Отговори
# 120
Сикорски, тази проява на деликатност е била насочена към Мерт или Еге?
Аз мисля, че говорим за професионалисти и не би трябвало интимна сцена, случваща се пред камера, да притеснява когото и да било от тримата.
Мисля също, че Мерт много добре е направил, насочвайки се към жена, която не е свързана по никакъв начин с шоубизнеса. Умна, интелигентна, образована, богата, скромна (ако вярваме на информацията, която се появи за момичето) - направо да почват да мислят дата за сватбата. Виждам как тя се превръща в негов пристан между снимките с капризни звезди.

# 121
Най-сетне и снимки на Фуркан.Между другото мога да препоръчам един сериал с него,където играе готвач.Не е кой знае какво сериалчето,но е приятно за гледане,особено Фуркан.Изгледах го заради него.Казва се "Сладко отмъщение".Който го е гледал знае за какво става въпрос.В сериала "Черна дъска" където партньорка му е Мирай Данер,там пък тя го играе пекарка и той и помагаше в пекарната.Изобщо му върви на "готвачи" и "пекари".

# 122
Бъди ти моя пристан тих
Нали затова те аз свалих
За жена не искам звяр
Бъди ти моята Дияр

# 123
Фи,аз досега(ако не съм права,поправете ме),не съм чувала за жена,умна,интелигентна,изучаваща политически науки да е обвързана с актьор.Да,момичето сигурно е влюбено,омаяно от опасния чар на Мерт.Но...всички сме чели,че за него водещото е страстта.Прави всичко възможно да получи каквото иска и когато го има,продължава напред.Негови думи,по памет.Определено не мисля,че този страстен мъж,свикнал на приключения и много жени,луди по него(говоря за фенките),би могла да го задържи скромна,интелигентна жена.Може би,доколкото разбрахме,семейството и е богато и влиятелно,ако таткото писател реши,че щерка му е замесена в скандал(резил),нашето момче може да бъде натиснато да се ожени..но това предстои да гледаме,какво ще се случи.
За мен е лятна свалка,която прерастна в нещо повече,заради папарашкото видео.
Обещах да не пиша за Мертовата изгора,уж Joy

# 124
Кой е казал, че умните и интелигентни жени не са страстни?! За библиотекарките какви вицове има, та даже и книги, клонящи към 18+ . Wink
Предлагам все пак да не гледаме чаршафите на Мерт и кандидат- снахата.
Момичето има топки - друго, което трябва да й се признае. Следва сърцето си без въобще да й пука за "фенската любов". Мертовите солота със сигурност я одобряват, но има бая луди АфРамски фенки, за които Афра и Мерт са сиамски близнаци и не искам да си помисля какво може да й се изсипе на главата, т.е. на профила. Joy
Между другото, аз също я харесвам за Мерт.

# 125
Момичета, имате ли проблем за влизане във фейса и ИИ?

# 126
Така е...луди,млади,нека си изживяват любовта на спокойствие...
Което няма как да се случи,при тази мощна фен база Stuck Out Tongue Winking Eye но всяко чудо за три дни,както е казал народа..
Ние поне си почесахме езиците,че няма какво да се гледа и коментира..

Сериалът РИБАРЧЕ(Златно момче)  #YaliCapkini  оглавява списъка с турски сериали с най-висока пазарна стойност и продажби в чужбина!🩷
Цената на един епизод от сериала в Европа и Америка достига 600 000 долара, което се равнява на 14 милиона турски лири - безпрецедентен рекорд в историята на турската драма.

Аз нямам проблем,Кате..проверих сега..

# 127
Фенско

Оффф солистките из мрежите продължават да твърдят, че Мерт изнесъл сериала на гърба си Head Band Видяхме какво се случваше, когато изтеглеха Афра на втори план Grinning Тъй де, да дойдем малко на себе си Smirk

И друго,  Шнура не е глупак и много добре знае коя е печелившата му карта.

# 128
Сторита от Еге..той май е приключил снимките в Пера..

jvarbanova,добре дошла Blush

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 20:40 от Милена Тодорова 756835

# 129
jvarbanova, заповядай отново и свиквай   !

Офф  ,като чета , че Мерт изнесъл сериала на гърба си и ..... Те бяха двойкааа , екранна двойка , без която  Рибаря намаше да е това , което е. Когато започна дизито Афра вече си имаше достатъчно фенове. За мен лично Мерт беше напълно непознат. Дори в "Учител" не го забелязвах. Съвместимостта им , допълването им , енергията им  сътвориха СейФер и ако някой го отрича , да си извади главата от пясъка и да погледне добре. Вярно, аудиторията на тези дизита е предимно женска и масово си падат по актьорите , но да отричаш приноса  на другите е нелепо.
Принос имат  и второстепенните актьори. И без тях не може.  Пак се сещам за моноспектакъл. Мерт да играе  в такъв и тогава славата ще е само за него. Стига да може да я понесе.

# 130
jvarbanova, добре дошла, и не се отказвай Heart

Ден 20/47

Сташе, обичайните неща Grinning
Нейсе...

🏛️ Статуите в "Пера": между символиката на наблюдението и въпроса за идентичността

С нарастващото очакване за сериала Пера започнаха да се разкриват вълнуващи визуални елементи от снимачната площадка, като най-забележителното беше интензивното присъствие на класически статуи на различни места – от фоайето на хотела до страничните ъгли и дори фоновете на сцените.
Тези статуи не са просто декорация, а носят символични значения, свързани със самата същност на повествованието, особено в контекста на връзката на произведението с идеята за наблюдаваната реалност, както във филма The Truman Show.
📍Първата символика: Статуите като символ на скритото наблюдение

В митологията и класическите изкуства статуите често символизират безсмъртие, неподвижност и вечно наблюдение.
В Пера това използване е очевидно, тъй като статуите са разположени на места, които подсказват, че „наблюдават“ героите. Това впечатление подкрепя хипотезата, че героите в историята,
И начело с героинята, те живеят в реалност, която е проектирана, наблюдавана или контролирана по невидим начин.

📍Втората символика: Изкуствената идентичност

Статуите представляват човешка форма, но са лишени от душа, мълчаливи, не изразяват чувства
и това напълно съответства на случващото се с героинята в „Пера“, която живее в реалност, която изглежда изкуствена, привидно идеална,
(4)
Но той носи в себе си дълбоки въпроси за свободата, избора и самосъзнанието. Тук статуите се превръщат във визуална метафора за това, което изпитва героинята: загубата на истинското усещане за себе си под слой от социална или медийна изкуственост.
(5)
📍Третият символизъм: Изкуството като имитация на реалността

Самото име на сериала „Пера“ отнася до хотел Pera Palace в Истанбул, който е свързан с история, култура и отвореност към западния свят. Но това е и името на район, известен с преплитането на модерността с историята, където статуи и музеи се намират на всеки ъгъл.
#Pera
(6)
Това сливане между минало и настояще, между изкуство и реалност, е това, което сериалът представя на визуално ниво: дали настоящият ни живот е просто повторение (Performance) на това, което смятаме за „реалност“?

Филмът The Truman Show използва изкуствената среда с прецизност, за да зададе въпрос:
Живеем ли наистина своята реалност, или има някой, който я проектира за нас?
И това е сюжетът на „Пера“.

От една арабска фенка го взех

# 131
Да отразим Мерт.

# 132
Ще се повторя, ама  се налага.
Цитираното от Ева интересно мнение ме навежда на мисълта, че феноменът ПЕра (открих за себе си, че ударението е на Е) ни връща към Омировата епоха - хората, боговете на Олимп, които ги следят (както пише авторът на мнението - подобно на мълчаливи статуи), харесват, влюбват се в тях или ... ги мразят и наказват. Понякога падат границите между хора и богове (например по Дионисиевите празници) и ... се раждат гръцките герои

Цитат
В древногръцката митология героите са полубогове или смъртни, които извършват изключителни подвизи, понякога с помощта на боговете. Те често са потомци на богове и смъртни, или имат специални способности и качества, които ги отличават от обикновените хора.
Интересното в "Пера" е, че ако древногръцките "херое" са изключително само мъже (защото епохата е на войни), в нашия случай героят ще е жена.

# 133
Сташето и Терзи май са без поражения Stuck Out Tongue Winking Eye Или само Терзи остана Kissing HeartJoy

В началните глави на #pera ще видим двойка известни инфлуенсъри. Те ще покажат живота на инфлуенсърите в социалните мрежи, но погледнете двойката, която ще изиграе краля и кралицата на социалните мрежи ❤️‍🔥 вече супер развълнуван за 2026, когато #pera ще бъде пуснат.

#AfraSaraçoğlu AfraSaraçoğlu

Кате, благодаря за ценната информация, която ни поднасяш Heart

# 134
Не позна, Еве 😁 има липсващ. Нейсе.

Сега ми попадна тази новина. Текиндор влиза в Ако кралят загуби. Аз не знам защо, си мислех, че се писа, че се пенсионирал.

Общи условия

Активация на акаунт