Високи нива на ТСХ и Тат в 10 г.с

• 179
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте!Може ли съвет от някоя бъдеща мама ,която е била със сходни резултати ?Имам час за утре при ендокринолог,но все пак реших да попитам и тук.

# 1
Може би трябва да се повторят резултатите, но със сигурност по време на бременност ТСХ е нормално да е по-високо. Мисля, че същото важи и за ТАТ , тъй като началната бременност е ново състояние на целият организъм и производството на хормоните се засилва. С напредване на берменността  тази начална "хормонална буря" се успокоява и хормоните спадат или остават леко завишени, което се смята за нормално.
До какви стойности обаче е нормално, това вече ендокринолог ще обясни, така че не бързайте да си притеснявате и да изпадате в паника.

# 2
Аз съм с базед и цяла бременност и най вече първи триместър моя ендокринолог много държеше фт4 да е на горна граница...тсх е хормон на хипофизата,а не на ЩЖ...изследвайте фт3 и фт4,защото първите 3 месеца бебето няма собствена жлеза и черпи от хормоните на майката...след 3ти месец вече има своя жлеза...а тат и мат на мен си ми бяха високи...доста по високи от твоите и не се е притеснявал от това ендо

Общи условия

Активация на акаунт