Седмокласници 2025/2026

• 26 003
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
  • Някъде по Дунава
Благодаря за темата!
Вчера се върнахме от почивка, а днес наборът има рожден ден.

# 16
  • Бургас
Да е много здрав , Guinnes!
И аз имам опит с такъв прекрасен съученик на наборката. До 4 клас не спря тормоза на целия клас. Колко жалби сме написали и колко пъти ходихме при директорката, без резултат. Преместиха го, де. Ама живее в комплекса и си е същото. Даже скоро стана известно из нашия град. Промяна не очаквам.

# 17
  • Където морето целува небето...
Това, което пишете е ужасно!
И ние имахме един подобен, преместен от друго място в  3 и 4 клас. Жалби, подписки, срещи... без резултат.
Искрено съжалявам децата и родителите, които са принудени да търпят такова дете в класа.
Това за момичето прието на първо желание с подобен екземпляр просто.... Милото дете!

# 18
Guinness , честит рожденик! Да е жив и здрав! Да има много успехи и късмет! 🍀
gigi-gagi, успех в новото училище.

Прочетох за детето от седмокласната тема, много мъчно ми стана.
Жалко, че заради агресивните и безпардонните страдат добрите.

# 19
Guinness, честит празник на детето. Да бъде здраво, щастливо и лека седмокласна година.

При нас гредата е двойна. Учителите са кофти, но това се преодолява с частни уроци, особено, когато в главата на детето има нещо. Обаче се надявах да се справим културно с проблемните деца. Моята имаше проблеми с две от тях, в класа ѝ са повече. Имаше разговори с класен, чрез него с родители , с родителите на едното дете, но нищо. Жалбите също увисна във въздуха. Не пишех в темата по тези въпроси, за да не се разбере отнякъде и дъщеря ми да пострада по някакъв начин докато преместването не стане факт. Дори в родителската група се опитах да повдигна въпрос за вербалната агресия, но никой не ми обърна внимание.
Синеочке, не знам дали става въпрос за нашия клас. При нас зам-директорите са жени, но е напълно възможно да Ви агитират за руската паралелка. До 4 клас сменихме две учителки. Миналата година една или повече вече не помня. Тази година са с господин, който между другото моята харесваше, но според нея той изобщо не успява да усмири група от десетина деца. Догодина е напълно възможно да не успеят да намерят учител.

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 21:11 от gigi-gagi

# 20
  • Пловдив
Благодаря за темата!
Вчера се върнахме от почивка, а днес наборът има рожден ден.
Да е здрав, успешен и с късмет.

Това с агресорите явно е повсеместно.
В класа на дъщеря ми едно момче тормози физически и две момичета вербално .Моята е перде в това отоношение .Показала е,че при нея номерата не минават.И не я закачат,но тя мрази несправедливости и често и защитава приятелките си.Просто отговаря на място,затапва ги с думи и подминава.А момчето откакто го ритна в кокалчетата в 5 клас в заобикаля.
Колкото повече показваш слабост толкова по-уязвим ще си.

gigi,добре че си преместила детето.От сърце пожелавам да попадне в приятелска атмосфера с адекватни учители .

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 18:41 от Princess Leia

# 21
  • Бургас
На мен освен за училището, ми е притеснено и за това какви родители ще ми се паднат Simple Smile Защото едно е да разговаряш с хора, които разбират какво искам да им кажеш и да вземат мерки. Друго е да ти обясняват , че дъщеря ти е провокатор. И като попитах майката на "провокираното" дете , какво точно е направила 8-годишната ми (тогава) дъщеря, за да заслужи 8-годишният и син да я нарече курва и да мога да взема мерки навреме Тя не можа каже. Съпругът и пък съвсем мълчеше пред мъжа ми.

# 22
Гиги, според мен Сините очи се е объркала нещо. Доколкото знам от темата, ти си в Пловдив, а тя е в София. Няма как да сте поканени или кандидатствали в едно и също училище, пък било то и в руската му паралелка 🤣

# 23
Татко Мецан, първо, радвам се, че си в темата. Викам си, че с това заглавие ще се разсърдиш, че сме изключили татковците и много джендърско го раздаваме.
Не съм се объркала, знам за какво говоря Simple Smile. (освен, ако ти си прав и става дума за близки никове) Обиколих 5, 6 училища, докато намеря сегашното след 4 клас.
Просто явно един господин са го сменили, преподаваше география и история и беше и зам.
За другата тема, може като хайку да я пуснем Simple Smile, нещо като

мисли и копнежи
за живот след 7 клас
колоритът на Мецан
Heart

Гинес, да е жив и здрав и да му се случват  само добри неща!

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 19:50 от a blue-eyed girl

# 24
Татко Мецане, в София сме....
Синеочке, бях забравила, че имахме и такъв директор😀, за последните две години толкова неща се промениха, че вече съм изтрила ненужното.

# 25
Ще излезе, че единственото хубаво са били униформите и старинната сграда.
Новите униформи, тези със зеленичкото Simple Smile

# 26
За униформите може да спорим до утре😀 Некачествени и скъпи, бялото определено е неподходящо. Иначе сградата е супер, заради нея избрах училището. И , защото е малко до 7-ми клас. Видя ми се светло и приветливо, тоалетните - супер. Сградата продължава да е сеетла и приветлива, но дотук. Прекрасните тоалетни се оказа, че моето дете отказва да използва. Вътре стават всякакви мизерии, а в последно време са хващали и деца с вейпове....

# 27
Благодаря за новата тема. Честит рожденик на Guinness! Да е жив, здрав и успешно да премине през седмокласната одисея! Много ме е страх мен от агресията през новата учебна година. Моята и тя уж е перде, но напускат още две от шестте момичета в класа и се притеснявам, че ще търсят нови жертви агресорите. Подкрепа от училището няма... Класният не може да се справи с тях. На родителите очите не сме им виждали...

# 28
https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2019/11/Mehzm_prot … tormoz_281217.pdf

За щастие не се е налагало да се боря с насилници в училище. Но гледах няколко случая отстрани и резултатът накратко беше: след предупреждение от засегнатите родители, че следващата стъпка е жалби до които институции се сетите, се взеха мерки. Къде успешни, къде половинчати, но имаше някакъв успех.
Всяко училище трябва да има програма за справяне с тормоза в училище. Друг е въпросът какво желание за справяне има.

# 29
И тази програма е на толкова по-видно място, колкото по-малко ресурс и желание за справяне има  училището (например нашето бивше с голям плакат на входа Be a budy, not a bully, с помпозно отразяване на деня на розовата фланелка и още и още, а в действителност....)

Общи условия

Активация на акаунт