Какво задържа интереса на мъжа към една и съща жена дълги години

• 23 856
  • 661
  •   1
Отговори
# 330
Не се променяме. Това са фини настройки. Калибрираме се, рафинираме се, закоравяваме, това да. Но никой не е станал тотално различен човек от този, който някога е бил.

# 331
То не е и нужно.
Но факт – трябва да се променяме и сме гъвкави според обстоятелствата, ситуациите.
Точно затова говори Дренка – адаптивност.
Ако не я умееш, биваш изхвърлен от настоящето и ставаш неадекватен. Следват пак промени така или иначе. Но с клизма.

# 332
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
И в комфорт, и в дискомфорт не е добре да се засяда. Води до разпад и в двата случая.
Не си права.
Всеки мъж иска да му е комфортно с жената с която е.

Работата ми (например) ми носи достатъчно дискомфорт, ако и жената с която съм ми носи, то все едно съм на работа.
Познай от един път с коя от двете ще се разделя. Wink
Променям се - вече готвя и неща, които само на него му харесват. Преди не го правех. Как мислиш - това харесва ли му или не му харесва? Защото както виждаш - настъпила е промяна.

Много ми е трудно да разбера връзката на това, което си написала с това, което е цитирано.

Няма проблем - тъп съм си. Wink

# 333
Не се променяме. Това са фини настройки. Калибрираме се, рафинираме се, закоравяваме, това да. Но никой не е станал тотално различен човек от този, който някога е бил.
Зависи си от човека. Някои хора не мърдат изобщо или съвсем малко, но други наистина си сменят характерите. Имам много примери.

# 334
За какво да се занимавам с разходки, заведения, планини, морета, пътувания ецетера какво правят заедно хората.

Това не се ли включва към комфорта. За какво ще ходя на почивки, че да давам и пари за дискомфорт?

Нали трябва да го планираш първо, да го предвидиш бюджетно, да се занесеш до там, където едва ли всичко ще ти е тип-топ. Сменяш среда, климат, не можеш всичко да предвидиш, дори и да пътуваш до една и съща дестинация.
Колкото до въпроса - промяна ли е, калибриране ли е. Какво значение има, важното е човекът как го усеща. Много ме радват моменти, в които получавам обратна връзка от хората, дори на 70 +. “Никога не съм се замислял/а”, “Сега чак осъзнавам, че”…и всички това, подплатено с отчетена и от мен динамика в положителна посока. Всичко си има цена, естествено.

# 335
  • Out of the Mix
Телесила, според мен всичко би било възможно.
Някои хора не можеш да ги познаеш, като сменят партньорите, или се обвържат.
Всеки носи различен "заряд", характер, амбиции.
Ето, сама си мотивирана да си добра кулинарка, и на теб да ти е вкусно, и мъжът ти да е доволен.
Ми, супер.
Той сигурно прави други неща за теб.
То това е връзката.
А хармония, ако има, няма по-хубаво, пък нека съм "в комфорт" постоянно. Joy
Оставям напрежението и драмите за другите.

# 336
Revoker, относно храната винаги съм си угаждала и съм готвила това, което обичам по начина, по който най-много обичам. Но списъкът с неща, които не ям и не харесвам, може би е по-голям от тези, които обичам.

ММ не е капризен, яде си и не се оплаква. Но с времето забелязах, че когато се храним навън при възможност винаги си избира нещо, което не готвя вкъщи. Реших, че му липсва, та така.

Предполагам, че повечето жени го правят това.

# 337
На моята възраст и житейски опит с дискомфорта ,нямам по -ценено нещо  в живота от комфорта ,все повече се окопавам в него ...

# 338
Тоз пък Васко
Тоя речник от мен си го взел Grinning

# 339
Еми, какъвто пораснал, такъв ще бъде.
Ако е съобразителен човек, ще си остане с жената.
Интереса зависи само и само от него.

# 340
  • Варна
Мъжете трудно се променят,само играчките им стават по-скъпи.

# 341
Което ми напомни за всеизвестното:

Жената се жени за мъж с идеята да го промени, но той никога не се променя.
Мъжът се жени за жена с идеята тя винаги да остане такава, каквато я е харесал първоначално, но тя се променя.

Малки промени в нас и в партньора ни в считана за положителна от нас посока никога не са лоши. Всъщност, ние постоянно се променяме, но става толкова плавно, че не го усещаме.

И да не бъдем наивни - отношенията постоянно се предоговарят и предифинират, колкото и някои да ги влече рутината и мързелът.

Да изплагиатствам Бъндито и да подчертая ключовите думи Wink
Проблема, Teле-зила, е че една промяна може да бъде погледната от различни посоки, от които повечето не са нито наши, нито положителни Simple Smile

Тоз пък Васко
Тоя речник от мен си го взел Grinning

Сега, на vяско и хензелката ли да вярвам, или на Хераклит? Някакси...
Trollface

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 18:52 от Bowerick Wowbagger

# 342
  • Out of the Mix
Revoker, относно храната винаги съм си угаждала и съм готвила това, което обичам по начина, по който най-много обичам. Но списъкът с неща, които не ям и не харесвам, може би е по-голям от тези, които обичам.

Естествено.
Така и трябва.
И при мен е така за списъка.
Като цяло боклуците в магазина са повече от качествените неща.
А, за да си напазаруваш, каквото искаш и напълниш хладилника и шкафа, не ходиш на едно място.
Като се замисля от супермаркет купувам изключително ограничени и малко неща
.

ММ не е капризен, яде си и не се оплаква. Но с времето забелязах, че когато се храним навън при възможност винаги си избира нещо, което не готвя вкъщи. Реших, че му липсва, та така.

Зависи какво се има предвид под "не капризен" - няма претенции, или просто ти знаеш как да приготвяш, ползваш качествени продукти, хапвате здравословно. То тогава и аз няма да имам претенции, само ще се наслаждавам и още нещо... Smile
Но ти си зряла жена, влезли сте си в русло, и сте си натъманили нещата, което е супер
.

Предполагам, че повечето жени го правят това.

Ами, има го момента навън да се хапва нещо, което не се готви, особено ако се ходи някъде и искаш да опиташ нещо от местна кухня.
Но аз, като цяло си се придържам навсякъде към диетата си и не правя комромиси.
Храня се просто, лесно, но понякога си позволявам някоя и друга по-така глезотия
. Relieved

# 343
Revoker, некапризен да се разбира като - няма списък с неща, които не яде изобщо; обича да експериментира с нови неща; дори и нещо да не му е много вкусно, би си го изял, без да протестира.

Не знам доколко съм зряла обаче Joy Нещо тежкарско звучи и не ми пасва на вайба. Че докато узрея за някои неща на акъл, ще съм ритнала камбаната сигурно. Малко черен хумор и самоирония тук.

# 344
  • Out of the Mix
Няма лошо, експериментатор-ентусиаст. Simple Smile

Е, да, то за някои неща може да сме си "деца" цял живот.

Абе, живец да има. Wink

Общи условия

Активация на акаунт