци по БЕЛ.
Днес каза, че е доволна от първото занятие и се чувства добре. Купихме христоматията на БГ Учебник днес.
Още чете "Немили-недраги".  Тази задължителната литература голям зор докато я мине.

# 511
Честит септември и от мен!
Чак се сепнах като видях, че вече сме седмокласна тема. Кога пораснаха тези деца?! Сякаш вчера беше като обсъждахме в отчетната тема по това време кой как се приготвя да посрещне наборчето (моята госпожица е октомврийче), днес се приготвяме за 7 клас. 😃
Да са здрави децата, да си намерят най-доброто и желано място. 🤗

Моята научи стихотворенията от Добри Чинтулов наизуст (Стани, стани, юнак балкански само частта, която е песен), половината от "На прощаване".

# 512
  • София
Моята научи само първата част на "Опълченците" (преди О, Шипка) и рече - много е трудно. А то натам става по-лесно. Четенето също не върви. И я има преговорен курс по БЕЛ другата седмица, а математиката вече я започна с частната учителка. Цяло лято не е решавала задачи....

# 513
От един ден не съм влизала в темата и вече сме седмокласници ,леко се стресирах 😀Догодина по това време дано всички сме доволни от новото училище.На моя му обещах,че ако се стегне и учи,без да мрънка,много повече от сега,другото лято ще е в истинска ваканция.Дори задължителната литература няма да го карам да чете,освен ако сам не изяви желание😀Иначе е отговорен,изпълнителен,но малко разсеян.По математика понякога прави елементарни грешки от разсеяност,които надявам се да изчисти.

# 514
Днес се чудех докъде стигна този въпрос. Дано не ни карат все пак да ходим за хартиени бланки:
https://stolica.bg/zdrave/detsata-v-sofiya-i-v-stranata-veche-s- … 56cfjeZiLNkukWkbA

# 515
  • София
Господи божке, как ще живеем сега без да разнасяме тая безполезна хартия? От първа група в яслата преди 11 години кибича по опашки заради тая глупост, като още един крайник ми е станала 😂😂 Браво, много съм доволна! Най-вече заради това, че се вървим в посока дигитализация на услугите и изобщо на процесите в държавната администрация. ‘Начи като ми кажат “госпожооо, ми то няма мокър печат това” за електронно подписан документ и се увълчвам жестоко 😂 Преди три месеца се карах по телефона с НОИ Благоевград, чак до директор дирекция стигнах и онзи ми вика “… мокър печат..” 😂😂😂 Малко бавно става, щото няколко стотин лели на гише ще се окаже, че може и без тях. Добре че няма мърдане с Европейския портфейл за цифрова идентичност и нещата съвсем ще станат удобни.
За да съм по темата- седми клас🤪 Ми като се сетя аз какво чудо бях в седми клас, разбирам го детето🥹

# 516
Beeps, знаеш ли какво е отговорил българският AI модел (да го наречем българският чат GPT) на първия въпрос, който са му задали?

Скрит текст:
”Тук не е информация”
Това по темата с лелките на гишетата

# 517
По седмокласната тема:

Скрит текст:
А най-якото на дигитализацията е, че в 9 ч. нямаш задължения към НАП, а в 11 ч. същия ден имаш. Ама не си знаел, защото няма как да узнаеш. И ако в същия ден продаваш бабината си нива в Трънково, ще трябва отново да се разходиш да извършиш същото действие, защото... не си знаел, че имаш 0,36 лв. неплатени здравни от преди 8 месеца или фиш за 20 лв., нищо, че справката ти от 9 ч. е чиста. Такива работи - по действителни случаи. Много, много има да се доизкусурява.

# 518
Ама как без мокър печат, толкова хора има, на които това е основно задължение Grinning
Помня преди години някакъв документ ми трябваше от ПУ - отивам при инспекторката, тя ми го подписва и вика обаче трябва да отидеш в еди-коя-си стая да ти сложат печат. Отивам аз, ама се оказва, че това е единият печат само, а вторият в друга стая се слага. И всичко на различни етажи, разбира се Grinning Ама пък след ПУ никаква бюрокрация не може да ме уплаши.

# 519
  • Пловдив
Седмокласници...в първия момент помислих,че обърках нещо  темата....
Ама да се почва, че да свършва ...🙏

# 520
Ох, и аз се шокирах леко от името. Ние все още почиваме. Почва да ме притеснява, че нямаме вест от школата. С баткото сякаш по-рано пратиха разпределение и се знаеше от кога започваме. Ние още почиваме. Наборката се е отдала на гушкане но котета и кучета и не я търси за нищо...

# 521
  • Пловдив
Някакси промяната на името на темата ми донесе стрес тази сутрин.... Wink
Надявам се да е на късмет и да минем безпроблемно през това изпитание. Нашите още не са почнали и класната започна да им пише в групата, а също и в родителската, колко ще е трудно и какво голямо изпитание ни чака Cry

# 522
  • Където морето целува небето...
Някак по-спокойно ми беше преди да се смени името Simple Smile

# 523
  • Бургас
Ние вече имаме дата за родителската среща. Детето започна с уроците по математика, първо в Пловдив ,после продължава в Бургас. Тази година ще са с нов учител по математика, защото тяхната госпожа е напуснала. Но, може пък да е за добро

# 524
  • shumen
Ох,като видях името и аз леко се шокирах.
Ние тази седмица още почиваме,но другата като се приберем и моя започва с уроците по Математика и Английски.Колкото и да не ни се иска 7 клас чука на вратата.

Общи условия

Активация на акаунт