Педиатър за новородено и ваксини

• 249
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, след около 2 месеца ми предстои да родя. Започнахме да търсим педиатър за бебето, но бързо разбрахме, че намирането на добър педиатър, който има свободни места е направо невъзможно. Бяхме се примирили, че ще трябва да водим бебето на частно, но сега пък ми попадна противоречива информация. На няколко места прочетох, че педиатрите на частно нямали право да поставят задължителните ваксини и да издават направления и болнични листове. В същото време, в стари теми тук видях, че има родители, които пишат, че не са има проблем с това. Дали ще може някой, който има актуална информация по въпроса да каже как точно стоят нещата? Ако не успеем да намерим ЛЛ (педиатър по НЗОК), дали ще успеем да направим задължителните ваксини на частно?
Също така би ни било страшно полезно ако може да ни препоръчате добър педиатър за новородено в София, кв.Гоце Долчев / Манастирски ливади / Стрелбище.
Благодаря!

# 1
Не е необходимо личният лекар да е педиатър. Може да запишете вашето бебе при вашият личен лекар, а при всяка една необходимост той ще ви издава направления за педиатър вкл. ваксини, консултации, профилактични прегледи и прегледи при необходимост.
Направленията, които личните лекари издават за педиатър нямат лимит, за това никой личен лекар не отказва такива и може да ви издава по много на месец, ако е необходимо.
С даденото направление, което е електронно и може да се уреди по телефона, отивате при който пожелаете педиатър, като може да си ги сменяте, колкото си прецените, че имате нужда.
Успех!

# 2
Нашите синове са при личния ни лекар (не е педиатър). За мен беше добро решение, защото е младо момче и няма много пациенти, т.е. няма безкрайно чакане. При утвърдените педиатри в квартала е безумен ужас.
 За ваксни и регулярни прегледи за бебета си има отделен ден с фиксиран час за бебето.
Ако някои от малките е болен направо звънкам и ми пуска направление. И ходим в Здравето, и там със записан час. Недостатък на това е, че в дежурния им кабинет не си при един лекар, а на който се паднеш.

Общи условия

Активация на акаунт